16 VILDE TILBUD [-60%] 🥵🤑

Tilbuddene udløber snart 👉 KLIK HER

00 00 00

Sommerudsalg | Spar op til +75%

Nødvendigt eller fedt? Få det rigtige tilbehør til SUP

Indholdsfortegnelse

SUP eller Paddleboarding er en superfed vandsportsaktivitet, da den kan dyrkes i alle tempi, så stort set alle aldre kan være med. Samtidig er det en fantastisk måde både at nyde naturen og få rørt hele kroppen på samme tid. Og som så mange andre populære sportsgrene, så kommer der altid et væld af ekstra tilbehør til, der på mange måder kan give en meget bedre oplevelse.

Men inden vi kommer for godt i gang og begynder at erhverve alt, hvad der findes til SUP, så kan det være en god ide lige at overveje tilkøbene en ekstra gang. For noget af tilbehøret er vigtigt for alle, der dyrker SUP, mens andet er mere vigtigt for nogen end andre. Så lad os derfor blive lidt klogere på, hvilket tilbehør til SUP der findes og i hvilke situationer og omgivelser, det passer bedst til - det kunne ske, du vil blive lidt overrasket undervejs.

Nødvendigt tilbehør alle SUP’er skal ha’

Svømmevest

Da det er lovpligtigt at have med hver gang, man bevæger sig ud på vandet, så kommer man ikke udenom en svømme- eller redningsvest. Vi vil dog helt klart anbefale svømmeveste til SUP, da en decideret redningsvest på mange måder er helt unødvendig til SUP.

Det skyldes for det første, at en redningsvest mest er beregnet til at holde en person over vande og med hovedet over vand - selv i bevidstløs tilstand. Derfor fylder de også meget mere, og er meget mindre fleksible end en svømmevest. Af den grund er en svømmevest helt sikkert værd at foretrække, da den gør det meget nemmere at padle og komme op på boardet igen, hvis du skulle falde i.

Til gengæld er det den eneste ting omkring SUP, der er lovpligtigt, så lad os kigge lidt på de nødvendig ting, man skal have, for at kunne SUP’e rigtigt.

Nødvendigt tilbehør alle SUP’er bør ha’

De fleste SUP-boards - og særligt de oppustelige - kommer med alt det tilbehør, man skal bruge for at kunne søsætte boardet og padle derudad. Desværre er det langt fra alt, der er lige holdbart og med tiden kan det blive nødvendigt at skift noget af udstyret ud.

Paddle

Der kan være mange grunde til, at en paddel med tiden bliver defekt. Selve padlen kan knække, sammenhæftningerne kan blive løse osv. Og som bekendt bliver det ret svært at bevæge sig fremad på et SUP-board uden en paddel - men fortvivl ej. Det er altid muligt at erhverve sig en ny lige her, og det bedste er, at den er universel i forhold til forskellige boards.

Finne

For nogen er den måske ikke den vigtigste reservedel, men man kommer ikke udenom, at den skaber stabilitet i vandet. Derfor vil de fleste også have mest gavn af en finne, som er intakt. Desværre kan de knække, hvilket både kan ske, hvis man støder på grund eller under opbevaring og transport. Oftest er det kun de allermest erfarne SUP’er, der kan klare sig uden en midterfinne.

SUP Leash

Hvis du vil undgå, at dit paddleboard selv stikker til søs uden dig - skulle du falde i vandet - så skal det være udstyret med en leash. Den er din garanti for at dit SUP-board ikke stikker af, hvilket ellers kan give farlige situationer - særligt hvis man er langt fra kysten og ikke kan nå sit board. Derudover er det bare irriterende og ærgerligt at miste sit board, når det hele kan undgås med en meget simpel løsning.

SUP pumpe

For alle dem med et oppusteligt SUP-board er en pumpe et absolut must. Derfra kan man dog vælge to forskellige løsninger. Den ene er en håndpumpe - som følger med i en SUP-pakke - og den anden er en elektrisk pumpe. Det smarte ved en håndpumpe er selvfølgelig, at du ikke behøver adgang til strøm for at få pumpet dit board op.

Omvendt er det smarte ved en elektrisk pumpe, at den passer til 12V-stikket i en bil. Du kan derfor skifte tøj og gøre dig klar, mens dit boardet fyldes med luft. Det anbefales dog, altid at have en håndpumpe med for at pumpe efter.

Vandtæt mobilholder

Det er måske de færreste, der tænker over at have deres mobil med ud på vandet. Det giver selvfølgelig mening, da det er svært at holde den tør, og hvis man skulle bruge den, hvordan gør man så det med tørre hænder i et meget vådt miljø? Det findes der heldigvis råd for, og der er én helt overvejende grund til, at man bør have en mobil med ud.

Skulle du komme i havsnød og få akut brug for hjælp, så er en mobil langt hen ad vejen din bedste ven. Og med en vandtæt mobilholder, der kan sikres godt til kroppen og kan bruges uden at skulle have mobilen ud af den, så er det ligesom at have mobilen i lommen på land.

Tilbehør der gør det nemmere at være SUP’er

Har man først styr på det mest nødvendige, så er det noget SUP tilbehør, som bare gøre det lettere at stå på paddleboard. Og meget af det er andet end bare lir.

Bæresele til SUP

Med en bæresele til SUP bliver det meget nemmere at transportere sit SUP-board fra sted til sted, hvor du samtidig vil have begge hænder fri. Den er både velegnet til faste og oppustelige boards, men for dem med oppustelige betyder det, at de ikke behøver lukke luften ud, for at tage den videre til næste vandhul. For dem med faste kan den gøre transporten meget mere mobil og derfor nemmere.

SUP ventil adapter

Hvis du har andre aggregater, der kan puste luft i et SUP board, så er en SUP ventiladapter den eneste måde, det kan lade sig gøre på. Ret ligetil og uden for mange dikkedarer, men ikke desto mindre gør den det muligt at bruge andet end SUP-pumper til at fylde luft i boardet.

SUP board taske

For mange er det rart at kunne have forskellige ting med ud på sin paddleboard-tur. Det kunne være madpakke, energibar, drikkedunke, personlige ejendele og meget meget mere. De fleste SUP-boards har et trådnet omkring snuden, hvor det er muligt at spænde ting fast. Det er dog langt fra sikkert, at det er i stand til at holde ordentlig fast i de forskellige ejendele, og specielt hvis de ikke har en betydelig størrelse.

Med en SUP taske er det muligt at lave et sikkert “rum” på sit board, da den kan fastgøres sikkert til boardet og holde dine ejendele inde med lynlås. Supersmart og den bedste måde at have genstande - som dog kan tåle at blive våde - med ud på vandet.

Drybag

Skulle du alligevel have brug for en taske til opbevaring af de ejendele, der ikke kan tåle at blive våde, så er en drybag det absolut bedste løsning. De er handy, lukkes nemt og sikkert og kan indeholde en hel del. Derudover kan de spændes fast til boardet, så du sikkert kan have de ting med ud, der ikke kan tåle vand. Og har du brug for ekstra sikkerhed, så kan de også udstyres med et vandtæt LED lys, så folk på længere afstand eller i tåget vejr og tusmørke, kan se hvor du er.

Tilbehør vi anbefaler man har

Mange af disse forslag er selvfølgelig subjektive, men vi har - efter utallig timers erfaring - nogle anbefalinger, der langt hen ad vejen har gjort vores SUP-ture meget nemmere. Noget er for at udvide SUP-sæsonen og andet er for at gøre det hele meget nemmere.

Vandtæt bæltetaske - Talia

Det er sjældent vi begiver os ud på vandet, uden at have vores mobil med i en vandtæt mobilholder. Men for alt det andet habengut, kan det godt virke lidt overkill at have det i en drybag. Derfor synes vi, at en vandtæt taljetaske/mavebælte er en ideel løsning, da den sidder sikkert til kroppen, er nem at tilgå og fjerner hele bekymringen om den - hvilket er tilfældet med en drybag - nu også er sikkert fastgjort til boardet.

De er forholdsvis rummelige og kan både indeholde mobil, pung, nøgler og andet af den kaliber. Supernem, behagelig at have på og 100% vandtæt.

Våddragt

Det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at den SUP-sæson der i Danmark kan dyrkes i badeshorts og bikini, kun strækker sig 1-2 måneder - 3 hvis man er heldig. Virkelig ærgerligt når vi nu har nogle af de bedste kyster og bedste have til at dyrke SUP. Det løses dog nemt med en våddragt og det bedste er, at de ikke behøver være særlig tykke. Med en god våddragt vil man kunne forlænge SUP-sæsonen i Danmark med flere måneder.

Skiftemåtte

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at det er irriterende at SUP’e og svømme i en våddragt, hvor der er sand og skidt på indersiden. Det kan irritere og gnave i huden og give ømhed samt sår. Og da de fleste foretrækker at skifte til våddragten på f.eks. stranden, så er en skiftemåtte den bedste måde at undgå sand, snavs og skidt i våddragten på. Og når du kommer på land igen, kan du skifte til normalt tøj og lukke skiftemåtten til, så den bliver til en pose til opbevaring af alt det våde tøj.

Badeponcho

Når man skal skifte til en våddragt på f.eks. stranden, så er det altid rart at kunne bibeholde sin blufærdighed. Derfor er en badeponcho en god løsning på mange måder:

1. Den dækker kroppen, mens du stadig har hænderne fri. 

2. Tørrer kroppen for vand

3. Holder på varmen

En god og yderst komfortabel 3-i-1 løsning, og hvis det foregår i de koldeste måneder, så vil en surf poncho være værd at gå efter.

Rent lir men stadig fedt for SUP’er

Vi vil gerne medgive, at denne kategori langt fra er nødvendig for at kunne dyrke SUP på den rigtige måde. Vi vil dog stadig mene, at det kan være med til at gøre SUP-turen lidt sjovere og giver mulighed for at bruge sit board til andet end bare paddleboarding.

SUP sejl

Med et SUP sejl er det muligt nærmest at bruge sit SUP-board til windsurfing, dog i lidt mindre skala. Ikke desto mindre er det en super sjov måde at bruge sit paddleboard på. Det behøver dog nødvendigvis ikke kun at være for sjov, at man bruger et SUP sejl. Det kan også være en lille redning, hvis du kommer ud på lidt usikkert vand med bølger og vind. Her kan det være svært at paddle og manøvrere sit board tilbage til mere rolig vand, men fanger man vinden rigtigt med sit sejl, så vil man ligeså let som ingenting “flyve” derhen.

SUP sæde

Der findes rigtig mange gode grund til at bruge et SUP sæde, og derfor er det også en af de mest alsidige SUP tilbehør. Nogen bruge det til at kunne sidde behageligt og tage en pause inden de padler videre. Andre bruger det til at have følgeskab med ud på sin SUP tur. Der findes et hav af muligheder, og vi oplever tit, at dem der først har prøvet at have et SUP sæde med ud på en god SUP tur, sjældent tager afsted igen uden det.

Disse kategorier er vores bedste bud på; hvad man skal have, hvad man bør have, hvad der er godt at have og hvad der er lir at have, og vi håber, det kan fungere som en god inspiration. Der var måske endda ting, du ikke havde overvejet til SUP, så derfor håber vi også, vi hjalp til at åbne nye horisonter i den fantastiske verden af SUP.

🎁 Dagens gavebod

Du er kun 450 kr. og 2 tilføjet produkt(er) fra en gratis wet/dry bag til badetøj 😍

Gratis wet/dry bag til badetøj

[GRATIS GAVE 1] Watery wet/dry swim-care bag

Gratis anti dug spray

[GRATIS GAVE 2] Watery Anti Dug Spray

Gratis vandtæt mobilholder

[GRATIS GAVE 3] Watery vandtæt mobilholder - Storm - Sort

Gratis vandtæt bum bag

[GRATIS GAVE 4] Watery vandtæt bum bag - Talia - Blå

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne