[Løst] Propper/vand i øret – Hvordan fjerner jeg det?

Vand i øret – eller propper i øret - (også kaldet sektretorisk otitis media) er når mellemøret bliver fyldt med væske efter bad eller en tur i svømmehallen / havet, som giver en følelse af propfornemmelse, hørenedsættelse og måske ubehag. Se hvordan du kan løse det her.

[Løst] Propper/vand i øret – Hvordan fjerner jeg det?
Indholdsfortegnelse

Løsninger for vand i øret:

At fjerne følelsen af at sivende vand ligger inde i øret er faktisk ikke særligt svært igen. Der er i hvert fald mange metoder at fjerne det på. De mest anvendte til at fjerne vand i øret efter bad / tur i svømmehallen er enten at

 1. Hold for næsen og ”blus ud” (og dermed trykudligne)

 2. Læg øret på en varm pude, mens du ligger ned. Efter 20 minutter skulle vandet gerne forsvinde og sive ud pga. tyngdekraften.

 3. Hold hovedet på skrå, med det øre, der er vand i nedad – og slå forsigtigt på den anden side af hovedet

 4. Hoppe lette på stedet

 5. Bruge noget vandskydende vat på apotetekt for at suge vandet ud.

 6. Proppe et stykke vat ind i øret, som så vil suge vandet ud.

Virker ovenstående 5 muligheder ikke lige nu og her, så har vi selv og rigtig mange af vores kunder stor succes med vores Macks Dry-n-clear Ear Drying sæt, som er et specielt udviklet kit af en af de førende amerikanske øre-læger, som du drypper ind i øret og derefter tørrer det overskydende vand i hele øregangen (og samtidig fjerner den en evt. prop i øret). Det lyder magisk, men det virker rent faktisk med det samme. Tilmed er prisen kun 69 DKK

Prøv Ear Drying kittet her.

Mack´s ear drying kit mod vand i øret - Dry-n-clear

Mack´s ear drying kit mod vand i øret - Dry-n-clear

75 kr.
(3)

3.33/5

Årsager til at du får væske i øret

Baggrunden for at du får væske i mellemøret skyldes at du har nedsat funktion i det eustakiske rør, som er en forbindelse mellem mellemøret og svælget inde i øret.

Grunden til dette kan så være at du for ikke så længe siden har haft infektion, allergi eller også har det netop været meget koldt, for så er ”risikoen” en del større. Især hvis du umiddelbart derefter tager en tur i svømmehallen eller på stranden.  

En god ide er derfor at undgå at gå udenfor i frisk og vind uden hue, da dette højner risikoen markant.

Dertil er det også oftest børn i skolealderen eller i børnehaven  der oplever vand i øret – mest fordi de hyppigere bliver udsat for forkølelser i kontakt med de andre børn.

Dette skal du ikke gøre for at fjerne vandet

Mange tror at den bedste og nemmeste måde at fjerne vandet eller propperne inde i øret på er ved at stikke fingeren eller en vatpind så langt ind som muligt.

Dette skal du stoppe med lige med det samme, da det kan være farligt. Det skader nemlig øret i stedet.

I stedet skal du følge ovenstående tre best-practises, da disse virker og anbefalet af læger. 

Skyl det ud ved en læge – hvis vandet bliver siddende

Sidder væsken stadig inde i øret efter ca. 3-6 måneder og du har prøvet ovenstående løsninger, så bør du nok smutte til din personlige læge.

Det er faktisk også sådan at man ca. hvert 12 år oprindeligt skal have skyllet sine øre ved en læge. Har du ikke fået gjort det, og vandet stadig sidder i øret, så kan det nemlig tyde på at der er et eller andet mere galt end som så.

Nogle finder nemlig ud af ved lægen at vandet skyldes enten

 • Skimmelsvamp i øret
 • Bakterier der sidder i mellemgangen
 • Øregangseksem

Så er du i tvivl, så er det bedste nok at opsøge din læge.

Ved lægen skylles øret så igennem med nærmest en mini støvsuger, så både ørevoks og vandet inde i øret bliver fjernet.

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

3 hurtige fakta om væske i mellemøret

 • Væske i mellemøret er en betegnelse for når væske sidder bag trommehinden

 • Væsken inde i øret går som regel over af sig selv og som udgangspunkt er behandling ikke nødvendig. Kun hvis det ikke er gået væk efter ca. en uge.

 • Væsken kan både være tyndtflydende, sej eller slimet

Sådan undgår du vand i øret i fremtiden

Den ultimative løsning:

Vand i øret kan godt være rigtig irriterende – specielt hvis man får det efter hver tur i svømmehallen eller i vandet. Derfor vil du nok allerhelst gerne finde en måde at undgå det på i fremtiden?

Heldigvis er der flere løsninger for netop dette.

Den bedste måde at undgå vand i øret fremover er at bruge sådan en Ear dryer efter ens ture i vandet. Her har vi og vores mange kunder klart bedst erfaring med den fra Macks, hvorfor vi har valgt kun at have den i sortiment. 

Det unikke ved den er at du, dit barn eller andre på under 1 minut kan lufttørre hele øregangen, så du aldrig igen får en følelse af propper i øret.

 Du finder Macks Ear dryer mod propper/vand i øret her.

Mack´s ear dryer mod vand i øret

Mack´s ear dryer mod vand i øret

549 kr.
(3)

5.0/5

Ørepropper kan skåne dig for "svømmerøre" og problemer

Løsningen på ovenstående "problem" med ørene, kunne meget vel være ørepropper. Det er faktisk det de er lavet til - at undgå vand inde i ørene. Men normale ørepropper vil både falde ud, ligesom de heller ikke ville kunne holde vandet ude. Det kan til gengæld specielle ørepropper til svømning.

Generelt er det bare en god ide at anvende ørepropper i ørerne, når du svømmer. På den måde undgår du at vand i det hele taget løber igennem øret.

De bedste ørepropper på markedet efter at have prøvet alle i vores sortiment er klart disse Swimears ørepropper, som automatisk former sig efter dit enkelte øre. Der findes både en voksen model her og en junior model her

SwimEars ørepropper til svømning - Voksne
(11)

415 kr.

 

SwimEars ørepropper til svømning - Børn
🔥 Under 30 tilbage
(6)

369 kr.

 

Hvis du leder efter et alternativ der er mindre bekostelig, så har vi selv hos Watery.dk udviklet disse Active ørepropper i tre forskellige farver som har en ergonomisk form og giver derfor en tæt pasform.

Vi ved nemlig personligt at et par gode ørepropper kan gøre underværker for at undgå vand i ørene og dermed øge glæden ved at svømme. 

Watery ørepropper - Active - Grå
-20%
🔥
Testvinder
(22)

55 kr.

69 kr.

Watery ørepropper - Active - Klar
-20%
🔥
Testvinder
(22)

55 kr.

69 kr.

Watery ørepropper - Active - Blå
-20%
🔥
Testvinder
(22)

55 kr.

69 kr.

I hvert fald brug ørepropper, når du tager i svømmehallen umiddelbart efter at have været ude i kulde og blæst, været forkølet eller været syg, så er du på den sikre side. 

Dog er den bedste løsning uanset hvad at bruge ovenstående Ear dryer. Med den er du helt sikker på at undgå dette problem fremadrettet.

Og skulle det ske alligevel, så er den hurtigste og billigste løsning mod vand/propper i øret lige nu og her, altså dette Ear drying kit, som er verdens mest anvendte. Alle tre-fire produkter burde i øvrigt være i enhver svømmers hænder, der tit døjer med dette irriterende problem med vand i øret.

En god badehætte sammen med ørepropperne vil man også kunne sikre sig helt mod vand, da de dækker øregangen og holder dem på plads.

Watery badehætte - Signature - Royal Blue
🔥
Testvinder
(103)

59 kr.

 

Arena badehætte - Classic Silikone - Hvid/sort
(6)

95 kr.

 

Watery badehætte - Eco Signature - Sort
🔥
Testvinder
(4)

119 kr.

 

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk kvikshop
Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne