Tilbage til oversigten

9 Grunde til at du burde starte til svømning LIGE nu

Mange tænker svømning, som en sportsgren hvor man bare svømmer frem og tilbage i flere timer i den samme pool.

Og ja, det gør man også.

Men det kan faktisk også være rigtig fedt.

Især når du kender til disse 9 grunde til at du også burde starte seriøst med svømning i dette øjeblik.

For så tror jeg du vil være overbevist med det samme og formentligt allerede på vej ned i svømmehallen.

Det er faktisk bevist at svømning skulle være en af de bedste sportsgrene at dyrke både som gammel og ung, når det kommer til at forbrænde mest fedt, komme i bedst form og ikke mindst styrke leddene.

Skal vi komme i gang?

Dette er fordelene ved at svømme:

 1. Svømning hjælper til at holde vægten

 2. Svømning reducerer stress niveauet

 3. Du bliver glad i låget af svømningen

 4. Svømning styrker musklerne

 5. Svømning er (næsten) uden mulighed for skader

 6. Det forbedrer din søvn.

 7. Svømning er sved-fri

 8. Svømning sænker risikoen for sygdomme

 9. Svømning er for alle

Ønsker en uddybning af de forskellige fordele?

Læs med herunder:

 1. Svømning hjælper til at holde vægten

Når du svømmer, så forbrænder du omkring 350-400 kalorier. På den måde slår 30 minutter svømning klart 30 minutters gå, løb eller cykling samtiidg med at du undgår at stå nede i et kedeligt fitnesscenter.

 1. Svømning reducerer stress niveauet

Og det er faktisk ikke for sjov. Når du svømmer, så ligger du som udgangspunkt bare for dig selv uden at skulle højde for hvad andre laver. Tankerne kan flyde lige hen hvor du ønsker, og det er bare afstressende. Specielt efter en lang dag på arbejdet/i skole. På samme tid hjælper svømningen med at øge selvtilliden og troen på en selv, fordi man bare er sig selv i vandet.

 1. Du bliver glad i låget af svømningen

Et nyere studie har vist at svømmere, uanset niveau, har mindre tendens til at blive deprimmeret, blive sur eller forvirret mens og lige efter de har svømmet. Dette betyder samtidig at ikke-svømmere og amatører kan føle sig lige så gode som konkurrence svømmerne pga. den udløsning af “feel-good” hormoner i kroppen under svømningen.

 1. Svømning styrker musklerne

At trække igennem vand kan være op til 44 gange tungere end trække gennem luften, hvilket betyder du er nødt til at bruge flere muskler for at svømme igennem vandet. På den måde fungerer vandet også som en form for kilo eller maskiner i styrketræningscentret, men uden at du behøver anskaffe dig alle mulige remedier.

 1. Svømning er (næsten) uden mulighed for skader

Når du svømmer, så bærer du kun 10% af din egen vægt på grund af vandet der i høj grad istedet bærer dig. Samtidig med det er det nemt at bevæge sig i vandet ligesom at ledene stort set ikke bevæger sig, og dette tilsammen betyder at svømning i høj grad er nærmest umuligt at få skader i i forhold til mange andre sportsgrene som fodbold, styrketræning og løb.

 1. Det forbedrer din søvn.

Et studie har vist at personer, der kontinuerligt svømmer et par gange om ugen, er mere tilbøjelig til at sige at de har haft en god nats søvn i forhold til ikke-svømmere. Svømmere undgår altså irreterende søvn-problemer som at stå for tidligt op eller at snorke.

 1. Svømning er sved-fri

Nok den største fordel i forhold til løb, styrketræning, cykling mfl., men det er faktisk rigtig nok. Eller sådan næsten. For du sveder (selvfølgelig) stadig når du svømmer, faktisk en hel del hvorfor det er MEGET vigtigt, at indtage vand under svømningen, men du mærker det på ingen måde. Derfor vil du heller ikke opdage at føle dig over-ophedet eller føle dig svedig, da vandet omkring dig hele tiden køler dig ned.

 1. Svømning sænker risikoen for sygdomme

Udover at svømning som sportsgren er (rigtig) god mod forebyggelse af hjertekarsygdomme og generelt giver en god kondition, så har det også vist sig at sænke ens blodsukker-niveau, sænke blodtryk og formindske dårlig kolesteraol i blodet. På den måde er du altså, ved at dyrke svømning kontinuerligt, i mindre grad i risiko for at få type 2 diabetes, hjerteproblemer og problemer med led.

 1. Svømning er for alle

Der er vitterligt ikke nogen alders-grænse eller andet for svømning. Alle kan komme til at svømme over et par uger såfremt de vil. Og når de først har det lært, så kan man svømme på ligepræcis det niveau man ønsker. Derfor er det også både nyfødte såvel som 80 årige der svømmer. Dertil er svømning også særligt godt for gravide kvinder, da det hjælper dem med at slappe og opnå en højere flexibilitet.

Er svømning en god måde til at opbygge muskler?

Både nej og ja. Så let kan det egentligt siges når det kommer til svømning og opbygning af muskler, men der ligger en hel del mere bagved disse to små ord.

For du har helt sikkert tænkt over, når du har set svømning i TV’et til OL og VM, at alle de her specielt mænd og kvinder står knivskarpt som de største muskelbundt. Det er også helt korrekt, men når alt kommer til alt, så skyldes de store muskler faktisk ikke selve svømningen, men mere træningen i styrketræningscentret.

En professionel / konkurrence svømmers mål er nemlig ikke at opbygge en helt vild stor muskelmasse: Den store muskelmasse vejer nemlig rigtig meget, og dermed lader kroppen synke i endnu højere grad, hvilket ikke er så godt. Istedet bør en konkurrence svømmer balancere mellem styrke og udholdenhed.

Hvis du så vil bygge store muskler... Så skal du altså ikke blive ved med kun at svømme.

I stedet bør du overveje styrketræning som et supplement til svømmetræningen.

Til gengæld er svømning god til...

At forbrænde fedt og få god kondi. Ja, det er svømning som sportsgren nok en af de bedste til, fordi du i vandet har gang i alle muskelgrupper og derfor forbrænder betydeligt mere. Og fordi du forbrænder så meget fedt, så vil du også opleve at dine muskler på kroppen kommer mere tydeligt frem, og derigennem kommer nok opfattelsen af at man opbygger gode muskler af at svømme.

Men det gør man altså ikke direkte. Eller sagt på en anden på en anden, og mere simpel måde:

Er dit mål at opbygge stor muskelmasse. Så gå med styrketræning.

Er dit mål at komme i form og blive fit. Så gå med svømning.

Billigst eller prismatch

Vores pris-robotter opdaterer dagligt alle vores priser ift. konkurrenterne. Misser de, så udnyt vores prismatch med svar indenfor 24 timer.

+310.000 glade kunder

Med +6 år i markedet, så har vi hjulpet flere end nogen andre med udstyr til vandsport. Heldigvis kan vi prale af 5.200 5-stjernede anmeldelser (4,7 ud af 5.0).

08-16 support

Vi er sat i verden for at hjælpe. Derfor er vores kundeservice åben mandag til fredag fra 08 til 16 samt lørdag og søndag mellem 09 og 15. Kontakt os på chat, telefon og mail.

1 dags levering

Det kan du opnå ved bestilling før kl. 22:00 alle ugens dage - også i weekenden. Vi sender med DAO, Bring og GLS. Gratis fragt over 599 kr.

Julegave?

Vi hader stress. Derfor har du god tid til at bytte julegaven. Vi bytter indtil 12.01.23. Returnering tager 1-4 dage og behandles indenfor 24 timer.

Psst.. tilmeld dig Watery´s nyhedsbrev og få en gratis gave med i din bestilling (værdi: 89 kr.)

Afmelding kan altid ske. Forvent ca. 1 ugentlig mail. Ved tilmelding accepteres vores persondatapolitik.