www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Vand i øret – eller propper i øret - (også kaldet sektretorisk otitis media) er når mellemøret bl...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

[Løst] Propper/vand i øret – Hvordan fjerner jeg det?

Opdateret sidst d. af Daniel Johannesen Læsetid: ca. 6 minutter.

Vand i øret – eller propper i øret - (også kaldet sektretorisk otitis media) er når mellemøret bliver fyldt med væske efter bad eller en tur i svømmehallen / havet, som giver en følelse af propfornemmelse, hørenedsættelse og måske ubehag.

Løsninger for vand i øret:

At fjerne følelsen af at sivende vand ligger inde i øret er faktisk ikke særligt svært igen. Der er i hvert fald mange metoder at fjerne det på. De mest anvendte til at fjerne vand i øret efter bad / tur i svømmehallen er enten at

  1. Hold for næsen og ”blus ud” (og dermed trykudligne)

  2. Læg øret på en varm pude, mens du ligger ned. Efter 20 minutter skulle vandet gerne forsvinde og sive ud pga. tyngdekraften.

  3. Hold hovedet på skrå, med det øre, der er vand i nedad – og slå forsigtigt på den anden side af hovedet

  4. Hoppe lette på stedet

  5. Bruge noget vandskydende vat på apotetekt for at suge vandet ud.

  6. Proppe et stykke vat ind i øret, som så vil suge vandet ud.

Virker ovenstående 5 muligheder ikke lige nu og her, så har vi selv og rigtig mange af vores kunder stor succes med vores Macks Dry-n-clear Ear Drying sæt, som er et specielt udviklet kit af en af de førende amerikanske øre-læger, som du drypper ind i øret og derefter tørrer det overskydende vand i hele øregangen (og samtidig fjerner den en evt. prop i øret). Det lyder magisk, men det virker rent faktisk med det samme. Tilmed er prisen kun 69 DKK

Prøv Ear Drying kittet her.

Årsager til at du får væske i øret

Baggrunden for at du får væske i mellemøret skyldes at du har nedsat funktion i det eustatiske rør, som er en forbindelse mellem mellemøret og svælget inde i øret.

Grunden til dette kan så være at du for ikke så længe siden har haft infektion, allergi eller også har det netop været meget koldt, for så er ”risikoen” en del større. Især hvis du umiddelbart derefter tager en tur i svømmehallen eller på stranden.  

En god ide er derfor at undgå at gå udenfor i frisk og vind uden hue, da dette højner risikoen markant.

Dertil er det også oftest børn i skolealderen eller i børnehaven  der oplever vand i øret – mest fordi de hyppigere bliver udsat for forkølelser i kontakt med de andre børn.

Dette skal du ikke gøre for at fjerne vandet

Mange tror at den bedste og nemmeste måde at fjerne vandet eller propperne inde i øret på er ved at stikke fingeren eller en vatpind så langt ind som muligt.

Dette skal du stoppe med lige med det samme, da det kan være farligt. Det skader nemlig øret i stedet.

I stedet skal du følge ovenstående tre best-practises, da disse virker og anbefalet af læger. 

Skyl det ud ved en læge – hvis vandet bliver siddende

Sidder væsken stadig inde i øret efter ca. 3-6 måneder og du har prøvet ovenstående løsninger, så bør du nok smutte til din personlige læge.

Det er faktisk også sådan at man ca. hvert 12 år oprindeligt skal have skyllet sine øre ved en læge. Har du ikke fået gjort det, og vandet stadig sidder i øret, så kan det nemlig tyde på at der er et eller andet mere galt end som så.

Nogle finder nemlig ud af ved lægen at vandet skyldes enten

- Skimmelsvamp i øret

- Bakterier der sidder i mellemgangen

- Øregangseksem

Så er du i tvivl, så er det bedste nok at opsøge din læge.

Ved lægen skylles øret så igennem med nærmest en mini støvsuger, så både ørevoks og vandet inde i øret bliver fjernet.

3 hurtige fakta om væske i mellemøret

  • Væske i mellemøret er en betegnelse for når væske sidder bag trommehinden

  • Væsken inde i øret går som regel over af sig selv og som udgangspunkt er behandling ikke nødvendig. Kun hvis det ikke er gået væk efter ca. en uge.

  • Væsken kan både være tyndtflydende, sej eller slimet

Sådan undgår du vand i øret i fremtiden

Den ultimative løsning:

Vand i øret kan godt være rigtig irriterende – specielt hvis man får det efter hver tur i svømmehallen eller i vandet. Derfor vil du nok allerhelst gerne finde en måde at undgå det på i fremtiden?

Heldigvis er der flere løsninger for netop dette.

Den bedste måde at undgå vand i øret fremover er at bruge sådan en Ear dryer efter ens ture i vandet. Her har vi og vores mange kunder klart bedst erfaring med den fra Macks, hvorfor vi har valgt kun at have den i sortiment. 

Det unikke ved den er at du, dit barn eller andre på under 1 minut kan lufttørre hele øregangen, så du aldrig igen får en følelse af propper i øret.

Mack's Ear Dryer - Watery.dk 

Du finder Macks Ear dryer mod propper/vand i øret her.

Sikrer dig selv på bedste mulige vis:

En anden god ide er generelt bare at anvende ørepropper i ørerne, når du svømmer. På den måde undgår du at vand i det hele taget løber igennem øret.

De bedste ørepropper på markedet efter at have prøvet alle i vores sortiment er klart disse Swimears ørepropper, som automatisk former sig efter dit enkelte øre. Der findes både en voksen model her og en junior model her

Hvis du leder efter et alternativ der er mindre bekostelig, så har vi selv hos Watery.dk udviklet disse Active ørepropper i tre forskellige farver som har en ergonomisk form og giver derfor en tæt pasform.

Vi ved nemlig personligt at et par gode ørepropper kan gøre underværker for at undgå vand i ørene og dermed øge glæden ved at svømme. 

Watery Active Ørepropper

I hvert fald brug ørepropper, når du tager i svømmehallen umiddelbart efter at have været ude i kulde og blæst, været forkølet eller været syg, så er du på den sikre side. 

Dog er den bedste løsning uanset hvad at bruge ovenstående Ear dryer. Med den er du helt sikker på at undgå dette problem fremadrettet.

Og skulle det ske alligevel, så er den hurtigste og billigste løsning mod vand/propper i øret lige nu og her, altså dette Ear drying kit, som er verdens mest anvendte. Alle tre-fire produkter burde i øvrigt være i enhver svømmers hænder, der tit døjer med dette irriterende problem med vand i øret.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet