15% EKSTRA RABAT PÅ OUTLET 🟡🔥

Rabatkode: 15-OUTLET

00 00 00

SPAR OP TIL +70% | +15% PÅ OUTLET!

Sådan passer du på dit snorkeludstyr

Indholdsfortegnelse

Snorkling er altid spændende og sjovt - uanset om det foregår i udlandet eller herhjemme - så er der de fleste steder altid noget spændende at kigge på og udforske. Dertil kommer, at det altid er en fordel at have sit eget sæt, fremfor at låne eller leje, da snorkling kræver noget tilvænning. Og for at blive helt tryg i vandet, så er det vigtigt, at man kender sit snorkelsæt og kan stole på.

Det er bl.a. også derfor, at snorkelsæt nærmest er en hel verden i sig selv, med et utal af muligheder. Nogle af sættene kan noget de andre ikke kan og omvendt. Alene af den grund kender vi alt til følelsen af, at finde det helt rigtige snorkelsæt, der kan klare alle ens krav. Så når man nu endelig har fundet det perfekte snorkelsæt, så er det bare med at passe godt på det.

Det er dog forholdsvis ligetil, men kræver dog, at man giver de forskellige dele den nødvendig pleje. Derudover findes der tilbehør, som kan beskytte udstyret under transport og opbevaring. Og skulle uheldet være ude, så kan nogle af delene heldigvis erstattes med reservedele.

Men inden vi kommer så langt, så lad os lige starte fra en ende af - nemlig korrekt vedligehold af de forskellige dele.

Forlæng holdbarheden af dit snorkelsæt med den rette pleje

Der kan være lidt variation på de forskellige snorkelsæt - nogle har kun dykkermaske og snorkel, mens andre også har svømmefødder. Det betyder ikke det helt store, da god vedligehold af dem er det samme:

1. Skyl grundigt efter hvert brug

De materialer svømmeudstyr - og dermed også dykkermasker, snorkler og svømmefødder - er lavet af, vil med tiden blive mørnet af klor- og saltvand. Dette vil dog ikke ske, så længe det er i brug i vandet, men lader man det tørre med klor- og saltaflejringer, så vil det til sidst ødelægge udstyret.

Derfor skal man altid huske at skylle alle dele grundigt i koldt ferskvand efter brug. Det vil fjerne klor og salt, så det ikke aflejres og ødelægger materialerne.

2. Tør udstyret godt inden opbevaring

Det er meget vigtigt, at man ikke ligger snorkelsæt til opbevaring, mens det stadig er vådt. Det vil danne mug og mørke aflejringer, der både kan ødelægge udstyret og gør det ulækkert at bruge.

Det bedste er at tørre det godt med et viskestykke/håndklæde/køkkenrulle eller lade det lufttørre, men ikke i sollys. Sollys kan have den samme effekt som klor og salt!

3. Opbevar det sikkert

Den bedste måde at opbevare sit snorkeludstyr på er at samle alle delene i en snorkeltaske eller et snorkelnet. Dermed er det nemmere at hænge op eller have samlet i et skab, så man med tiden ikke får sat andre genstande ovenpå, der vil kunne ødelægge udstyret.

Herudover skal det også nævnes, at de samme 3 råd gælder for brak-, sø- og ferskvand. I de miljøer kan man risikere, at der samler sig alger på udstyret, hvilket også kan give aflejringer og ødelægge det.

Men følger du disse 3 simple råd efter hvert brug, så vil dit snorkelsæt holde i lang tid.

Pas på dit snorkelsæt med den rette omhu

Som allerede nævnt er det bedst at opbevare snorkelsættet i en taske eller et net, som er beregnet til det. Det er dog ikke det eneste hensyn, du bør tage. Svømmefødder er forholdsvis hårde og behøver på den måde ikke særlige hensyn, men det gør snorkler og især dykkermasker til gengæld.

Overordnet set findes snorkler i 3 forskellige varianter: J-formet, Semi-dry og Full-dry, og særligt de to sidste har et specielt design, der giver dem deres unikke egenskaber. De kan nemlig delvis eller helt holde vandet ude af røret, men kun så længe disse funktionelle dele er intakte. Knækker der et plastikstykke af eller en full-dry snorklens lukkemekanisme river sig løs, bliver de hurtigt til en almindelig J-formet snorkel. Ærgerligt når de nu var tiltænkt en anden rolle. Det er derfor, det er vigtigt at beskytte dem mod slag og andre skrammer.

En dykkermaske er for det meste kun brugbar, så længe der er et godt udsyn gennem linserne. Selv de mindste ridser kan hurtigt forpurre det, og de vil derefter mere være irriterende end funktionelle at snorkle med. Det kan selvfølgelig også effektiv undgås, ved at opbevare dem i et etui. Så ved man også altid, hvor de er og de fleste snorkeltasker og -net har også plads til etuiet.

Fortvivl ej hvis uheldet er ude

Uanset hvor godt man passer på sit snorkelsæt, så kan det blive så slidt eller uheldet kunne være ude, at noget sprænger eller går i stykker. Det findes der heldigvis råd for, så længe det er de “rigtige” ting, der går i stykker.

For remmen til dykkermasken kan udskiftes med en ny og mundstykker til snorkler kan også udskiftes. Det betyder også, at hvis udstyret ikke lige passer helt rigtigt i størrelsen, så er det muligt at erstatte de dele med andre, som passer bedre. Ret fikst og smart, og så slipper man for at købe en ny dykkermaske, bare fordi remmen sprænger.

Man vil efter noget tid også begynde at blive generet af en duggende dykkermaske. De fleste - og alle de bedste - dykkermasker er anti-dug behandlet fra fabrikantens side, men den effekt vil aftage med tiden. Det problem kan nemt løses med en anti-dug-spray.

Med disse simple gode råd og lidt ekstra omhu, så kan du bevare dit snorkelsæt i god stand i rigtig lang tid. Eller hvis du er blevet lidt mere hooked på at finde det perfekte snorkelsæt til dig, så kan du læse meget mere om det og lade dig inspirere lige her.

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk kvikshop
Luk
  • Søgeresultater
  • Produkter

Søgeresultater

    Ingen resultater for ""

    Spørg vores kundeservice

    Ring til os

    71 74 71 94

    Skriv til os

    support@watery.dk

    Åbningstider

    Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

    Chat med os

    I højre hjørne