www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Udstyr til åbentvandssvømning kan være lidt af en videnskab i sig selv. Skal brillerne være polar...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Åbentvandssvømning – Udstyr

Opdateret sidst d. af Andreas Mårtensson Læsetid: ca. 4 minutter.

Udstyr til åbentvandssvømning kan være lidt af en videnskab i sig selv. Skal brillerne være polariserede eller ej, er 5mm neopren omkring skuldrene i ens våddragt for meget og hvordan passer jeg bedst på mit nyindkøbte udstyr? Vi giver jer et par tips og tricks med på vejen både på baggrund af egne erfaringer.

Når I skal til at pakke tasken inden en tur i vandet, så skulle den gerne, som minimum, indeholde:

  • Et styks almindelig badetøj - enten badedragt eller badebukser - til at have indenunder våddragten.
  • En våddragt (kan undlades ved varmt vand, men anbefales indtil 20-22 grader, da våddragten udover at holde dig varm også fremmer din sikkerhed på vandet samt opdrift i vandet).
  • Svømmebriller til open water (type afhængig af vejret).
  • Badehætte (Masser af farver, gerne grøn, rød, gul og orange, men undgå sort, grå og mørkeblå, da disse ikke er så tydelige på vandet).
  • Safety Buoy – en farverige oppustelig bøje man spænder om livet. Typisk fungerer disse også som en havtaske, så nøgler, telefon og lignende kan tages med.
  • Håndklæde - Det er lækkert at kunne pakke sig godt ind i et tørt håndklæde efter svømmeturen.
  • Vaseline/olie – Bruges til at smøre under arme og omkring nakke, så man undgår de værste gnavemærker især i saltvand.
  • (Ørepropper til svømning) Man kan få noget så ondt i hovedet, hvis du først får koldt vand i ørerne.
  • Klipklappere - Det er super lækkert at træde i et par klipklappere efter en kølig tur i havet ens tæer er kolde og ekstra ømtålelige overfor småsten. 

I forhold til våddragt og svømmebriller er der enkelte ting man skal være særlig opmærksom på. Når vi taler om våddragt, så er et godt råd altid at prøve våddragten før køb, hvis det ikke er ligetil at returnere den med posten. Dragten må gerne sidde lidt for tæt den første gang den tages på, da neoprenen giver sig ved brug. Den må ikke sidde løst under armene og omkring skridtet, da disse luftrum fyldes med vand og gør dragten løs omkring torso, hvilket resulterer i en mindre varm, hurtig og komfortabel dragt. Derudover kan man med fordel kigge efter dragter, som har paneler af varierende tykkelse. Altså 5mm på bryst og lår (opdrift og varme prioriteres her), mens der på arme og ben måske er 3mm og omkring skuldrene er 2mm for at sikre god bevægelighed.

I forhold til svømmebriller, så er et kig ud af vinduet din bedste ven. Hvis vejret er overskyet og knap så lyst, så kan der ikke svare sig at tage et par mørkebriller med spejl på, så vil et par relativt klare briller være anbefalelsesværdige. Skinner solen fra en skyfri himmel, så er spejlbriller næsten et must. Er man lidt af en udstyrsnørd, så er polariserede svømmebriller med spejl nok det bedste. Den polariserede linse lader ikke horisontale lysstråler (genskær fra vandet) trænge igennem linsen, derfor vil du lettere kunne orientere dig i vandet.

Når man nu har været ude og købe nyt udstyr, så er man selvfølgelig interesseret i at passe godt på det. Som alt andet, der opholder sig i vand og især saltvand, bliver våddragt, briller, badehætte og andet udstyr slidt. Derfor er det særlig vigtigt at få skyllet udstyret efter træning i ferskvand for at få salt, sand, tang, alger osv. af. Udstyret hænges derefter til tørre,helst i skygge, da sollyset tærer på neopren, gummi og plastik. Våddragten hænges med indersiden ud af indtil denne er næsten tør, hvorefter den vendes, således ydersiden også tørrer. Desuden kan man med fordel sørge for altid at have korte negle ved kontakt med sin våddragt, da man ellers nemt kommer til at ødelægge neoprenen.

Vi håber at have bragt lidt lys over udstyrsjunglen, som typisk knytter sig til de fleste sportsgrene. Hvis ikke eller ved yderligere spørgsmål, så er I mere end velkomne til at kontakte os. Se kontakt information i bunden af hjemmesiden.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet