www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Indenfor svømning findes der de fire discipliner: Crawl, rygsvømning, brystsvømning og butterfly....

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Hvilke discipliner findes der i svømning?

Opdateret sidst d. af Daniel Johannesen Læsetid: ca. 2 minutter.

Indenfor svømning findes der de fire discipliner: Crawl, rygsvømning, brystsvømning og butterfly. De svømmes på vidt forskellige måder og aktiverer forskellige muskler, det fortæller jeg meget mere om herunder:

 • Crawl (frisvømning)

Dette er den mest "normale" svømmestilart, som langt de fleste forbinder med svømning. Crawl er den hurtigste af de fire stilarter. Den kendetegnes ved, at man ligger på maven, og armene så køre ved siden af kroppen, mens benene sparker op og ned. Optimalt set er hovedet også nede i vandet, for at undgå vandmodstand

 • Brystsvømning

Denne stilart er nok den, som allerflest rent faktisk kan svømme. Udover at det er klart den langsommeste stilart, så er det nok også den nemmeste stilart rent teknisk - ihvertfald hvis man bare vil fremad. Man svømmer nemlig brystsvømning ved først at lave et form for swirp med armene foran hovedet, hvorefter bensparket først bøjes op og derefter sparker ud og så indad for at skabe fremdrift. Kendetegnene ved denne stilart er nok, at det i brystsvømning er benene, som man kommer mest fremad med, hvor det er i de andre er armene.

 • Butterfly (fly)

Det her er den svære af stilarterne - og den hårdeste! Men nok også derfor den sejeste af de fire stilarter, eftersom så få kan finde ud af at svømme butterfly (eller har kræfterne til det). I butterfly skal man føre armene over hovedet på samme tid, mens benene laver et samlet benspark. Dernæst glider man lidt, også gør man det igen. Dette kan for nogen være utroligt hårdt, og bare 25 meter kan være svært. Denne stilart kræver specielt smidighed i skuldrene, samt styrk e i brystmusklerne og armene. 

 • Rygcrawl

Her ligger du på ryggen og ser op mod himlen/loftet, når du svømmer. Rygcrawl er altså den lidt "farlige" stilart, hvis man altså ikke passer lidt på. Ligepludselig kommer væggen eller også ligger man ovre i den anden side af banen. I rygcrawl kører armene rundt omkring kroppen, så du trækker vandet tilbage under vandet, mens benene kører op og ned.

 • (Medley - IM)

Den her "stilart" (det er ikke en rigtig stilart) er meget speciel i forhold de andre. Det er nemlig en blanding af både butterfly, rygcrawl, brystsvøming og crawl i nævnte rækkefølge. Du svømmer altså fire stilarter i medley.

Så nu hvor du kender de 4 (5) stilarter, så er det bare med at komme i gang og prøve dem af! Det er pænt udfordrende :-)

1 kommentar

 • Hej Daniel
  jeg vil gerne lige sige min mening med at du skrive i brystsvømning “nemmeste stilart rent teknisk – ihvertfald hvis man bare vil fremad” men er det ikke crawl?
  mvh Mathias
  Ps. er selv svømmer

  Mathias d.

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet