Hvilke discipliner findes der i svømning?

Indenfor svømning findes der de fire discipliner: Crawl, rygsvømning, brystsvømning og butterfly. De svømmes på vidt forskellige måder og aktiverer forskellige muskler, det fortæller jeg meget mere om herunder

Hvilke discipliner findes der i svømning?
Indholdsfortegnelse

 

  • Crawl (frisvømning)

Dette er den mest "normale" svømmestilart, som langt de fleste forbinder med svømning. Crawl er den hurtigste af de fire stilarter. Den kendetegnes ved, at man ligger på maven, og armene så køre ved siden af kroppen, mens benene sparker op og ned. Optimalt set er hovedet også nede i vandet, for at undgå vandmodstand

  • Brystsvømning

Denne stilart er nok den, som allerflest rent faktisk kan svømme. Udover at det er klart den langsommeste stilart, så er det nok også den nemmeste stilart rent teknisk - ihvertfald hvis man bare vil fremad. Man svømmer nemlig brystsvømning ved først at lave et form for swirp med armene foran hovedet, hvorefter bensparket først bøjes op og derefter sparker ud og så indad for at skabe fremdrift. Kendetegnene ved denne stilart er nok, at det i brystsvømning er benene, som man kommer mest fremad med, hvor det er i de andre er armene.

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

  • Butterfly (fly)

Det her er den svære af stilarterne - og den hårdeste! Men nok også derfor den sejeste af de fire stilarter, eftersom så få kan finde ud af at svømme butterfly (eller har kræfterne til det). I butterfly skal man føre armene over hovedet på samme tid, mens benene laver et samlet benspark. Dernæst glider man lidt, også gør man det igen. Dette kan for nogen være utroligt hårdt, og bare 25 meter kan være svært. Denne stilart kræver specielt smidighed i skuldrene, samt styrk e i brystmusklerne og armene. 

  • Rygcrawl

Her ligger du på ryggen og ser op mod himlen/loftet, når du svømmer. Rygcrawl er altså den lidt "farlige" stilart, hvis man altså ikke passer lidt på. Ligepludselig kommer væggen eller også ligger man ovre i den anden side af banen. I rygcrawl kører armene rundt omkring kroppen, så du trækker vandet tilbage under vandet, mens benene kører op og ned.

  • (Medley - IM)

Den her "stilart" (det er ikke en rigtig stilart) er meget speciel i forhold de andre. Det er nemlig en blanding af både butterfly, rygcrawl, brystsvøming og crawl i nævnte rækkefølge. Du svømmer altså fire stilarter i medley.

Så nu hvor du kender de 4 (5) stilarter, så er det bare med at komme i gang og prøve dem af! Det er pænt udfordrende :-)

Billigst eller prismatch

Vores pris-robotter opdaterer dagligt alle vores priser ift. konkurrenterne. Misser de, så udnyt vores prismatch med svar indenfor 24 timer.

+310.000 glade kunder

Med +6 år i markedet, så har vi hjulpet flere end nogen andre med udstyr til vandsport. Heldigvis kan vi prale af 5.200 5-stjernede anmeldelser (4,7 ud af 5.0).

08-16 og 18-22 support

Vi er sat i verden for at hjælpe. Derfor er vores kundeservice åben mandag til fredag fra 08 til 16 og fra 18 til 22. Lørdag mellem 10 og 16 og søndag mellem 16 og 22. Kontakt os på chat, telefon og mail.

1 dags levering

Det kan du opnå ved bestilling før kl. 22:00 alle ugens dage - også i weekenden. Vi sender med DAO, Bring og GLS. Gratis fragt over 599 kr.

365 dages returret

Vi hader stress. Så du har altid 365 dage til at ombytte dine varer. Returnering tager 1-4 dage og behandles indenfor 24 timer.

Psst.. tilmeld dig Watery´s nyhedsbrev og få rabatkode til en gratis gave (værdi: 50 kr.)

Afmelding kan altid ske. Forvent ca. 1 ugentlig mail. Ved tilmelding accepteres vores persondatapolitik.