www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Oplever du også tit at dine svømmebriller dugger?  Hos Watery.dk ved vi, at der ikke er noget mer...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Sådan forhindrer du dine briller i at dugge

Opdateret sidst d. af Ida Kristensen Læsetid: ca. 4 minutter.

Oplever du også tit at dine svømmebriller dugger? 

Hos Watery.dk ved vi, at der ikke er noget mere irriterende, end briller der dugger til under træning. Man kan ikke se noget, man kan ikke læse programmet, mønsteret på bunden forsvinder og det gavner på ingen måde ens træning.

Hos Watery er vi lige så trætte af duggede briller som resten af svømme Danmark. Vi har derfor samlet 8 do’s and don’ts, som kan hjælpe dig med at bevare dine brillers evne til ikke at dugge til.

➥Hurtigt tip: Brug det her anti-dug spray for at undgå duggede svømmebriller. Det eneste der virker. 

Vi starter med don’ts, som altså er en liste over ting du så vidt muligt skal undgå, såfremt du ønsker et optimalt udsyn gennem dine briller.

DON’T

1.     Lad være med at ”gnubbe” eller gnide indersiden af dine briller med dine fingre, fingernegle, håndklæde eller andet.
På indersiden af brillen sidder brillens anti-dug. Gnider eller kradser du indersiden af brillen risikerer du at slide anti-duggen af brillen eller ridse indersiden af linsen.

 

 

2.     Lad være med bruge nogen for brille-rens.
Brille-rens er lavet af heftigere kemikalier og/eller stærke koncentrationer af sprit. Brille-rens fungerer fint som en anti-bakteriel spray til at rense ydersiden af dine briller. Men bruger du den stærke brille-rens på indersiden af dine briller, risikerer du kemisk at slide anti-duggen op.

 

3.      Lad være med at bruge nogen form for shampoo, balsam, tandpasta eller make-up fjerner til at rense dine briller.
Disse ”kemikalier” har intet at gøre på indersiden af dine briller. er du bruger af vandfast mascara og får derfor mærker af mascaraen på indersiden af brillen, kan du forsigtigt anvende en olie-baseret make-up fjerner og vatpind, ved forsigtigt at opløse mascaraen med make-up fjerneren og herefter forsigtigt fjerne eventuelle rester, ved at køre vatpinden over de pågældende steder.

 

4.      Lad være med at sætte dine briller op i panden i pauserne mellem serierne.
Selvom du er i vandet, skal din krop med utallige mængder sved for at opretholde en optimal kropstemperatur. Sveden er måske ikke til at ane, når du er i vandet. Men sveden fra din pande kan faktisk reagere med anti-duggen på indersiden af dine briller og i sidste ende adskille anti-dug molekylerne på indersiden af dine briller.

 

5.      Lad være med at dyppe dine briller i bassinet, før du tager dem på.
Selvom svømmebriller er lavet til ophold i vand, er anti-duggen desværre ikke særlig modtagelig over for chlor. Som mange andre kemikalier, kan chlor-molekylerne reagerer med anti-duggen og ødelægge den.

Vi rykker herefter videre til do’s, som er en liste med råd til, hvordan du kan bevare anti-duggen på indersiden af dine briller og dermed undgå, at dine briller dugger til.

DO’S

6.      Ved endt svømmetræning bør du altid skylde dine briller i koldt rent vand.
Chlor fra svømmebassinet kan som beskrevet i ovenstående ødelægge anti-duggen på indersiden af dine briller.

 

7.      Prøv generelt altid at holde dine briller tørre og rene.
Er dine briller tørre, undgår du, at anti-duggen i tidens løb bliver opløst, og at der dannes mug lignende tilstande i kanten af dine briller. Ved at holde dine briller rene, undgår du, at bakterier og andre virus formerer sig på indersiden af dine briller eller i kanten omkring øjnene. Med dette undgår du både eksem og urenheder.

 

8.      Oplever du alligevel at dine briller dugger, er det beskyttende anti-dug lag i dine briller højst sandsynligt slidt op. Du kan her anvende en anti-dug spray. På Watery.dk har anti-dug spray fra TYR til kun 40kr. Der er ca. 30 sprays i hver flaske, hvoraf hvert spray holder ca. 10 træninger. Det er altså 300 træninger uden duggede briller for 40kr! Du finder anti-dug spray fra TYR lige her: 

 

Har du brug for en hurtig nødløsning, kan du eventuelt prøve at spytte i dine briller, hvilket flere svømmere har fundet gavnligt. 

Så er der altså ingen dårlige undskyldninger for svømebriller, der dugger til! God svømmelyst og godt udsyn!

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet