Guide: Alt du bør vide om svømmebriller + De 12 bedste til børn, konkurrence, motion og triatlet.

Uden svømmebriller ville det ikke være specielt dejligt at svømme, da du så bare ville ende med blodrøde øjne, som ville svig de næste mange dage(og det er ikke behageligt). Derfor burde du også passe ekstra godt på dine svømmebriller i fremtiden - til det får du fem unikke tips til hvordan du kan passe på dine svømmebriller

bedste svømmebriller
Indholdsfortegnelse

 

Derudover får du i denne komplette guide serveret alt du bør vide om svømmebriller på et sølvfad i et nemt forståeligt sprog, så alle kan være med. Det inkluderer bla. hvad du bør være opmærksom på ved køb af svømmebriller, svarene på en masse spørgsmål omkring svømmebriller ligesom du får præsenteret de fem mest populære (og dermed bedste) svømmebriller lige nu.

Og lad os så komme i gang! God fornøjelse.

Watery motions svømmebriller - Raven Active - Grå/smoke
-29%
(49)

205 kr.

289 kr.

Watery motions svømmebriller - Wade Active - Sort/smoke
-25%
🔥
Testvinder
(5)

195 kr.

259 kr.

Disse krav bør du stille til dine nye svømmebriller:

 •         Enten med skum eller gummi omkring øjnene

Dette handler nok mest om holdninger eftersom nogle bare foretrækker, at der hverken er skum eller gumme på svømmebrillerne. Dog er det noget som langt de fleste godt kan lide, da det giver en øget behagelighed når brillerne sidder omkring øjnene. Desuden gør skummet/gummiet også, at svømmebrillerne stort set heller ikke laver mærker mm. mens de sidder der.

 •         100% UV beskyttet

De fleste svømmebriller er efterhånden UV beskyttende, men det bør du alligevel altid forsikre dig, at de er. For er de ikke det, så betyder det, at strålerne fra solen går direkte gennem glasset i brillerne, og lige ind i øjnene (når man altså svømmer uden for). Dette er selvsagt ikke særligt godt for øjnene, og kan i sidste ende beskadige dem.

Watery Elite svømmebrille - Murphy Active - Hvid/blå

Watery Elite svømmebrille - Murphy Active - Hvid/blå

195 kr.265 kr.

 •         Anti dug behandlet

Der er ikke noget mere irriterende og frustrerende end duggede glas i ens svømmebriller. Derfor bør du også sikre dig, at brillerne er anti dug behandlede, så du ikke selv skal til at bøvle med dette selv.

 •         Indeholder udskiftelige næsebroer

Nogle har store næser. Andre har små næser. Nogle har indimellem. Derfor kan du heller ikke være sikker på, at svømmebrillerne passer dig når de ankommer. På baggrund af dette, bør du sikre dig at der medfølger udskiftelige næsebor, så du bagefter selv kan sætte den rigtige næsebro i, som passer til lige præcis dig. For uden det, så risikere du altså et par svømmebriller, som vil irritere fra første dag.

 •         Nem at ændre længden på stropperne

Det er efterhånden blevet kutyme, at selv en 6 årig kan rette længden på stropperne helt af sig selv på langt de fleste svømmebriller. Derfor er dette heller ikke det vigtigste punkt, men alligevel en god ting, som vil gøre livet på svømmekanten endnu lettere. For selvom man ikke ændre længden, så kan de altså godt føles både for stramme og lette til forskellige træninger. Også skal man kunne rette længden selv.

 •         Stort udsyn

Når du svømmer, så vil du gerne have så godt et overblik som muligt. Dette giver ikke bare tryghed i vandet, men generelt også bare behagelighed. Derfor bør du sikre dig, at dine svømmebriller giver et så stort udsyn som muligt. Normalt set bør svømmebrillerne mindst kunne give 180 graders udsyn, hvilket langt de fleste briller også gør.

 •         Holdbare stropper

Der findes ikke noget værre end, når stropperne på ens svømmebriller springer. Specielt ikke midt under træningen, eller lige før ens løb til stævne. Derfor er det vigtigt, at stropperne kan holde til lidt af hvert og ikke bare går i stykker lige pludselig.

 •         Så lav profil som muligt

Uanset om du skal have nogle svømmebriller til stævner eller træning, så bør du gå efter en så lav profil som muligt (altså så lille størrelse på selve brillen som muligt). Dette for at svømmebrillen laver så lidt modstand som muligt.

5 tips til at passe bedre på dine svømmebriller

 

Når du så har fået dine nye svømmebriller, så vil du gerne have at de holder så længe som muligt, ik? Det vil alle, men hvis du ikke passer lidt på, så er de enten ødelagt eller væk efter bare et par måneder (og det bliver mor/far ikke glad for!). Der er mange måder at løse dette på, men du kunne starte med at tage disse fem konkrete tips til dig:

 •         Put dem i brilleetui HVER gang

Det er ikke for sjovt, at der ofte følger et brilleetui med til mange svømmebriller - det er for at du skal bruge det. Det vil dine briller i hvert fald blive rigtig glade for. Ikke nok med, at det vil betyde færre ridser, så vil du også i højere grad vide hvor dine briller er hver gang. Du kan købe sådan et etui til svømmebriller her.

 •         Lad være med at kaste med dem!

En simpel, men nok den mest effektive imod ridser, er at lade være med at kaste med dine svømmebriller. Det er ikke så svært igen.

 •         Brug anti dug spray

Selvom det ikke direkte har noget at gøre med holdbarheden, så bør du alligevel sprøjte noget anti dug spray i dine svømmebriller en gang imellem. På den måde undgår du duggede briller.

 •         Hav specielle konkurrence og trænings svømmebriller

Ved at have forskellige svømmebriller til konkurrence og træning, gør at de bliver mindre slidt, og de derfor vil holde i længere tid.

 •         Læg dem ét sted i svømmetasken HVER gang

Den hyppigste årsag til, at der bliver solgt så mange svømmebriller hvert år, det er at folk mister brillerne. Ganske enkelt. Og det kan du undgå skulle ske for dig, hvis du laver en regel med dig selv om, at svømmebrillerne ligger du ét og kun et sted i din svømmetaske efter hver svømmetræning. Dermed ved du altid hvor du har dem.

Svømmebriller til triatlon og åbent vand svømning - hvad er specielle ved dem?

Hvor svømmebriller til svømmetræning i bassin ofte er lavet med lav profil (altså generelt små briller med små glas), så bør briller til triatlon/åbent vand have en noget større profil (altså være større med større glas). For når man svømmer udenfor, enten i havvand eller i søer, så er vandet bare mere grumset, og man har i højere grad brug for at orientere sig. Derfor bør udsynet på brillerne også være større.

Desuden er man i (specielt i starten) triatlon og åbent vand svømning også i højere grad i kontakt med andre svømmere. Og her er det ikke unormalt, hvis man lige pludselig får en fod eller hånd lige i hovedet på svømmebrillerne. I sådan en situation må der på ingen måde komme vand ind, og det er du sikre på at der ikke gør med et par specielle svømmebriller til triatlon eller åbent vand. For grundet den større brille, så har de også et større areal, hvorpå de kan klistre sig fast omkring øjnene.

Watery motions svømmebriller - Raven Active - Pink/smoke
-29%
(49)

205 kr.

289 kr.

Watery motions svømmebriller - Raven Mirror - Lyseblå/guld
-28%
(32)

219 kr.

305 kr.

Watery motions svømmebriller - Raven Mirror - Sort-hvid/sølv
🔥 Kun 1 tilbage
-28%
⚡️
Sælger hurtigt
(32)

219 kr.

305 kr.

Watery motions svømmebriller - Raven Mirror - Sort/sølv
-28%
(32)

219 kr.

305 kr.Du kan finde de specielle triathlon og åbent vand svømmebriller her

Svømmebriller med styrke

Heldigvis er det i dag muligt at få svømmebriller med styrke - specielt lavet til dig, som er snæver- eller langsynet, eller har andre problemer med øjnene. Men faktisk er det stort set ikke muligt, at se hvilke svømmebriller, som er almindelige og hvilke som er med styrke - de ligner hinanden rent udseendemæssigt. Dog gemmer der sig i selve glasset på svømmebrillerne en masse teknologi, som gør det muligt for dig at svømme uanset om du har problemer med øjnene eller ikke har.
Er du på kig efter et par svømmebriller med styrke, så bør du nok kigge på en variant som Primotec Optique, som både findes i en version til voksne og voksne. Primotec Optique kan bruges uanset om du er lang eller snæver synet - fra -6 til +8. Dette par er klart det mest populære (og nok også bedste) svømmebriller med styrke, ikke mindst fordi de sidder utroligt behagelige omkring øjnene, og at de samtidig er pænt seje.

Du finder vores svømmebriller med styrke her. 

Dugger dine svømmebriller?

Vi kender det alle sammen. Ens svømmebriller dugger midt under svømmetræningen. Det er mega irriterende, og det fjerne fokus. Men vi har redningen til dig og dine svømmebriller. Først og fremmest burde du bruge noget anti dug spray, som vil holde duggen væk fuldkommen. Tilmed er det skide nemt, og at du vil for altid i verden undgå duggede svømmebriller.

 

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

Svømmebriller til børn

Når du skal vælge svømmebriller til børn, så er der en række ting, som du bør være ekstra opmærksom på inden. Det er bla. at svømmebrillerne har et stort udsyn (da det giver mere trygheden til barnet i vandet, da de bedre kan orientere sig så) samt at de er behagelige omkring øjenhulen (ellers risikere du, at barnet hele tiden vil have dem af igen og igen). Så har dine nye svømmebriller til dit barn et stort udsyn, samt sidder behageligt og komfortabelt omkring øjnene, så har du helt sikkert en vinder. Også gør det jo heller ikke noget hvis svømmebrillerne ser lidt seje ud.


Og de to svømmebriller, som opfylder ovenstående tre ting bedst, er nok Aqua Sphere Kayenne Junior (drenge) og Aqua Sphere seal 2.0 i lyserød Junior (piger). De er klart de mest populære og bedste svømmebriller til børn overhovedet. Ikke nok med at de er utroligt behagelige at have på for børnene, så kan nakkeremmen tilmed også justeres nemt (så er du helt fri for at gøre det).

Du kan finde alle de andre svømmebriller til børn her.

De fem mest populære og bedste svømmebriller netop nu:

 • Arena Cobra Ultra mirror

  Skal man have det bedste og mest populære par svømmebriller lige nu, så er det Arena’s Cobra Ultra Mirror man skal have fat i. En komplet svømmebrille, som både kan bruges til stævner og svømmetræning.
  Med en utrolig lille profil (lille glas) glider Arena Cobra bare gennem vandet. I forhold til mange andre svømmebriller, så er denne overlegen når det kommer til hydrostatik og hastighed. Derudover har den et usædvanligt stort udsyn grundet dens kurvede unikke linser. Dette gør, at du langt bedre kan orientere dig i forhold til andre svømmere, vendinger og indslag.
  Også har denne Arena svømmebrille også bare et vanvittigt fedt design og udtryk, så man næsten kommer til at ligne en prosvømmer, bare man tager dem på. For alle prosvømmerne svømmer faktisk også med Arena Cobra Ultra Mirror, heriblandt Viktor Bromer, Chad Le Clos, Cameroun Vanderbourg, Cate Campell, James Magnussen mfl.
  Så vil man tage sin svømning til næste level, både rent hastighedsmæssigt og udseendemæssigt, så er det altså Arena Cobra Ultra Mirror man bør få!

  Du finder alle Arena Cobra Ultra Mirror her. 

Watery Elite svømmebrille - Murphy Active - Sort/smoke

Watery Elite svømmebrille - Murphy Active - Sort/smoke

195 kr.265 kr.

 • FS3 Elite svømmebrille speedo

  På andenpladsen over de mest populære og bedste svømmebriller, så gemmer der sig faktisk lidt af en gammel en, nemlig Speedo FS3 Elite svømmebrillen. Den blev lanceret op til OL i 2012, men har formået at forblive utroligt populær gennem årene. Det skyldes ikke mindst dens utroligt fede design, som ikke fås lignende på andre svømmebriller. Derudover giver denne svømmebrille fra Speedo også et stort udsyn (180 grader), hvilket gør den specielt egnet til konkurrencer og stævner inden for svømningen. Men den kan også med fordel bruges til træning grundet dens utroligt gode komfort og behagelighed, som gummiet omkring øjnene giver.
  Alt i alt er FS3 Elite svømmebrille komplet med alt hvad en svømmebrille skal kunne.

 • Speedo Speedsocket

  En gammel kending fra Speedo indtager 4. pladsen - nemlig Speedo Speedsocket. En næsten legendarisk svømmebrille, som Michael Phelps blandt andet vandt hans 8 medaljer til OL i 2008 i. Derudover er Speedsocket kendt for dens minimalistiske, men utroligt lækre, design, som mange er helt vilde med. Dette krydret med en komfort og behagelighed, når man har svømmebrillen på, så er Speedo Speedsocket altså en rigtig habil svømmebrille. Tilmed kan den både bruges til konkurrencer og stævner - med fordel!

  Du finder den opdaterede Speedo Speedsocket 2 Mirror her

 • TYR Stealth Racing Mirrored

  TYR’s top og konkurrence svømmebrille er denne Stealth Racing Mirrored. En svømmebrille, som skiller sig lidt ud fra de andre med en noget større profil. Om dette er godt eller skidt kan ikke konkluderes, men man får ihvertfald et andet look med TYR Steath Racing på. Derudover sidder brillen meget behageligt omkring øjnene (hvilket også betyder, at den også sagtens kan bruges i den daglige svømmetræning), ligesom den har spejlglas, så man ikke får farlige UV stråler i øjnene. Alt i alt en rigtig god svømmebrille fra TYR, som benyttes af mange.

Så nåede du ned i bunden! Jeg håber du er blevet endnu klogere omkring svømmebriller, så du kan finde det perfekte par til lige præcis dig. Nu burde du ihvertfald have nok viden til, at kunne træffe det valg selv :-)

 

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk kvikshop
Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne