GRATIS FRAGT + 16 TURBOTILBUD 🥵🤑

Din rabatkode udløber 👉 KLIK HER

00 00 00

Sommerudsalg | Spar op til +75%

Sådan passer du bedst på dine svømmebriller

Svømmebriller er en vigtig del af hele svømmeoplevelsen, uanset om det er til konkurrence, træning eller vand- og dykkerleg. Derfor findes der også et hav af svømmebriller, der alle sammen har sine fordele, særegne egenskaber og nogle gang ulemper. Af den grund er det også med at passe godt på sine svømmebriller, når man endelig har fundet et par, der sidder perfekt, virker som de skal og opfylde alle ens krav - og det er faktisk kun ganske få ting man behøver at gøre, for at få dem til at holde længere.

Selvom svømmebriller kommer i mange forskellige prisklasser, så er god vedligehold af dem egentlig den samme, uanset om det er de helt dyre svømmebriller til konkurrence, dem til træning eller vandleg. Så med nogle helt simple råd og lidt ekstra opmærksomhed, så kan du have dine yndlingssvømmebriller i lang tid.

1. Opbevar og transportér altid svømmebrillerne i et etui

Når svømmebrillerne ikke er i brug, bør de altid ligge i et etui! Det er til hver en tid den bedste beskyttelse, og kan forlænge livet på dem markant. Ikke mindst fordi et etui beskytter hele svømmebrillen så linser ikke bliver ridset, elastikken ikke bliver slap og at lukke/spænde-mekanismen ikke får slag og dermed knækker. Der findes forskellige etuier, er nogle af som sådan ikke bedre end andre, men der er dog forskellige parametre man kan gå efter:

Har etuiet en hård eller blød skal

Har den foring eller blødt interiør - og evt. rum og elastikker

Hvor holdbar er lynlåsen

Har den små huller til dræning af vand og ventilation

Er den lavet i hård rigid plastik eller kan etuiet give sig lidt

Fordelen ved at have et etui med en hård skal er, at de bedre kan modstå slag og pres i f.eks. en svømmetaske. Den slags beskytter et blødt etui ikke lige så godt imod, men til gengæld fylder den ikke lige så meget og kan nemmere være i små rum.

De fleste etui har en form for blød foring, der ligeledes beskytter mod slag, pres og ridser, men de smarteste etuier til svømmebriller har også rum til opbevaring. Det gør det muligt at spænde dem bedre fast, så de ikke flytter sig rundt i etuiet under transport. Den slags vil også kunne give ridser. Det kan også være at de har et elastik i stedet for, men de kan løse opgaven ligeså godt.

Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at mange af de bedst etuier også har huller, der dræner interiøret for vand og skaber ventilation, så man undgår at det mugner og giver belægninger på svømmebrillerne.

2. Undgå at justere for meget på stropperne

Sidder svømmebrillen som den skal uden at presse og give ømhed omkring øjnene, så har de den rette længde. Her kan man notere sig, hvor den længde er også så KUN justere på stropperne, hvis de rykker forbi markering. Hver gang man hive og justerer på stropperne, vil de blive lidt mere læse og skrøbelige i materialet.

Det betyder, at de til sidst knækker og særligt hvis man har rykket i dem hver gang de har været i hænderne. Du kan dog opleve at de trods god vedligehold, så kan de knække på sigt - men frygt ej, for du kan finde et par helt nye lige her.

3. Undgå at pille for meget ved næsebroen

Det smarte ved de gode svømmebriller er, at man kan skifte næsebroen, så de bedre passer til den individuelle person. Man skal dog undgå at rykke for meget i dem eller skifte dem hele tiden, da det vil slide på den finmekanik, der gør det muligt at skifte næsebroen.

Den vil derfor blive for løs, hvilket vil resultere i, at svømmebriller går fra hinanden når man svømmer eller bader med dem - og er den del først i stykke, ja så kræver det ofte et par nye svømmebriller.

4. Opbevar dem altid det samme sted

Uanset om det er derhjemme, i svømmetasken eller omklædningsskabet, så er den en stor fordel altid at have dem det samme sted. På den måde undgår man f.eks. at de ender i bunden af svømmetasken blandt alt muligt andet udstyr, der kan ridse eller revene linserne, strække stropperne eller ødelægge spændemekanismen.

Derudover bliver det også meget nemmere at finde sine svømmebriller, når man altid ved hvor de er.

5. Kast aldrig med svømmebriller

Uanset om det er i frustration eller ved et uheld, så er kast med svømmebriller den mest effektive måde at ødelægge dem på. Du kan være så uheldig, at ét hårdt møde mellem fliser og svømmebriller er nok til at smadre en linse. Dertil kommer at det vil ridse glassene og én ridse det forkerte sted på linse, kan ødelægge udsynet nok til, at de er ubrugelige

6. Skyl altid i koldt ferskvand efter hvert brug

Salt- og klorvand er generelt hårde ved de materialer svømmeudstyr er lavet af - og det gælder også svømmebriller. Ikke at det virker lige så effektivt som syre eller baser, men nok til at det med tiden vil mørne de forskellige materialer. Det vil med tiden ødelægge øjekopperne og gøre svømmerbrillerne utætte, samt gøre stropperne mere rigid så de nemmere springer.

Skyller man derfor salt- og klorvandet af efter hvert brug, vil man forlænge svømmebrillernes levetid markant. Husk at tørre dem godt inden du ryger i etuiet.

Med disse simple råd og lidt snusfornuft så vil dine svømmebriller kunne holde i meget lang tid. De kan være særligt vigtig for dem der bruger svømmebriller i forskellig styrker, da det kan være svært at finde et par nye, med lige præcis det styrkeforhold man har brug for. Derudover kan rådene også bruges til dykkerbriller, svømmemasker og dykkermasker, og har du brug for lidt hjælp, til at kunne finde lige det du har brug for, kan du få mere hjælp og inspiration lige her.

🎁 Dagens gavebod

Du er kun 450 kr. og 2 tilføjet produkt(er) fra en gratis wet/dry bag til badetøj 😍

Gratis wet/dry bag til badetøj

[GRATIS GAVE 1] Watery wet/dry swim-care bag

Gratis anti dug spray

[GRATIS GAVE 2] Watery Anti Dug Spray

Gratis vandtæt mobilholder

[GRATIS GAVE 3] Watery vandtæt mobilholder - Storm - Sort

Gratis vandtæt bum bag

[GRATIS GAVE 4] Watery vandtæt bum bag - Talia - Blå

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne