www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

At bruge svømmeudstyr i sin svømmetræning er rimelig essentielt - men bruger du det ikke rigtigt ...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Guide til dit svømmeudstyr - sådan bruger du dit udstyr rigtigt!

Opdateret sidst d. af Daniel Johannesen Læsetid: ca. 5 minutter.

At bruge svømmeudstyr i sin svømmetræning er rimelig essentielt - men bruger du det ikke rigtigt på de rigtige tidspunkter i de rigtige serier, så giver det ingenting, nærmere tværtimod. Men hvordan gør man så alt det her med svømmeudstyr "rigtigt"? Det får du svaret på herunder.

Er du i tvivl om svømmeudstyr er noget du overhovedet bør bruge i din træning eller hvad for noget udstyr der findes, så læs videre her (link til artiklen "GUIDE: Det komplette svømmeneet...."

Svømmefødder

Stort set alle svømmeres yndlings-udstyr er sådan nogle svømmefødder.

Hvorfor er svømmefødder gode at bruge?
Svømmefødder er rigtig gode at bruge i sin daglige træning, fordi at man med dem på kan forbedre både ens kropsposition i vandet (fordi at det ekstra kraftige benspark holder en oppe i overfladen), ligesom det kan styrke ens benspark.

Hvornår bør man bruge dem?

Et par svømmefødder er rigtig gode i længere serier, hvor man vil have lidt ekstra fart på eller vil holde en højere pace end man ellers ville kunne. Desuden kan de også bruges i specifikke teknikserier, hvor man ønsker en ekstra stabilisering, så man bedre kan koncenterre sig om andre teknikske ting.

Hvordan bruger man disse?
Sådan et par finner er ikke specielt svære at bruge. Bare put en på hver fod, også er man reelt set kørende.

⏩Mangler nye svømmefødder? Se vores store udvalg her

Finger paddles

Et meget populært og anvendt svømmeudstyr er sådan nogle finger paddles.

Hvorfor er Finger paddles gode at bruge?
Med finger paddles på hver hånd kan du øge trykket på vandet, og dermed øge din styrke i armene. Derfor er de rigtig gode, hvis du ønsker komme endnu længere frem på det samme antal armtag.

Hvornår bør man bruge dem?
Finger paddles bør bruges i længere serier med mange gentagelser, fx. 10*100 meter. På den måde vil du få allermest ud af dem.
De bør dog ikke bruges af yngre børn under 10 år. I den alder har man endnu ikke den nødvendige styrke i forvejen til at kunne kontrollere dem nok, og dermed risikere man skulder-skader.

Hvordan bruger man finger paddles?
Du tager bare de to "plader" på hænderne (ofte er der stropper til fingrene), også svømmer du bare. Et godt tip er, at tage de nederste stropper af på pladerne, da du så i højere grad kan mærke hvis du sætter hånden forkert i vandet.

Snorkel

En snorkel kender vi allesammen, og bruges af både svømmere, dykkere og på fereien.

Hvorfor er snorklen god at bruge?
En snorkel er rigtig god til din svømmetræning, fordi at du med den på ikke behøver at koncentrere dig om vejrtrækningen overhovedet (da det sker gennem snorklen med hovedet nede i vandet). Dermed kan du istedet fokusere på andre ting, som f.eks. din stabilisering og kropspostion i vandet, dit armtag eller dit benspark.

Hvornår bør man bruge den?
Sådan en snorkel bør igen bruges i længere serier, hvor du for alvor kan få lov til at arbejde og indøve de ting du arbejder med.
Den kan tilmed med fordel bruges sammen med en pull boy og finger paddles, så du endnu højere grad kan fokusere på kraften og teknikken i armtaget.

Hvordan bruger man den?
Når du har indstillet den til dit hoved, så er det bare at tage mundstykket i munden, så tage stropperne over hovedet også bare svømme. Når du så skal vende, så "beholder" du bare det indkommende vand i enten snorklen eller munden, og når du så kommer til overfladen igen, så spytter du alt det du kan, så vandet rydder ud igen. Dette kræver lidt øvelse først, men når du kan det bliver det utroligt dejligt.

Pull bouy

Et styk svømmeudstyr, som anvendes af rigtig mange til at forbedre deres armtag.

Hvorfor er en pullboy god at bruge?
Med en pullboy mellem benene, kan du sætte disse ud af funktion, så du i stedet for kan koncentrere dig om armtaget. Dette både i normal svømning, men specielt også til teknikøvelser eller skodøvelser er pullboyen god.

Hvornår bør man bruge den?
Som beskevet ovenfor, så kan pull boy'en både bruges i længere serier, hvor du ønsker at forbedrer dit armtag, men også i forskellige teknikøvelser eller skodøvelser, hvor du igen styrker armtaget.

Hvordan bruger man den?
Du tager bare den mellem benene, også bliver dine ben holdt oppe i overfladen.

Svømmeplade

Svømmeplader bruger alle seriøse svømmere i deres daglige svømmetræning

Hvorfor er en svømmeplade god at bruge?
Med en svømmeplade på armene kan du istedet fokusere på dit benspark - både i forhold til kraften og styrken i benene, men også selve teknikken. Det kan du ikke på samme måde, når du også har armene på, når du ikke bruger en plade.

Hvornår bør man bruge den?
Sådan en svømmeplade bør kun bruges i spefikke ben-serier, hvor kan altså kun svømmer ben.

Hvordan bruger man den?
Man placerer bare armene på pladen, og bruger så sparket i benene til at komme fremad.

Med disse mange råd omkring svømmeudstyr, så håber jeg at du kan komme godt i gang med at bruge det - også på den rigtige måde!

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet