www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Nogle vil kalde os pessimistiske, andre optimistiske, men uanset hvilket gruppering man tilhører,...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Sæsonstart - Tid til refleksion

Opdateret sidst d. af Andreas Mårtensson Læsetid: ca. 2 minutter.

Nogle vil kalde os pessimistiske, andre optimistiske, men uanset hvilket gruppering man tilhører, så må vi unægtelig erkende at sommerferien så småt er ovre og dermed venter en hastigt nærmende sæsonstart sig. Har man brugt tiden fornuftigt og fået ladet sine batterier op og måske hyggetrænet lidt med nogle nye sportsgrene, så bør sæsonstart ikke være så frygtindgydende, men har man derimod ligget på den lade side, så er sagen en helt anden.

Den første træning efter sommerferien går som regel ganske okay, den anden går strålende og så begynder man at blive træt, fordi man ikke har trænet regelmæssigt i et par uger. Det er helt naturligt og man kan kun undgå det ved at træne regelmæssigt henover sommerferien. Efter sådan en smøre, så lyder det næsten som om, at sommerferie er en dårlig ting, men det er slet ikke det vi vil frem til. Sommerferien er en god mulighed for at få ladet op og tænkt over, hvad man vil med sin svømning eller træning generelt. Det bedste eksempel på dette i nyere tid er vores alles Pernille Blume, som holdte en længere pause blot et år inden hendes triumf i Rio. Netop at få tænkt over, måske endda skrevet ned, hvad man vil opnå med sin træning er helt ideelt at få gjort i sommerferien, fordi der er det hele lidt på afstand og man kan rigtig mærke efter, hvad der er det rigtige for en selv. Desuden er en sæsonstart en oplagt mulighed for nye ting. Tænk over hvad, der fungerede i forrige sæson og hvad der ikke gjorde, så har du nu en enestående mulighed for at ændre dette.

Watery's forslag til en god sæsonstart:

- Nedskriv målsætninger for den kommende sæson. Så husker du dem også i mørke/svære perioder.

- Tænk over hvilke ting, der skal til for at indfri disse målsætninger. (Ændringer i forhold til sidste sæson?)

- Fokus på gode vaner. (Vaner kan snildt holde hele sæsonen, hellere gode end dårlige. Eksempelvis gode tekniske vaner, spisevaner, højt fremmøde etc.)

- Husk på progression. Hellere starte blødt ud og holde sæsonen ud. Som Abraham Lincoln sagde: "I am a slow walker, but I never walk back." Altså hellere små skridt og kontinuitet end at brænde sammen før du når dit mål.

Med det, håber vi alle nyder det sidste af sommerferien og ønsker alle en rigtig god sæsonstart.

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet