Sådan forhindrer du dine briller i at dugge

Oplever du også tit at dine svømmebriller dugger? Hos Watery.dk ved vi, at der ikke er noget mere irriterende, end briller der dugger til under træning. Man kan ikke se noget, man kan ikke læse programmet, mønsteret på bunden forsvinder og det gavner på ingen måde ens træning. Se vores do's and don'ts herunder!

svømmebriller dugger
Indholdsfortegnelse

Oplever du også tit at dine svømmebriller dugger? 

Hos Watery.dk ved vi, at der ikke er noget mere irriterende, end briller der dugger til under træning. Man kan ikke se noget, man kan ikke læse programmet, mønsteret på bunden forsvinder og det gavner på ingen måde ens træning.

Ikke nok med at det fjerner fokus fra det du laver i fokus, så kan det i værste tilfælde rent faktisk også betyde, at du bliver nødt til at stoppe op for lige at tage det værste dug væk, så du igen kan fortsætte.

Hos Watery er vi lige så trætte af duggede briller som resten af svømme-Danmark. Men det er rent faktisk muligt at sikre sig for dug i svømmebrillen, og det er faktisk overraskende let (og billigt). Det kunne f.eks. være ved hjælp af anti-dug produker, samt nogle gode råd. 

Vi har derfor samlet 8 do’s and don’ts, som kan hjælpe dig med at bevare dine brillers evne til ikke at dugge til.

➥Hurtigt tip: Brug det her anti-dug spray for at undgå duggede svømmebriller. Det eneste der virker. 

Watery Anti Dug Spray

Watery Anti Dug Spray

80 kr.
(24)

4.3/5


Vi starter med don’ts, som altså er en liste over ting du så vidt muligt skal undgå, såfremt du ønsker et optimalt udsyn gennem dine briller.

DON’T

1.     Lad være med at ”gnubbe” eller gnide indersiden af dine briller med dine fingre, fingernegle, håndklæde eller andet.
På indersiden af brillen sidder brillens anti-dug. Gnider eller kradser du indersiden af brillen risikerer du at slide anti-duggen af brillen eller ridse indersiden af linsen.

 

 

2.     Lad være med bruge nogen for brille-rens.
Brille-rens er lavet af heftigere kemikalier og/eller stærke koncentrationer af sprit. Brille-rens fungerer fint som en anti-bakteriel spray til at rense ydersiden af dine briller. Men bruger du den stærke brille-rens på indersiden af dine briller, risikerer du kemisk at slide anti-duggen op.

 

3.     Lad være med at bruge nogen form for shampoo, balsam, tandpasta eller make-up fjerner til at rense dine briller.
Disse ”kemikalier” har intet at gøre på indersiden af dine briller. er du bruger af vandfast mascara og får derfor mærker af mascaraen på indersiden af brillen, kan du forsigtigt anvende en olie-baseret make-up fjerner og vatpind, ved forsigtigt at opløse mascaraen med make-up fjerneren og herefter forsigtigt fjerne eventuelle rester, ved at køre vatpinden over de pågældende steder.

 

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

 

4.     Lad være med at sætte dine briller op i panden i pauserne mellem serierne.
Selvom du er i vandet, skal din krop med utallige mængder sved for at opretholde en optimal kropstemperatur. Sveden er måske ikke til at ane, når du er i vandet. Men sveden fra din pande kan faktisk reagere med anti-duggen på indersiden af dine briller og i sidste ende adskille anti-dug molekylerne på indersiden af dine briller.

 

5.     Lad være med at dyppe dine briller i bassinet, før du tager dem på.
Selvom svømmebriller er lavet til ophold i vand, er anti-duggen desværre ikke særlig modtagelig over for chlor. Som mange andre kemikalier, kan chlor-molekylerne reagerer med anti-duggen og ødelægge den.

Vi rykker herefter videre til do’s, som er en liste med råd til, hvordan du kan bevare anti-duggen på indersiden af dine briller og dermed undgå, at dine briller dugger til.

DO’S

6.     Ved endt svømmetræning bør du altid skylde dine briller i koldt rent vand.
Chlor fra svømmebassinet kan som beskrevet i ovenstående ødelægge anti-duggen på indersiden af dine briller.

 

7.     Prøv generelt altid at holde dine briller tørre og rene.
Er dine briller tørre, undgår du, at anti-duggen i tidens løb bliver opløst, og at der dannes mug lignende tilstande i kanten af dine briller. Ved at holde dine briller rene, undgår du, at bakterier og andre virus formerer sig på indersiden af dine briller eller i kanten omkring øjnene. Med dette undgår du både eksem og urenheder.

 

8.     Oplever du alligevel at dine briller dugger, er det beskyttende anti-dug lag i dine briller højst sandsynligt slidt op. Du kan her anvende en anti-dug spray, og der er ca. 30 sprays i hver flaske, hvoraf hvert spray holder ca. 10 træninger. Det er altså 300 træninger uden duggede briller!

 

Har du brug for en hurtig nødløsning, kan du eventuelt prøve at spytte i dine briller, hvilket flere svømmere har fundet gavnligt. 

Så er der altså ingen dårlige undskyldninger for svømmebriller, der dugger til! God svømmelyst og godt udsyn!

Billigst eller prismatch

Vores pris-robotter opdaterer dagligt alle vores priser ift. konkurrenterne. Misser de, så udnyt vores prismatch med svar indenfor 24 timer.

+310.000 glade kunder

Med +6 år i markedet, så har vi hjulpet flere end nogen andre med udstyr til vandsport. Heldigvis kan vi prale af 5.200 5-stjernede anmeldelser (4,7 ud af 5.0).

08-16 og 18-22 support

Vi er sat i verden for at hjælpe. Derfor er vores kundeservice åben mandag til fredag fra 08 til 16 og fra 18 til 22. Lørdag mellem 10 og 16 og søndag mellem 16 og 22. Kontakt os på chat, telefon og mail.

1 dags levering

Det kan du opnå ved bestilling før kl. 22:00 alle ugens dage - også i weekenden. Vi sender med DAO, Bring og GLS. Gratis fragt over 599 kr.

365 dages returret

Vi hader stress. Så du har altid 365 dage til at ombytte dine varer. Returnering tager 1-4 dage og behandles indenfor 24 timer.

Psst.. tilmeld dig Watery´s nyhedsbrev og få rabatkode til en gratis gave (værdi: 50 kr.)

Afmelding kan altid ske. Forvent ca. 1 ugentlig mail. Ved tilmelding accepteres vores persondatapolitik.