SOMMERUDSALGET ER IGANG! 🌻

Gratis gave i kurven! Udløber om: 👇

00 00 00

SPAR OP TIL +75% | +1000 nedsatte produkter!

Træning i sommerferien - Tips og tricks

Så er sommerferien for alvor skudt i gang for de fleste af landets svømmere. -Deltagere ved DM, NUM/NM og VJM må dog vente lidt endnu. For de fleste svømmere er sommerferie lig en stor frihed fra både træning og skole. Men om nogle (få) uger starter virkeligheden med de mange timers træning igen. Bør du da som svømmer holde dig i gang hen over sommerferien? -og med hvad?

Træning i sommerferien - Tips og tricks
Indholdsfortegnelse

Måske er du så privilegeret, at dine træner allerede har sat nogle faste rammer, for hvad du bør (og ikke bør) foretage dig ferien. I så fald bør du holde dig til denne plan! Men har du fået frie tøjler, kan det være svært at vurdere, hvad og hvor meget du bør træne i ferien. På Watery har vi derfor samlet vores erfaringer, og kogt dem sammen til en række tips og tricks, som du kan gøre brug af. -Så behøver du i hvert fald ikke at lave samme fejl som os!

Vandføling

Personligt kender jeg ikke noget værre end opstarten i bassinet efter en lang god sommerferie, hvor mængden vandtræning har været begrænset. Jeg har gennem de sidste par år, altid forsøgt at beholde en del af vandfølingen over ferien. Betyder det så, at du skal fortsætte med at træne 20 timer om ugen i ferien? -Nej, bestemt ikke! Bemærk her, at der skrives vandføling og ikke aerob kondition. Vandføling behøver ikke at betyde andet end kontakt med vandet hver anden dag. Kontakt med vandet kan du både opnå ved at svømme et par lette kilometer (eventuelt med zoomers) men også ved at tage en tur til stranden eller et dyp i poolen med vennerne. Vandføling behøver altså absolut ikke kedeligt eller ”nedern”. Når det er sagt, er det også vigtigt, at du ikke pludselig går fra ingen træning til at gennemføre et meget fysisk hårdt vandprogram på flere lange kilometer. Med dette risikerer du nemlig bare overbelaste de små muskler omkring dine led (pas her især på dine skuldre). -Her kan brugen i zoomers især anbefales!

Ejer du ikke par zoomers (eller finner), har vi lige nu 5% på ALLE finner fra DMC på hjemmesiden: https://www.watery.dk/collections/svommefodder

Watery våddragt til børn - Calypso Langærmet - Orange/blå
Vælg størrelse
-22%
Se størrelser
(28)

315 kr.

405 kr.

Watery våddragt til børn - Calypso Full-Body - Grå/sort
Vælg størrelse
-26%
Se størrelser
(20)

435 kr.

585 kr.

Skulderøvelser

Det er som skrevet vigtigt, at du passer på dine skuldre. Vil du gerne starte sæsonen op skadefri, kan det derfor også anbefales, at du fortsætter med at lave skulderøvelser over sommerferien. Skulderøvelser går ikke under hårdt fysisk arbejde, men er essentielt i for styrken af de små stabiliserende muskler omkring skulderleddene. Skulderøvelser kan oftest laves ved brug af intet mindre end en elastik og din egen kropsvægt. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at få lavet de essentielle skulderøvelser (heller ikke hvis du sidder på en campingplads i Italien!).

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

Styrketræning

Ud over at vedligeholde muskulaturen omkring dine led, kan det også være en god idé at køre let styrketræning. Vælger du at styrketræne i ferien, skal dog ikke være de få gentagelser med mange kilo. Det skal derimod være basistræning, hvor du laver mange gentagelser (op mod 15 reps) med 80% maxvægt. Du kan med stor fordel køre din styrketræning som cirkeltræning, da du her også vil opnå konditionstræning. Derudover er en fordel ved cirkeltræning også, at du ikke belaster den samme muskelgruppe over længere tid ad gangen. Vælger du at lave cirkeltræning, er det derfor også vigtigt, at du tænker over rækkefølgen af øvelserne (kør ikke alle armøvelserne først osv.). Laver du skulderøvelser, kan du med fordel lægger disse ind i dit styrketræningsprogram!

Konditionstræning/Cardio

Sidst men ikke mindst bør konditionstræning nævnes. Svømning er en endurance sport, hvilket vil sige, at du ved svømmetræning træner over længere tid og primært forbrænder kulhydrat. For at kunne arbejde over længere tid, er det derfor vigtigt at have en god grundform/kondi. Du opnår en god grundform ved at arbejde over længere tid med høj puls. Dette får du bl.a., når du svømmer, men også når du cykler, løber, står på rulleskøjter osv. (NB: Find træningsudstyr til løb og cykling på bgh.dk). Sommerferie er oplagt mulighed til at prøve noget nyt. Når du træner andre motionsformer end svømning, har du mulighed for at aflaste nogle af de store muskelgrupper, som du normalt kun træner ved svømning. Dette er oftest rigtigt sundt, og kan virke skadesforebyggende. Derudover får du også trænet nye muskelgrupper og har en mulighed for at øge det sociale aspekt af sporten, da du ved at lave en ”alternativ” sportsgren til svømmetræningen formentlig vil omgås andre mennesker end dine sædvanlige svømmekammerater. Sidst men ikke mindst, er løb, cykling, fodbold osv. geniale alternativer til motion, når du er på ferie og ikke nødvendigvis har adgang til et svømmebassin.

[section=featured_product1]

Har du endnu ikke styr på dit farverige træningstøj til sommerferiens træninger? På Watery har vi netop fået et parti hjem af lækkert, festligt og farverigt træningstøj fra Funkita hjem. 

Du finder træningstøjet her: https://www.watery.dk/collections/svommeudstyr 

// Watery Teamet ønsker dig en god sommerferie!

Watery badesko til voksne - Kawaii - Grå
Vælg størrelse
-33%
☀️ Sommerudsalg!
Se størrelser
(164)

199 kr.

295 kr.

Watery korte svømmefødder - Badger Active - Sort
Vælg størrelse
-18%
☀️ Sommerudsalg!
Se størrelser
(16)

319 kr.

389 kr.

Watery motions svømmebriller - Raven Active - Pink/lyseblå
-29%
(65)

205 kr.

289 kr.

 

🎁 Dagens gavebod

Du er kun 450 kr. og 2 tilføjet produkt(er) fra en gratis wet/dry bag til badetøj 😍

Gratis wet/dry bag til badetøj

[GRATIS GAVE 1] Watery wet/dry swim-care bag

Gratis anti dug spray

[GRATIS GAVE 2] Watery Anti Dug Spray

Gratis vandtæt mobilholder

[GRATIS GAVE 3] Watery vandtæt mobilholder - Storm - Sort

Gratis vandtæt bum bag

[GRATIS GAVE 4] Watery vandtæt bum bag - Talia - Blå

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne