16 VILDE TILBUD [-60%] 🥵🤑

SOMMERUDSALGET SLUTTER SNART!

00 00 00

Sommerudsalg | Spar op til +75%

Derfor er babysvømning godt

Det er svært at finde aktiviteter, der har de samme gavnlige virkninger for den lille, som babysvømning har. Selvom det kan virke angstprovokerende, at tage den lille med i vandet, så er det mest en frygt, der planter sig i hovedet. For man glemmer det måske lidt, men babyer har svømmet i vand i 9 måneder, så de er faktisk ikke helt uvante med elementet.

Derfor er babysvømning godt
Indholdsfortegnelse

Hvad er babysvømning?

Babysvømning er en aktivitet, hvor spædbørn fra cirka 2 måneder og op til 2 år lærer at være i vand under trygge forhold. Babysvømning foregår i opvarmede bassiner, hvor vandtemperaturen typisk er omkring 32 grader for at sikre, at babyerne ikke bliver kolde. Under kyndig vejledning af uddannede instruktører, deltager forældrene aktivt i at støtte og lege med deres babyer i vandet. Formålet er at stimulere babyens motoriske og sensoriske udvikling, styrke båndet mellem forælder og barn, og indarbejde en grundlæggende vandtilvænning, som reducerer risikoen for vandskræk. Aktiviteten er ikke kun fysisk gavnlig, men også en social oplevelse, hvor både forældre og børn får mulighed for at møde og interagere med andre familier.

Derfor er babysvømning godt

Det er svært at finde aktiviteter, der har de samme gavnlige virkninger for den lille, som babysvømning har. Selvom det kan virke angstprovokerende, at tage den lille med i vandet, så er det mest en frygt, der planter sig i hovedet. For man glemmer det måske lidt, men babyer har svømmet i vand i 9 måneder, så de er faktisk ikke helt uvante med elementet.

Det betyder også, at de har de rette forsvarsmekanismer, som helt automatisk beskytter dem mod at sluge vand eller komme til at trække vejret under vand. Og derfra er det bare at udnytte de fordele som vand og babysvømning har for barnets udvikling.

Watery UV våddragt til børn - Calypso Shorty - Coral/mørkeblå

Watery UV våddragt til børn - Calypso Shorty - Coral/mørkeblå

249 kr.309 kr.
(166)

4.73/5


Hvorfor er babysvømning godt?

Der findes et hav af gavnlig virkning for dit barns udvikling, ved at tage baby med i vandet. Det gælder både de fysiske fordele, men særligt også for relation mellem forældre og barn. For der findes ikke mange andre aktiviteter, hvor man på samme måde er så tætte i længere tid ad gangen. Det skyldes - helt åbenlyst vil man måske mene - at baby ikke kan svømme, og derfor er afhængig af at blive båret rundt og støttet i vandet.

Billedet viser en glad scene i en pool. Hvor vi kan se at både kvinden og baby nyder deres tid i vandet.

Hvis man tager den del og lægger sammen med, at langt de fleste babyer og børn elsker vand, ja så har man den perfekte kombi. Og det er kun én af de mange fordele, ved at springe ud i babysvømning. For ikke nok med at man får en meget tættere relation, så har det også en positiv indvirkning på babyens fysisk.

Da vand minder om et vægtløst medium, er der mulighed for at udvikle alle de 7 sanser, nemlig syns-, høre-, lugte-, smags-, berørings-, ledmuskel- og labyrintsansen. Særligt den sidste er vigtigt, da det vil give en bedre balance og koordination, der i sidste ende vil kunne gøre det nemmere for babyer at lære at gå.'

Derudover er det også med til at forebygge vandskræk, hvilket senere i livet kan blive en stor hindring. Det vil du kunne læse meget mere om og hvordan du overkommer vandskræk i vores blogindlæg om vandskræk. 

Watery dykkermaske til børn (4-12) - Cliff - Mørkerød
-10%
🔥
Testvinder
(60)

185 kr.

205 kr.

Watery badesko til børn - High Catfish - Pink
Vælg størrelse
-19%
Se størrelser
(1)

129 kr.

159 kr.

Watery svømmebriller til børn - Mantis 2.0 - Atlantic Blå/blå
-37%
🔥
Testvinder
(165)

145 kr.

229 kr.

Man skal dog holde sig for øje, at der i starten kan være en hvis tøven fra babyer, når de kommer i vand. Derfor er det ikke alle der sprudler af grin og glæde, når de kommer i vandet, men her er det vigtigt at være tålmodig. Da der foregår så meget nyt omkring babysvømning, vil det også give en masse sanseindtryk, der kan virke overvældende. Man skal huske, at alle indtryk kan være en helt nye, og derfor er der også meget der skal bearbejdes på en gang.

Her er det vigtigt, blandt andet at holde øjenkontakt med sin baby og selve være afslappet i vandet. Ens egen måde at være i vandet på, vil smitte af på babyer, og derfor vil de også føle sig mere trygge, hvis de kan fornemme, at deres forældre er trygge.

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

Hvornår må baby komme i svømmehal?

At introducere babyer til svømmehallen og babysvømning er en vigtig beslutning for mange forældre. Det er essentielt at tage hensyn til flere faktorer for at sikre, at oplevelsen er både sikker og gavnlig for babyen.
Hvornår må man starte til babysvømning?
Der er forskellige meninger om, hvornår det er bedst at starte til babysvømning, men der er en generel enighed om, at babyer bør være mellem 7-8 ugers alderen før de begynder. Det er afgørende at følge de retningslinjer, som de enkelte svømmehaller eller svømmeskoler har fastsat. Nogle steder, som for eksempel på hjemmesiden 'By i Bevægelse', anbefales det, at babyer er mindst 8 uger gamle fra terminsdatoen og sund og rask uden åbne sår eller luftvejsinfektioner. Dette sikrer, at babyen er robust nok til at håndtere miljøet i en svømmehal og minimere risikoen for sundhedskomplikationer.

Billedet viser 2 børn i en svømmehal, som udstråler glæde og nyder at sit ophold i vandet.

Aldersgrænser og helbred

Generelt anbefales det, at babyer er mindst 2-3 måneder gamle, før de tager deres første svømmetur. Babyer skal have opbygget en vis styrke i deres immunsystem samt være i stand til at regulere deres kropstemperatur, før de udsættes for klorvand og de fysiske krav ved svømning.

Klorvand

Klorvand kan være hårdt for babyers følsomme hud og øjne, hvorfor det anbefales at vente med svømmehalbesøg, indtil babyen er mindst 8-12 uger gammel. Det er vigtigt at vaske klor af babyens hud med det samme efter svømning og anvende en mild creme for at genoprette fugtbalancen i huden.

Forberedelse før første svømmetur

For at gøre overgangen til svømmehallen mindre overvældende, kan det være en god idé at vænne baby til vand ved at bade derhjemme i et badekar. Desuden er det vigtigt at medbringe nødvendigt udstyr såsom svømmebleer, der sikrer, at uheld bliver i bleen og ikke i bassinet, og ekstra håndklæder til at tørre og varme baby efter svømning.
Ved at følge disse retningslinjer og forberede sig omhyggeligt kan både baby og forældre få en tryg og positiv start på babysvømning.

Hvor længe må baby være i svømmehallen?

Varigheden af et svømmeophold i svømmehallen afhænger af flere faktorer, inklusiv babyens alder, sundhedstilstand og reaktion på vandet. Generelt anbefales det, at babyer under 6 måneder kun er i vandet i 10-20 minutter ad gangen. Ældre babyer, som har vænnet sig til vandet og viser tegn på at nyde aktiviteten, kan gradvist forlænge deres tid i vandet op til 30 minutter.

Det er afgørende at observere babyens reaktioner nøje under svømning. Hvis babyen begynder at virke urolig, græder, eller viser tegn på at være kold (såsom skælven), bør man forlade vandet og sørge for at baby bliver varmet op og tørret. Efter svømning er det vigtigt at klæde baby godt på og sørge for, at de ikke bliver udsat for træk eller kulde, især i vådtøj.

Hvilke øvelser findes der til babysvømning?

Der findes et hav af forskellige øvelser til babysvømning, og de fleste hold har helt faste rutiner. De forskellige øvelser skal allesammen være med til, at introducere babyer til vandet på forskellige måder, samtidig med at de udvikler sig rent motorisk og indenfor de 7 sanser. De mest generelle steder vil øvelserne være tilrettelagt, så barnet skal flyde på ryggen, dykke, opleve glæden ved vand og holde vejret.

Det sidst lyder måske helt vildt, men babyer er faktisk født med det der kaldes 'dykkerrefleksen'. Det betyder, at kroppen helt automatisk lukker af, så snart de får hovedet under vand. Ved at udfordre denne refleks, vil man kunne lære børn bedre at holde vejret under vand, hvilket på længere sigt vil gøre dem mere trygge i vandet.

Watery våddragt til børn - Calypso Langærmet - Blå/mørkeblå

Watery våddragt til børn - Calypso Langærmet - Blå/mørkeblå

315 kr.405 kr.
(34)

4.68/5

Fælles for alle øvelser er dog, at det skal være sjovt og trygt for babyer og være i vandet, og jo mere man vænner dem til det, jo bedre ruster man dem til at lære at svømme, når de bliver ældre. Derudover er babysvømning en sjov og livsbekræftende kontakt mellem baby og forældre, da man vil opleve, at babyer kan grine helt hysterisk over de forskellige øvelser.

Er du blevet inspireret af, hvad babysvømning kan gøre for dig og din baby, kan du på forhånd downloade de mest gængse øvelser. Det vil også kunne forberede dig som forælder i forholdt til, hvad de kan forvente. Alt i alt så vil babysvømning være en unik mulighed for dig og din baby sammen at opleve glæden ved vand.

Omklædning og pakkeliste til babysvømning

Når du forbereder dig på en babysvømmetime, er det vigtigt at være godt forberedt både før og efter tiden i vandet. Her er nogle tips til omklædning og en praktisk pakkeliste for at sikre en gnidningsfri oplevelse.

Omklædning til babysvømning

1. Før svømmetimen: Sørg for at ankomme til svømmehallen med god tid, så du roligt kan klæde både dig og baby om. Start med at klæde dig selv om, mens baby er sikkert placeret, for eksempel i en bæresele eller barnevogn. Dette minimerer stress og holder baby komfortabel.

2. Babyens omklædning: Klæd babyen på i svømmeble og en passende våddragt eller badeblebukser, der er godkendt til brug i vand. Hvis det er koldt, kan en neoprendragt hjælpe med at holde babyen varm i vandet.

Pakkeliste til babysvømning

 • Svømmebleer: Disse er essentielle for at undgå uheld i bassinet.
 • Vandtæt pose: Til vådt tøj og bleer efter svømning.
 • Ekstra håndklæder: Mindst to, så du har et til at tørre baby og et ekstra for varme.
 • Våddragt eller badeblebukser: Afhængigt af vandtemperaturen, kan en våddragt hjælpe med at holde babyen varm.
 • Rent tøj til baby og forælder: Efter svømning er det vigtigt at skifte til tørt og varmt tøj.
 • Babyplejeprodukter: Inkluder en mild kropsvask, som kan fjerne klor og beskytte babyens hud, samt en fugtighedscreme efter bad.
 • Snacks og drikke: Især hvis du ammer, kan det være en god idé at have noget vand og en let snack til dig selv og eventuelt en flaske til babyen.
 • Legetøj eller bidering: Noget at underholde baby med før og efter svømmetimen. Ved at følge disse råd og have en velorganiseret pakkeliste, kan du gøre oplevelsen ved babysvømning sjovere og mere afslappet for både dig og din baby.

Det rette udstyr til babysvømning er vigtigt

Som alle ved, så kan babyer ikke fortælle, hvornår de skal på toilet. Og da en svømmehal ofte skal tømmes helt, når uheldet er ud, så er det vigtigt, at man har styr på udstyret. Det vil man også opleve som krav de forskellige steder, der tilbyder babysvømning. Men hvad er det så man skal have med? Det kan du blive klogere på her:

 • Blebadebukser - Er absolut den bedste måde til at undgå lækager. De sidder stramt omkring lår og talje, og holder derfor alle "uheld" ude af vandet.
 • Våddragt til børn - Det er ikke altid, det er nødvendigt, men skal man være i vandet i længere tid ad gangen, kan det være en god ide med en våddragt. Den holder på varmen og giver en smule opdrift, der kan hjælpe på nogle af øvelserne.

 • Svømmesæde - Den er muligvis ikke så relevant til på hold, men hvis man selv træner med sin baby, kan det være en god måde at introducere dem til vand og skabe sikkerhed - f.eks. på en ferie.

Dette er det mest gængse udstyr man skal bruge, men er der noget der mangler, kan du finde alt vores udstyr til babysvømning lige her. Derudover kan vi kun anbefale, at man kaster sig ud i det, da det vil giver et helt særligt bånd mellem dig og din baby.

Watery våddragt til børn - Calypso Langærmet - Atlantic Purple
Vælg størrelse
-22%
Se størrelser
(34)

315 kr.

405 kr.

Watery badesko til børn - High Catfish - Sort
Vælg størrelse
-19%
☀️ Sommerudsalg!
Se størrelser
(1)

129 kr.

159 kr.

Watery våddragt til børn - Calypso Langærmet - Pink
Vælg størrelse
-22%
Se størrelser
(34)

315 kr.

405 kr.🎁 Dagens gavebod

Du er kun 450 kr. og 2 tilføjet produkt(er) fra en gratis wet/dry bag til badetøj 😍

Gratis wet/dry bag til badetøj

[GRATIS GAVE 1] Watery wet/dry swim-care bag

Gratis anti dug spray

[GRATIS GAVE 2] Watery Anti Dug Spray

Gratis vandtæt mobilholder

[GRATIS GAVE 3] Watery vandtæt mobilholder - Storm - Sort

Gratis vandtæt bum bag

[GRATIS GAVE 4] Watery vandtæt bum bag - Talia - Blå

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne