20% EKSTRA PÅ WATERY SVØMMEBRILLER!

Brug koden: JUL-BRILLER

00 00 00

KÆMPE JULEUDSALG! [Op til 77%]

Paddleboard | En SUP board Guide til begyndere

Paddleboards har gennem de sidste par år været utrolige populære, og er dermed også blevet fast inventar i de flere danske hjem. Med et Paddleboard, eller SUP board, som det også kaldes, er der mulighed for leg og hygge i nærheden af vand, hvad end det er de smukke danske søer, eller det friske og brusende havvand, som omringer hvor danske land. I denne guide vil vi forberede dig med nyttig viden og hvad du kan forvente af de populære paddleboards.

Paddleboard |  En SUP board Guide til begyndere
Indholdsfortegnelse

Værd at vide før du begynder på paddleboard:

Der har på all-round paddleboards vist sig at være en stor tilfredshed omkring formen på det, hvilket er medskyldig til at det sidste stykke tid har været en af danskernes foretrukne type af de ellers populære paddleboards. Et all-round paddleboard, der er skabt med øje for, at det skal være brugervenligt for alle personer. Med all-round paddleboards brugervenlige størrelse sikrer det at alle har mulighed for at benytte det og har de bedste rammer for at øve og lære det grundigt. 

Det er ikke sikkert du kan stå og paddle første gang du prøver. Men husk det klassiske ordsprog, “øvelse gør mester”. Derfor kan det i starten hjælpe hvis man sidder på knæ indtil man har fået styr på teknikken. Når man begynder at føle sig mere sikker, så kan man udfordre sin balance ved at stille sig op. Her kan det sagtens være man ryger i baljen, men der er simpelthen ikke andet for end at rejse sig og prøve igen. Til en start kan du begynde med at bevæge dig rundt på det lave vand, hvor du efter sikker færdsel kan bevæge dig længere ud i dybden, hvilket også giver større udfordringer. 

Med tiden bliver du bedre og bedre til at paddle fremad og efterfølgende kan du overveje at lave nye træk, som fører dig mod nye steder. Du kan blandt andet øve dig på at dreje med padlen, henholdsvis til højre og venstre. Når du mestrer disse SUP board kundskaber kan du se, om du kan mestre en vending på 180 grader, hvor dit paddleboard burde vende i modsatte retning i forhold til hvor du startede din vending. 

De fleste all-round paddleboards er oppustelige, hvilket gør dem nemme at transportere når du skal mod vandet for at benytte SUP boardet. Før du giver dig i kast, kan du gennem denne guide se frem til, hvad du kan forvente, hvis du vælger at gøre brug af et paddleboard. 

I folkemunde bliver det både kaldt for paddleboards og SUP boards, hvor sidstnævnte har skabt meget forvirring omkring, hvad SUP egentlig betyder. Det står for Stand-up Paddling, og betyder, at man står på et board og paddler.

Paddleboard tilbehør der gør turen sjovere

Grundlæggende vil der i dette afsnit blive skabt forståelse for nogle af begreberne der kan være nyttige at kende til, når man har købt et paddleboard.

  • Padel: Selve padlen du bruger til at styre og sætte fart på boardet. 
  • Mesh-taske: En vandtæt taske der kan spændes fast til paddleboardet, så du trygt kan have dem med på turen.
  • Straps: Straps der kan påføres paddleboardet så du kan holde paddlen og paddleboardet sammen.
  • Pumpe: Vælger man det oppustelige Paddleboard er det alfa omega at have en pumpe. Der følger som regel en manuel pumpe med til de fleste oppustelige paddleboards. For at gøre det lettere at pumpe paddleboardet op vælger flere at bruge en elektrisk pumpe. Så sparer man både kræfterne og tiden ved at puste den op selv. 
  • Leash: Ude på det åbne hav kan bølgerne have mere power end man lige forventer, så sørg for at der er en leash der forbinder dig med paddleboardet så det ikke forsvinder væk fra dig.
  • SUP board taske: Når du køber et Paddleboard følger der som regel en taske med til at opbevare paddleboardet og det udstyr, som følger med. Et godt råd er at bruge den, så du altid har tingene samlet ét sted.
  • Reparationsværktøj: Er uheldet ude og skulle du være så uheldig at der gået hul på dit paddleboard et sted så det ikke længere kan holde luft? Så frygt ej, du behøves ikke at skulle investere i et helt nyt paddleboard, der findes andre alternativer. Der findes reparationssæt indeholdende lapper og lim, der kan monteres, hvor skaden er sket. Det er også set at ventilen med tiden bliver en smule løsere, hvor der i nogle reparationssæt følger værktøj med til at opspænde den, så den igen kan blive lige så stram som da paddleboardet blev købt.  

I nedenstående video bliver specifikationerne til et Watery Global SUP board vist:

Hvorfor er Paddleboards blevet så populære:

Paddleboards er hurtigt blevet en super populær disciplin at give sig i kast med. Det skyldes nok blandt andet dets muligheder for at udfolde sig op alle niveauer. Derudover er der flere aspekter ved at stå på Paddleboard. Er man på udkig efter en afslappende på vandet, kan paddleboardet bruges, som afslappende i takt med bølgerne kan vugge dig i vandet. Er det mere sjov og spas, eventuelt med familie eller venner, kan det bruges til at paddle sammen. Og er du mere til at få motion ud af din dag ved vandet kan paddleboardet bruges som et træningsredskab, der både træner din core og balance. 

Forbered dig på sjove Paddleboard dage ved vandet

Forbered dig på sjov og glade dage når du benytter et paddleboard. Men før du kommer afsted er det vigtigt du forbereder dig på en række ting, så du får den bedste oplevelse med SUP boardet. 

Tænk over din påklædning, hvis der er koldt og ikke mindst hvis vandet er koldt, kan du hurtigt komme til at fryse. Derfor kan det være behjælpeligt med en våddragt og andet neopren udstyr, så du kan holde vandet væk fra kroppen.

Husk også stor respekt for vind og vejr, når du begiver dig ud i bølgen blå. Via trygfonden, kan du læse mere omkring respekt for vand og hvordan det bliver påvirket.

Når det endelig er godt vejr, er det en stor fordel at have sit eget paddleboard. På den måde sikre du at altid kan benytte dig af den luksus, i stedet for at skulle leje det hos en tredjepart. Har du benyttet dig meget af leje af paddleboards kan det også i længden være en økonomisk fordel, selv at være indehaver af et paddleboard. 

Når du selv ejer et board har du mulighed for at bruge det i dit eget tempo og dermed ikke tænke over at aflevere det tilbage, hvis du har lejet det i en bestemt tidsperiode.

Hav det sjovt på Paddleboardet - Men husk lovgivningen:

Paddleboards er forholdvis hurtigt kommet ind i danskernes hverdag, og derfor har der været en gråzone omkring hvilke fartøj, det bliver betegnet som i forhold til den gældende lovgivning som gælder på vand.

Her har dansk surf og rafting forbund udarbejdet et par gode råd, som vi også lige nævner for god ordens skyld herunder. Vil du læse mere omkring forbundet og deres anbefalinger kan du læse mere på deres hjemmeside her.

  • Det er altid en god idé at benytte sig af den leash som følger med rundt om benet. Skulle du være så uheldig at ryge af dit paddleboard er sikker på at have det i en god afstand og bruge det til at holde fast i, hvis du ikke har kræfter eller kan kontrollere vandet.
  • HAV ALTID SVØMMEVEST MED! Det er super simpelt og et lovkrav på området. En svømmevest skal være med ombord og her anbefaler vi klart at have den på når er ude på paddleboardet. (Hos Watery kan du se vores udvalg af redningsveste her og dermed sørge for at dit ophold på vandet er lovligt og sikkert.)
  • Hav en telefon med. Der findes mange produkter, hvor du sikkert kan medbringe din telefon på vandet i vandtætte omgivelser. Så har du brug for at ringe efter hjælp, kan du have din telefon i nærheden.
  • Tjek dine omgivelser og se efter andre mennesker. Det er som udgangspunkt aldrig en god idé at gå alene ud i vandet. Gør du alligevel er det en god idé at have informeret nogle pårørende omkring det og aftale at du giver kontakt efter du er kommet sikkert i land igen.
  • Dansk surfing og rafting forbund, samt andre arrangører afholder kurser der sikrer en god introduktion til paddleboards specifik
  • Et nyt udtryk som kan bruges er “when in doubt, don’t paddle out” og direkte oversat giver det god mening. Er du i tvivl om noget skal du ikke gå i vandet med dit paddleboard, før du føler dig sikker.
  • Undersøg og læs vind og vejr inden du begiver dig ud i bølgen blå. Skulle du komme i nød kan du bruge paddlen til at signalere dette. 

Paddleboard - sådan gør du det klar: 

Når du er ankommet til den lokation, hvor paddleboardet skal i brug kommer der her en forklaring på hvordan du nemmest og mest effektivt får paddleboardet fra tasken og til vandet.

Start med at sætte tasken og få det sammenrullede paddleboard ud af tasken, hvis det er et oppustelig paddleboad. Har du købt et hårdt paddleboard, springer du selvfølgelig dette skridt over, og læser med igen når vi kommer til paddlen der skal bruges til at sikre fremdrift.

Når du har fået det ud af taske ruller du det ud, så paddleboardet ligger helt fladt i sin fulde længde. Så er du klar til at pumpe det., Så før at ramme det anbefalede tryk på 1,03 bar. I starten viser måleren ikke noget, men fortsæt pumpningen. Der skal være et tryk før pumpen registrerer det, hvilket kræver en del luft i starten. Alt efter hvor hårdt og hurtigt du pumper kan det variere med, hvor lang tid tager at blive fuldt pumpet. 

Efter paddleboardet er pumpet fuldt op finder du paddlen frem og montere den og sørger for den har din ønskede længde, så du mest naturligt bruge den i vandet. 

Sæt dernæst leashen på paddleboardet, vent dog med at påføre den på dit ben før du nærmer dig vandet eller er færdig med at færdiggøre paddleboardet til turen. Monter nu finnen på paddleboardet. Finnen er vigtig i forhold til at skabe stabilitet i vandet samtidig med at den også hjælper med at navigere paddleboardet rundt i samarbejde med den måde du bruger paddlen. 

Paddleboardet er nu 100% klar til brug og dermed er det sidste du skal gøre at påføre leashen omkring dit ben, så du altid har sikret at have dit paddleboard omkring dig, hvis du skulle falde af. Til sidst er det bare afsted mod bølgen blå når du er klar til det.

Ting du måske ikke vidste om Paddleboards: 

Paddleboards er en sjov og ny måde hvorpå du kan få motion. Hos Watery synes vi det giver bedst mening, at man har det sjovt mens man motionere, så på baggrund af naturlige forhold til vand er vi især glade for paddleboards og håber du også får inspiration og lyst til det.

All round paddleboards er den mest almindelige størrelse, som er 320 cm langt, 80 cm bredt og er 15 cm i tykkelse. Det sikrer et godt og stabilt all-round paddleboard. Det vejer 7,4 kilo alene og bør ikke pumpes til over 15 PSI, svarende til 1,03 bar. 

Watery paddleboard - Global 10'6 SUP - Blå
-12%
🎄 Juleudsalg
(200)

1.649 kr.

1.875 kr.

Watery paddleboard - Global 10'6 SUP - Rød
-12%
🎄 Juleudsalg
(200)

1.649 kr.

1.875 kr.

Vores paddleboard er som nævnt lavet med øje for almindelige mennesker, der ønsker motion og leg på vandet. Derfor er det udstyret med en pin-front, som giver de bedste rammer for personer, som ikke dyrker paddleboard som eliter. Dets store overflade giver samtidig mulighed for en høj fart.

Paddleboards er nærmest garanti for leg og hyggelige stunder i alle lag, om det så er med vennerne, familien, og tilmed svigermor, så kan der næsten kun komme positive stunder ud af et paddleboard, som skaber gode minder til fremtiden. 

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

Hvilke paddleboard findes der?

Der findes en lang række forskellige paddleboards. Det vil være en god idé at sætte sig ind ide forskellige paddleboards specifikationer og hvilke type de passer til. Den største indikation på hvilke type board der findes, ser man ofte på formen af paddleboardet. De forskellige SUP boards der typisk findes er et all-round paddleboard, wave paddleboard race paddleboard, og et touring paddleboard. Nedenfor vil de forskellige typer af SUP boards blive beskrevet, så du forhåbentlig får en større afklaring omkring hvilket paddleboard der passer til lige netop dit behov. 

All-round paddleboardet er lavet med udgangspunkt til alle slags vejr, med en stor overflad, som giver ekstra stabiliet og balance til brugeren af paddleboardet. All-round paddleboardet er det som størstedelen vælger at købe første gang, grundet dens brugervenlig kontra de andre forskellige paddleboards, hvor erfaring kan have en fordel. SUP-boardet her passer godt til de fleste situationer, hvor leg og sjov er nøgleordene der skal udgøre dagen på vandet. 

Race Paddleboardet er en anden historie. Paddleboardet er designet i et smalt format, hvor den spidse ende er beregnet til at skære gennem bølgerne, for at hurtigt opnå en højere fart. Det er et teknisk svært paddleboard at begå sig på og kræver derfor lidt træning. Da Paddleboardet er både skarpere i kanterne og smallere i bredden er der væsentlig mindre balance. Der findes under kategorien Race paddleboards flere forskellige former, alt efter hvad for en konkurrencetype der er tale om.

Watery kommer her med en gennemgang af et SUP board, hvor indehaver Daniel Johannesen forklarer specifikt omkring typen all-round paddleboard

Hvad for et paddleboard anbefales der til dig?

Alt efter hvad du forventer at benytte dit paddleboard til, er der forskellige anbefalinger af paddleboards, som passer til lige nøjagtig dit behov. 

Har du aldrig stået på et paddleboard og er dit langsigtede mål at blive en kanon “paddler” der vil være hurtig og tilmed dyrke det på konkurrence niveau, så kan det være en god start at prøve kræfter på et all-round paddleboard, før du springer direkte på raceboard. Dermed sikre du at få en fornemmelse af hvordan det er at begå sig på vandet på et paddleboard.

Den rigtige påklædning til paddleboard

Selvom Danmark er et vidunderligt land at leve i kan vi ikke just altid prale med høje temperaturer, og være sikre på en hedebølge henover sommeren. Vores dejlige uforudsigelige land er mildest talt nærmest kendt for lidt vejr svingninger hist og her. Men det skal ikke stoppe dig for at komme ud i bølgen blå, hvad end det er med et paddleboard eller ej. Her kommer udtrykket “Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning” til sin ret. 

Det kan være en god idé at benytte sig af en våddragt, da det danske vand ofte er mere nedkølende end opvarmende for kroppen. Alt efter hvor koldt vejret er og ikke mindst vandet anbefales det at du benytter en våddragt med en bestemt tykkelse. Se tabellen herunder for for at se hvilken våddragt der vil passe til den enkelte situation.

Grader

Type våddragt                                                                     

Under 10° grader

4-6 mm våddragt, grundet ekstremt koldt vand

10-14° grader

3-5 mm våddragt, grundet meget koldt vand

14-18° Grader

2-3 mm våddragt, grundet kold vand

18-22° Grader

Neopren udstyr og evt thermotøj, grundet middel vandtemperatur

+22° Grader

UV beskyttelse, grundet sollys.

 

Hvad er forskellen på Paddleboards og andre boards

Paddleboards stigende popularitet skyldes flere ting, men netop det brugervenlighed stikker ud i forhold til hvis du kigger på andre boards der skal bruges på vandet. Det kræver meget træning for at mestre andre boards, hvor blandt andet kite surfing, surfboards og andet lignende kræver langt større fokus og ihærdighed. Her er SUP boards skabt til at ramme en bredere vifte af befolkningen. Det kan bruges af konkurrence segmentet, men de seneste år har almindelige mennesker så sandelig også vist at de kan finde ud af at bruge paddleboards, i forbindelse med bådture, strandture og meget mere.

Hold dit Paddleboard rent med simple tips til vedligeholdelse:

I langt de flest tilfælde når du køber et Paddleboard følger der en taske med, som du kan bevare dit paddleboard i. Hvis du vælger et oppustelig paddleboard er det vigtigt du tager dig god tid, og sørger for at ligger pænt lagt sammen i tasken, så det nemt kan bruges de efterfølgende gange. Derfor fraråder vi stærkt at man bare “krøller” det sammen og lægger det i tasken. Gør man dette kan det også medføre at vandet, som paddleboardet har været i kontakt med har svært ved at komme væk. Så går der længere tid mellem brugen af paddleboardet kan der forekomme en sur lugt. 

Når du har været på vandet hele dagen og skal pakke dit board sammen er det en god idé at skylle det efter, så man får fjernet eventuelt sand og salt. Det gør også paddleboardet forbliver i den stand, som det blev købt i. 

Oppustelige kajakker, badekar og airtracks - Sjove alternativer til paddleboards

Hvis du kunne tænkte dig at lave flere sjove aktiviteter på landet, så er du havnet det helt rigtige sted. Udover paddleboards, har du mulighed for at bruge  en række andre sjove produkter til vandet, som er perfekt til sjov, leg, og til at få motion. 

Tag blandt andet et kig på  oppustelige Kajakker, som kan fås til både 1, og 2 personer. Den oppustelige kajak gør det nemt at komme rundt med til forskellige steder, så du kan starte lige hvor du ønsker, uden en masse bøvlet transport.

[section=featured_product1]

Er man mere til lidt vildere leg anbefales der en Airtrack, som giver dig mulighed for at hoppe rundt på vandet. Et kanon sjovt produkt til leg for børn. Den har sine klare fordele ved at den er lavet i super lækre materialer og kan derfor også bruges indenfor til leg også.

Med denne vejledning har vi gjort vores bedste for at sætte de bedste rammer for en hyggelig og sjov leg på vandet.

Har du spørgsmål til nogle af vores produkter eller vejledning er du altid mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Her sidder vi klar på chatten og telefonerne fra 8-22.

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk
  • Søgeresultater
  • Produkter

Søgeresultater

    Ingen resultater for ""

    Spørg vores kundeservice

    Ring til os

    71 74 71 94

    Skriv til os

    support@watery.dk

    Åbningstider

    Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

    Chat med os

    I højre hjørne