15% EKSTRA RABAT PÅ OUTLET 🟡🔥

Rabatkode: 15-OUTLET

00 00 00

SPAR OP TIL +70% | +15% PÅ OUTLET!

Rygcrawl - Bliv bedre til at svømme rygcrawl

Vil du lære at svømme rygcrawl? Eller bare blive bedre? Med disse 7 udvalgte punkter vil du både blive bedre og hurtigere i løbet af få minutter. Læs med her hvordan.

Rygcrawl - Bliv bedre til at svømme rygcrawl
Indholdsfortegnelse

Lær at svømme rygcrawl korrekt i 7 steps

1. Rygcrawl kropsposition

Rygcrawls kropsstilling er parallel med overfladen af vandet: hovedets stilling skal styre, hvad der sker. Det er vigtigt at du har en lige linje fra toppen af hovedet, ned ad ryggen, så den er parallel med vandoverfladen. Næsen bør pege op mod himlen/loftet. Dine skuldre skal være rullet frem for, at gøre din ryg lidt buet.

2. Rygcrawl sparket

I selve rygcrawl sparket skal der laves en masse bobler, giv den så meget gas at du føler vandet koger ved tæerne. Husk! Spark med relativt lige ben, spark mere fra hofterne, slap af i dine ankler, og så bare giv den gas. Hvis dit knæ kommer op af vandet bøjer du dem for meget.

3. Rygcrawl sparket og kropsrotation

Når du har styr på dit spark mens du ligger på ryggen i den parallelle stilling, begynder du at tilføje noget kropsrotation. Mens du sparker, løfter du den ene skulder op af vandet, lad den anden skulderen falde under vandet – husk at holde din krop parallel linje, næsen mod loftet, holde sparke og så skifter du skuldre. Sparke med én skulder op til 3-10 spark, derefter skifte til den anden skulder. Gentag. Gentag. Gentag. Forhåbentlig, ser du et mønster her.

4. Vejrtrækning

Hmmmmm. Dit ansigt er oppe af vandet på alle tidspunkter. Hvornår kan du trække vejret når du svømmer rygcrawl? Mere eller mindre når du vil! Et typisk mønster er at trække vejret, når det ene arm er op i luften og blæse ud, når den anden arm er oppe.

Watery badehåndklæde - Heat Swim Bomuld - Deep Black

Watery badehåndklæde - Heat Swim Bomuld - Deep Black

195 kr.325 kr.
(9)

4.33/5

5. Mere spark og kropsrotation

Nu skal du skifte din armposition når du sparker. En arm skal pege i den retning du skal hen og den anden skal være ved din side, så din biceps er lige under øret. Husk stadig at din næse skal pege op mod loftet! Skift arm ved at bevæge din arm ved siden af dig i en stor regnbueform gennem luften.

6. Armene – At trække i rygcrawl

Når du bruger armene skal din tommelfinger være det første der forlader vandet, og din lillefinger der rammer vandet først. Det er dog ikke altid det man ser til OL, men det er dog den nemmeste måde at lære det på. Dette kommer til at passe med at når den ene arm rammer vandet (lillefinger først) er den anden arm på vej op (tommelfinger først)

7. Svøm Rygcrawl

Tillykke du svømmer nu rygcrawl! Bliv ved og husk, at hvis det lige pludselig skulle gå galt ved et af punkterne, så prøv at gå et par punkter tilbage, så skal du nok får styr på det.

Nedenfor ses en kort video, hvor du kan se hvordan det skal gøres:

Hvad er rygcrawl for en svømmestilart?

Helt simpelt er rygcrawl en stilart der skiller sig en del ud fra de tre andre. 

Det gør den hovedsageligt ved at man her ligger på ryggen, hvilket også gør at der er frie luftveje til vejrtrækningen. 

Watery trekantede badebukser til mænd - Budgie Eco - Grå
Vælg størrelse
-22%
🔥
Testvinder
Se størrelser
(14)

225 kr.

289 kr.

Watery pullbuoy - Heat - Sort
-13%
(26)

135 kr.

155 kr.

Watery badedragt til damer - Eco Freestyler - Mørkeblå
Vælg størrelse
🔥 Under 30 tilbage
-17%
🔥
Testvinder
Se størrelser
(16)

295 kr.

355 kr.

Dette gør dog også at stilarten kræver en fortrolighed ved at ligge på ryggen og svømme samt at man har en god fornemmelse for hvor man svømmer henaf. Dette afskrækker nemlig en del, selvom man oftest lærer det hurtigt ved at kigge efter vendeflagene over sig. 

Optimalt set kan rygcrawl se sådan her ud:

3 gode råd til din rygcrawl svømning

Den største udfordring ved at svømme rygcrawl er for de fleste at finde det korrekte vandleje i vandet - altså at ligge lige i vandet fremfor at ens ben ligger nede på bunden og ens hoved over vandet. Det skal du nemlig for alt i verden undgå når du svømmer. 

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

Til at løse dette kommer 3 gode råd du kan tænke på, når du næste gang ligger i vandet. Med dem skulle du nemlig meget gerne undgå ovenstående problem. 

1. Roter i skuldrene

Rotation omkring din længdeakse - som følger dine armtag - er en af de større detaljer, som giver dig en naturlig svømning. Men rotationen er også lidt svær at mestre. 

Helt simpelt, så skal du lade armtagsbevægelsen styre kroppen. Når du har grebet fast i vandet med den ene arm, så vender du kroppen. 

Fordelen ved dette er at du
- kan gribe dybere og mere effektivt i vandet = mere fremdrift
- mindsker vandmodstanden betragteligt, da du laver mere vandmodstand når du ligger lige i vandet fremfor på siden. 

På den anden side skal du heller ikke over-rotere. Dette sikrer du ved at dine ben aldrig sparker ind over hinanden. 

2. Løft hagen

Du har måske tendens til at kigge ned af kroppen, når du svømmer rygcrawl - altså så hagen bliver presset ned mod brystet? 

Dette skal du helst undgå, da din rygsøjle automatisk vil begynde at krumme sig hvis du gør ovenstående, hvilket skaber unødig vandmodstand. 

Dette løser du ved at løfte hagen, således du kigger lige op i loftet/himlen. 

Watery badehætte - Tales Bubble - Sort

Watery badehætte - Tales Bubble - Sort

79 kr.
(2)

4.0/5

3. Pas på "cykelben"

En typisk fejl for de fleste nye svømmere er at de med det samme begynder at lave cykelben når de svømmer rygcrawl. Det er en meget stor fejl, da det kun øger vandmodstanden. Fejlen ses ofte ved at knæene kommer op over vandoverfladen, mens man svømmer.

For bensparket i rygcrawl starter ved hoften, hvorefter knæ og fodled blot skal følge den bevægelse med et stort set strakt knæ og fodled. Bevægelsen skal dermed kun være op og ned. 

Watery snorkel til børn (4-12 år) - Cliff - Sort
🔥
Testvinder
(45)

109 kr.

 

Watery Combo snorkelsæt til børn - Cliff - Sort
Vælg snorkel taske - 2-set pvc sort
-11%
Se størrelser
(7)

249 kr.

280 kr.

 

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk kvikshop
Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne