GRATIS FRAGT + 16 TURBOTILBUD 🥵🤑

Din rabatkode udløber 👉 KLIK HER

00 00 00

Sommerudsalg | Spar op til +75%

Hvilke discipliner findes der i svømning?

Indenfor svømning findes der de fire discipliner: Crawl, rygsvømning, brystsvømning og butterfly. De svømmes på vidt forskellige måder og aktiverer forskellige muskler, det fortæller jeg meget mere om herunder

Hvilke discipliner findes der i svømning?
Indholdsfortegnelse

 Crawl (frisvømning)

Crawl er den mest "normale" svømmestilart, som langt de fleste forbinder med svømning. Crawl er den hurtigste af de fire stilarter. Den kendetegnes ved, at man ligger på maven, og armene så køre ved siden af kroppen, mens benene sparker op og ned. Optimalt set er hovedet også nede i vandet, for at undgå vandmodstand

Lær mere om teknikken ved crawl her.

Brystsvømning

Brystsvømning er den stilart er nok den, som allerflest rent faktisk kan svømme. Udover at det er klart den langsommeste stilart, så er det nok også den nemmeste stilart rent teknisk - ihvertfald hvis man bare vil fremad. Man svømmer nemlig brystsvømning ved først at lave et form for swirp med armene foran hovedet, hvorefter bensparket først bøjes op og derefter sparker ud og så indad for at skabe fremdrift. Kendetegnene ved denne stilart er nok, at det i brystsvømning er benene, som man kommer mest fremad med, hvor det er i de andre er armene.

Lær mere om teknikken ved brystsvømning her.

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

Butterfly (fly)

Butterfly er den sværeste af svømmestilarterne - og den hårdeste! Men nok også derfor den sejeste af de fire stilarter, eftersom så få kan finde ud af at svømme butterfly (eller har kræfterne til det). I butterfly skal man føre armene over hovedet på samme tid, mens benene laver et samlet benspark. Dernæst glider man lidt, også gør man det igen. Dette kan for nogen være utroligt hårdt, og bare 25 meter kan være svært. Denne stilart kræver specielt smidighed i skuldrene, samt styrk e i brystmusklerne og armene. 

Lær mere om teknikken ved butterfly svømning her.

Rygcrawl

Her ligger du på ryggen og ser op mod himlen/loftet, når du svømmer. Rygcrawl er altså den lidt "farlige" stilart, hvis man altså ikke passer lidt på. Ligepludselig kommer væggen eller også ligger man ovre i den anden side af banen. I rygcrawl kører armene rundt omkring kroppen, så du trækker vandet tilbage under vandet, mens benene kører op og ned.

Lær mere om teknikken ved rygcrawl her.

(Medley - IM)

Den her "stilart" (det er ikke en rigtig stilart) er meget speciel i forhold de andre. Det er nemlig en blanding af både butterfly, rygcrawl, brystsvøming og crawl i nævnte rækkefølge. Du svømmer altså fire stilarter i medley.

Så nu hvor du kender de 4 (5) stilarter, så er det bare med at komme i gang og prøve dem af! Det er pænt udfordrende :-)

🎁 Dagens gavebod

Du er kun 450 kr. og 2 tilføjet produkt(er) fra en gratis wet/dry bag til badetøj 😍

Gratis wet/dry bag til badetøj

[GRATIS GAVE 1] Watery wet/dry swim-care bag

Gratis anti dug spray

[GRATIS GAVE 2] Watery Anti Dug Spray

Gratis vandtæt mobilholder

[GRATIS GAVE 3] Watery vandtæt mobilholder - Storm - Sort

Gratis vandtæt bum bag

[GRATIS GAVE 4] Watery vandtæt bum bag - Talia - Blå

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne