www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Det er noget af et holdnings-spørgsmål vi forsøger at besvare her, for det er virkelig noget der ...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Hvilken svømme-stilart er den hårdeste?

Opdateret sidst d. af Daniel Johannesen Læsetid: ca. 2 minutter.

Det er noget af et holdnings-spørgsmål vi forsøger at besvare her, for det er virkelig noget der vække følelserne i kog hos specielt mange konkurrence svømmere.

Men lad os prøve at holde os til fakta:

Ifølge dette billede, så er den hårdeste svømme-stilart at svømme altså butterfly.

Her forbrænder du ihvertfald flest kalorier på 30 minutter. Nemlig hele 404 kalorier mod 367 i brystsvømning og 257 i både crawl og ryg-crawl.

Så blev den diskussion da ret hurtigt lukket? Heldigt man altid har været butterfly-svømmer så, og har hørt på alle de bryst- og crawl svømmere i Horsens Svømmeklub, som gang på gang har brokket sig over hvor hårdt de har haft det i forskellige speciale-serier (i ved hvem i er :)).

Billedet viser faktisk også at svømning helt generelt er betydeligt hårdere end både løb, cykling, gåning og at ro. Det overrasker ikke rigtigt, men ikke desto mindre “nice-to-know”.

At det desuden er butterfly der er den hårdeste kommer som sådan heller ikke bag på mig.

Her har du nemlig i høj grad både ben, core og armne i gang konstant uden deciderede pauser. Her glider man f.eks. mere i brystsvømning, ligesom man i crawl og ryg-crawl bare ligge stille og bevæger arme og ben lidt engang imellem.

En anden måde at se “hårdest” ud på...

Den hårdeste stilart at svømme kan også ses ved hvor en lang distance man kan holde til at svømme kun i de forskellige stilarter.

Her kan man jo blive ved med at svømme brystsvømning i nærmest uendelig tid indtil det bare bliver kedeligt.

Det kan man næsten også med crawl og ryg-crawl.

Det samme er bare ikke tilfældet med butterfly. Det bliver man altså bare hurtigt træt af.

(det er f.eks. også derfor at butterfly svømmere ofte får lov til at svømme andre stilarter i “speciale-serier” - simpelthen fordi det er umuligt for kroppen at svømme så langt i den stilart)

Hvilken stilart er så sværest at lære at svømme korrekt?

En anden måde at se på det er i forhold til at lære at svømme de forskellige stilarter korrekt. Her bør det nemlig ikke nødvendigvis være butterfly.

Tilgengæld vil jeg nærmere tro det er sværest at lære at svømme brystsvømning korrekt, fordi der er i høj grad er tale om koordination mellem ben og arme, som driller rigitg mange nybegyndere ihvertfald.

Næste gang din holdkammerat udfordrer dig, så…

Bare henvis til denne artikel.

Så er du nemlig klar over at butterfly er den klart hårdeste stilart at svømme uanset hvad han/hun forsøger at overtale dig med.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet