SOMMERUDSALGET ER IGANG! 🌻

Gratis gave i kurven! Udløber om: 👇

00 00 00

SPAR OP TIL +75% | +1000 nedsatte produkter!

Rikke Møller Pedersen – Om den danske verdensrekordholder

Rikke Møller Pedersen er den hurtigste 200 meter brystsvømmer, der nogensinde har levet på denne planet. Det viser ret tydeligt Rikke´s format som svømmer. Og for at det ikke skulle være løgn, så er hun flere gange europamester, OL-medaljetager, vundet VM-sølv og allerhulens mange gange dansk mester. Hvordan Rikke har drevet det så langt, hvad hun ser som det største højdepunkt og historien fra rygcrawl svømmer til verdens hurtigste brystsvømmer får du alt sammen et indblik i herunder. Tilmed i et eksklusivt video-interwiew.

Rikke Møller Pedersen – Om den danske verdensrekordholder
Indholdsfortegnelse

Gennem 24 år har svømning været omdrejningspunktet i Rikke Møller Pedersens liv. Sådan helt bogstaveligt. Fra hun vågnede kl. 05:00 over den første svømmetræning før arbejde/skole, hvorefter endnu en svømmetræning kaldte og til sidst tidligt i seng inden 22. Også om igen og igen og igen.

Denne dedikation har heldigvis så båret frugt i sine sene svømme år i en grad som ingen nyere dansk svømmer har gjort det. Nemlig at sætte den altoverskyggende verdensrekord i 2013 i en tid så hurtig som 2.19,11 på 200 m brystsvømning.

Den kommer vi nærmere ind på senere.

Interview med Rikke 24 år efter det første vandsprøjt

Her hos Watery.dk har vi gennem adskillige år set på Rikke Møller Pedersens bedrifter i vandet udefra med stor inspiration. At en dansker kan opnå så van(d)vittige resultater i en af verdens mest populære sportsgrene i hele verden, vidner om noget ekstraordinært.

Dette har vi nu hos Watery.dk fået en eksklusiv mulighed for at komme bagom denne rekord, men mest af alt bagom den person der satte rekorden, nemlig Rikke.

I videoen herunder fortæller Rikke om hvordan hun lige pludselig gik fra rygcrawl-svømmer til brystsvømmer under de Europæiske Junior mesterskaber i 2004, om hvorfor Rikke tror hun blev så ekstraordinær god også det vigtigste til fremtidige danske super svømmere, nemlig hendes bedste råd som hun ville have ønsket at have vidst da hun startede med konkurrencesvømning for 15 år siden.

Rikke Møller Pedersens Svømmekarriere – Hurtigt fortalt

Rikke´s svømmekarriere starter i Odense. Nærmere betegnet svømmeklubben Frem Odense. Her tog Rikke nemlig sine første svømmetag i en alder af 6 år i 1995. Dette var langt væk fra konkurrence og hurtig svømning, men nærmere bare med målet om at lære at svømme. Sådan starter vi alle vel.

Men ret hurtigt viste Rikke flair for det med at svømme hurtigt frem ad i vandet. Således kunne hun i en alder af bare 15 år debutere på det danske seniorlandshold i svømning – selvom hun stadig kun var Junior. Dette skete faktisk ved lidt af et tilfælde i det holdkappen 4 x 50 m holdmedley pludselig manglede en brystsvømmer til de europæiske mesterskaber på kortbane i 2004. På dette tidspunkt var Rikke rygcrawl svømmer, men til manges overraskelse, og rikkes egen, svømmede hun denne holdkap rigtig hurtig i brystsvømning. Og lige siden den oplevelse har Rikke været brystsvømmer.

Watery motions svømmebriller - Raven Active - Sort/blå 1.0

Watery motions svømmebriller - Raven Active - Sort/blå 1.0

205 kr.289 kr.
(65)

4.75/5

I de følgende år blev Rikke så en fast del af det danske seniorlandshold og ligesom mange andre sportsudøvere blev OL det store mål. Her lagde OL i 2008 i Beijing som det næste, men til Rikke´s egen store skuffelse formåede hun lige nøjagtig ikke at kvalificere sig til legene. Det gjorde flere af de andre top-svømmere som Lotte Friis (som i øvrigt vandt en bronze medalje til netop disse lege), Jeanette Ottesen mfl. Men altså ikke Rikke i denne omgang.

Det helt store internationale gennembrud for Rikke kom derimod allerede året efter i 2009 til EM på kortbane. Her kom Rikke Møller Pedersen nemlig hjem med seks europarekorder og en europamester titel på 200-meter brystsvømning – og var Rikke ikke blevet diskvalificeret på den halve distance havde medaljehøsten formentligt været dobbelt så stor. Umiddelbart efter disse resultater vandt Rikke også den nationale pris som ”Årets Fund” af Politiken og Danmarks Idræts Forbund, som skaber forventninger til en glorværdig (olympisk)karriere.

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

Baggrunden for at Rikke´s gennembrud netop kom her ligger i den dengang nyansatte danske landstræner, Paulus Wildeboer, som overtog efter Mark Regan efter OL 2008. Rikke spurgte nemlig Paulus umiddelbart efter hans ansættelse: ”Fortæl mig, om jeg har talent eller ej, for har jeg ikke det, stopper jeg her”. Efter et halvt år, ca. 6 måneder før EM på kortbane, kom Paulus med hans vurdering: ”Du har helt klart talent”. Som et resultat heraf anbefalede Paulus at Rikke droppede planerne om at tage til USA på et svømme-scholarshop og i stedet træner under ham på det nationale træningscenter i København. Langt væk fra de hjemlige rammer i Odense. Dog et træk der blev udslagsgivende for Rikke´s senere glorværdige svømmekarriere.

For heldigvis stoppede triumferne for Rikke ikke med EM-titlen. I 2010 vandt Rikke både bronze og sølv til EM på langbane i henholdsvis 200-meter og 100-meter brystsvømning samt senere på året bronze på 200-meter brystsvømning til verdensmesterskaberne på kortbane.

Nu var Rikke altså over et par år blevet en fast del af den danske medaljehøst – en høst som ellers hidtil kun havde tilhørt andre hurtige danske svømmepiger som Lotte Friis og Jeanette Ottesen. Men til forskel fra de to førnævnte danske svømmere, så forventede ingen Olympiske medaljer af Rikke til det snart kommende OL i 2012 i London. Det blev der til gengæld forventet af Lotte og Jeanette.

Uden at konkludere hvad dette pres har gjort ved de to andre danske svømmere (som kom hjem uden medaljer), så endte OL 2012 med at være Rikke´s store øjenåbner. For Rikke overraskede alt og alle, også sig selv, ved at svømme sig helt op på en 4. Plads på 200-meter brystsvømning. Inden løbet var hun seedet uden for semifinalerne som nr. 17. I denne olympiske finale slog hun tilmed nordisk rekord i tiden 2.21.65 minutter.

Watery badebukser til drenge - Flaming Vegas Eco - Sort
Vælg størrelse
-47%
☀️ Sommerudsalg!
Se størrelser
(5)

155 kr.

295 kr.

Watery centersnorkel til voksne (+15) - Hydrolite - Sort
-27%
🔥
Testvinder
(8)

215 kr.

295 kr.

Watery dykkerfødder - Pike - Sort
Vælg størrelse
-24%
☀️ Sommerudsalg!
Se størrelser
(3)

205 kr.

295 kr.

Den førnævnte finale til OL blev svømmet d. 2. August 2012. Bare 364 dage senere, d. 1. August 2013, skulle så blive dagen hvor Rikke Møller Pedersen for alvor skrev sig ind i Dansk idrætshistorie. Nemlig med den eneste danske verdensrekord på langbane i en olympisk disciplin i nyere tid.

Året op til siden OL krævede dog ny tilvænning. Sit så succesrige samarbejde med Paulus Wildeboer stoppede brat umiddelbart efter OL, hvorfor en ny dansk landstræner tog over i starten af 2013, nemlig australieren Shannon Rollason. En helt anden træner med en mindre diktatorisk og stålsat tilgang til træningen end sin forgænger.

Ikke desto mindre nåede de sammen frem til VM. Kvalifikationen var opnået til det årlige Danish Open 2013 i en ny Europarekord, og betydeligt hurtigere end OL ét år tidligere, i tiden 2.20,53 minutter. Dermed kom Rikke ind til VM som favorit.

Den favoritrolle cementerede Rikke så allerede i semifinalen, hvor hun svømmede den berømte verdensrekord hjem til Danmark. Dette i en tid så hurtig som 2.19,11 sekunder på bare 64 svømme-armtag. Hele 0,5 sekunder under den hidtil gældende verdensrekord fra OL året før af Rebacca Soni.

Så ventede finalen dagen efter så. Der hvor Rikke skulle svømme sin første verdensmestertitel hjem – det var da det mindste som verdensrekordholder. Men sådan gik det desværre ikke. En russer ved navn Yelija Efimova overrumplende Rikke i finalen. Dog uden at svømme hurtigere end den netop satte verdensrekord. Men dermed glippede Rikkes store drøm om verdensmestertitlen og måtte tage til takke med sølvet. Senere hen er det så kommet frem, at Efimova muligvis var dopet under netop dette VM – i hvert fald var hun det i årene efter. Så formentligt tog Efimova verdensmestertitlen fra Rikke Møller Pedersen på en dopet baggrund.

Lige præcis dette var tilfældet 6 måneder senere til EM på kortbane. Her var det nemlig Rikke og de danske svømmeres tur til at være på hjemmebane, når mesterskabet blev svømmet i Boxen i Herning. Her på hjemmebanen foran flere end 15.000 danske tilskuere blev Rikke nemlig igen slået af Efimova på både 200-meter og 100-meter brystsvømning, hvorefter Efimova blev dømt for doping i månederne efter. Dermed fik Rikke igen ikke den anerkendelse og hyldest, som hun (formentligt) havde fortjent under lovlige omstændigheder.

Dermed er vi fremme ved 2014. Her ventede EM på langbane i Berlin. Nu skulle Rikke tage revanche for den lille skuffelse i Herning, hvilket i allerhøjeste grad også blev tilfældet. Rikke tog nemlig guld med hjem i både 100-meter og 200-meter brystsvømning samt i holdkappen 4 x 100 m holdmedley. En stor oprejsning frem mod det kommende VM på langbane året efter.

Her skulle Rikke nemlig forsøge at tage den verdensmestertitel, som hun missede to år tidligere. Og måske slå sin verdensrekord igen? Sådan blev det desværre ikke. Rikke måtte tage til takke med en 3. Plads og en bronze medalje i 200-meter brystsvømning.

Så ventede OL igen. Denne gang Rikkes anden deltagelse. Denne gang bare med store forventninger til at få den eneste medalje, der manglede i medaljeskabet: Nemlig OL-medaljen. Og der var ikke flere skud i bøssen, for 4 år mere i svømmesporten på absolut topniveau for den da 27-årige svømmer var ikke muligt.  Desværre blev det langt hen af vejen endnu en skuffelse. I hvert fald i de individuelle løb for Rikke, som kun lige fik presset sig med i finalen på 200-meter brystsvømning og her igen endte langt fra medaljerne. Sådan var tilfældet også for de to andre danske svømmedronninger, Lotte Friis og Jeanette Ottesen. Men så kom sidste dagen, hvor de danske svømmere stadig stod uden medaljer.

Watery Elite svømmebriller - Poseidon Ultra - Sort/smoke

Watery Elite svømmebriller - Poseidon Ultra - Sort/smoke

245 kr.329 kr.
(7)

4.29/5

Også skete miraklet. Først vandt Pernille Blume guld på sin favorit-distance og som om hele Danmark red videre på den succes, så kunne Danmark i 4 x 100 m holdmedley med Rikke Møller Pedersen svømmende brystsvømningen endelig bryde ud i en kæmpe forløsning. OL-medaljen blev sikret i en meget tæt finale, som endte 1 hundreddel fra sølvet. Dermed fik Rikke den medalje hun manglede – om end den ikke kom i løbet og det karat hun sikkert håbede på.

Også blev der sagt stop. Af Rikke selv. Dette skete i januar 2019. Efter flere måneders betænkningstid.

For med store spørgsmål som: ”Giver jeg bare op?” og ”Skal jeg ikke lige se, hvad der venter rundt om det næste hjørne?” fyldt i kroppen, så blev beslutningen alligevel at sige stop. Efter 24 år med klordufte og 15 år blandt den absolutte verdens-top.

Her 6 måneder senere svømmekarrieren er stoppet venter et nyt job udenfor svømmehallen som Sportsvært på TV2. Og et bijob som en af stifterne af Vandakadamiet, hvor målet sammen med svømmekollegaerne Jeanette og Lotte er at give erfaringerne fra glæden, udfordringerne, gejsten og nedturerne i svømningen videre til næste generation af top-svømmere fra Danmark.

Bio – Rikke Møller Pedersen

 • Født d. 9. januar 1989
 • Startede til svømning i svømmeklubben Frem Odense
 • Verdensrekordindehaver på 200-meter brystsvømning med tiden 2.19,11 sekunder
 • Olympisk medaljevinder til OL 2016 på 4 x 100 m holdmedley (Også Europarekord)
 • Har vundet 9 VM-medaljer og 20 EM-medaljer
 • Danmarks anden mest vindende sportsatlet nogensinde med 29 internationale medaljer
 • Kæreste med Sejleren Nicolaj
 • Specialiseret i svømmestilarten Brystsvømning på den lange distance, 200 meter

Bliv ligeså god til brystsvømning som Rikke

Rikke er verdensrekordholder i 200 brystsvømning. Altså den hurtigste nogensinde. Men dette skyldes som udgangspunkt ikke store muskler i ben og arme. Det skyldes i stedet en nærmest utrættelig træning af bitte små detaljer gennem 20 år. Den samme brystsvømnings-øvelse igen og igen og igen.

Derfor er det også muligt for Rikke Møller Pedersen kun at bruge 64 armtag, da hun slog sin verdensrekord på 200 meter brystsvømning. Til sammenligning brugte hendes direkte konkurrent, Yulija Efimova, hele 89 armtag. Dette vidner om en helt uset effektivitet i både ben og arme, men ikke mindst også i at lave mindst muligt modstand.

Alt dette fortæller Rikke meget mere om i nedenstående video. Her giver hun først og fremmest sine 5 vigtigste egenskaber for at svømme hurtig og effektfuldt brystsvømning, derefter sine 3 yndlings brystsvømnings øvelser og til sidst giver hun sit bud på hvorfor lige netop hun svømmer så hurtig brystsvømning.

Vil du nu også læse om Lotte Friis og Jeanette Ottesen?

Hos Watery har vi indgået et stærkt samarbejde med både Rikke Møller Pedersen, som du lige har læst om, Lotte Friis og Jeanette Ottesen. 

Og faktisk har vi skrevet ligeså gennemgående reportager om de to sidstnævntes karrierer. Og jeg skal hilse og sige at de er MINDST ligeså spændende (og der finder du også unikke video-fortællinger og tips-og-tricks til din svømning). 

Du finder og læser om Jeanette Ottesen her

Du finder og læser om Lotte Friis her

Jeg ville blive rigtig glad, hvis du havde 30 sekunder tilovers og ville lægge en kommentar lige herunder med dine tanker om vores samarbejde med Lotte, Jeanette og Rikke, måske din mening om vores videoer og evt. hvad vi kunne have gjort bedre :)

Til sidst er der bare at sige: Tak for at du læste helt herned. Håber du syntes det var spændende og lærte en ting eller tre om Danmarks verdensrekordholder. 

Watery bodyboard - Kyla - Sort
-47%
☀️ Sommerudsalg!
(8)

149 kr.

279 kr.

Watery badehætte - Signature - Sort
🔥
Testvinder
(107)

59 kr.

 

Watery pullbuoy - Heat - Sort
-13%
🔥
Testvinder
(28)

135 kr.

155 kr.

 

🎁 Dagens gavebod

Du er kun 450 kr. og 2 tilføjet produkt(er) fra en gratis wet/dry bag til badetøj 😍

Gratis wet/dry bag til badetøj

[GRATIS GAVE 1] Watery wet/dry swim-care bag

Gratis anti dug spray

[GRATIS GAVE 2] Watery Anti Dug Spray

Gratis vandtæt mobilholder

[GRATIS GAVE 3] Watery vandtæt mobilholder - Storm - Sort

Gratis vandtæt bum bag

[GRATIS GAVE 4] Watery vandtæt bum bag - Talia - Blå

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne