Tilbage til oversigten

Hvilken svømme-stilart er den hårdeste?

Det er noget af et holdnings-spørgsmål vi forsøger at besvare her, for det er virkelig noget der vække følelserne i kog hos specielt mange konkurrence svømmere.

Men lad os prøve at holde os til fakta:

Ifølge dette billede, så er den hårdeste svømme-stilart at svømme altså butterfly.

Her forbrænder du ihvertfald flest kalorier på 30 minutter. Nemlig hele 404 kalorier mod 367 i brystsvømning og 257 i både crawl og ryg-crawl.

Så blev den diskussion da ret hurtigt lukket? Heldigt man altid har været butterfly-svømmer så, og har hørt på alle de bryst- og crawl svømmere i Horsens Svømmeklub, som gang på gang har brokket sig over hvor hårdt de har haft det i forskellige speciale-serier (i ved hvem i er :)).

Billedet viser faktisk også at svømning helt generelt er betydeligt hårdere end både løb, cykling, gåning og at ro. Det overrasker ikke rigtigt, men ikke desto mindre “nice-to-know”.

At det desuden er butterfly der er den hårdeste kommer som sådan heller ikke bag på mig.

Her har du nemlig i høj grad både ben, core og armne i gang konstant uden deciderede pauser. Her glider man f.eks. mere i brystsvømning, ligesom man i crawl og ryg-crawl bare ligge stille og bevæger arme og ben lidt engang imellem.

En anden måde at se “hårdest” ud på...

Den hårdeste stilart at svømme kan også ses ved hvor en lang distance man kan holde til at svømme kun i de forskellige stilarter.

Her kan man jo blive ved med at svømme brystsvømning i nærmest uendelig tid indtil det bare bliver kedeligt.

Det kan man næsten også med crawl og ryg-crawl.

Det samme er bare ikke tilfældet med butterfly. Det bliver man altså bare hurtigt træt af.

(det er f.eks. også derfor at butterfly svømmere ofte får lov til at svømme andre stilarter i “speciale-serier” - simpelthen fordi det er umuligt for kroppen at svømme så langt i den stilart)

Hvilken stilart er så sværest at lære at svømme korrekt?

En anden måde at se på det er i forhold til at lære at svømme de forskellige stilarter korrekt. Her bør det nemlig ikke nødvendigvis være butterfly.

Tilgengæld vil jeg nærmere tro det er sværest at lære at svømme brystsvømning korrekt, fordi der er i høj grad er tale om koordination mellem ben og arme, som driller rigitg mange nybegyndere ihvertfald.

Næste gang din holdkammerat udfordrer dig, så…

Bare henvis til denne artikel.

Så er du nemlig klar over at butterfly er den klart hårdeste stilart at svømme uanset hvad han/hun forsøger at overtale dig med.

Billigst eller prismatch

Vores pris-robotter opdaterer dagligt alle vores priser ift. konkurrenterne. Misser de, så udnyt vores prismatch med svar indenfor 24 timer.

+310.000 glade kunder

Med +6 år i markedet, så har vi hjulpet flere end nogen andre med udstyr til vandsport. Heldigvis kan vi prale af 5.200 5-stjernede anmeldelser (4,7 ud af 5.0).

08-16 support

Vi er sat i verden for at hjælpe. Derfor er vores kundeservice åben mandag til fredag fra 08 til 16 samt lørdag og søndag mellem 09 og 15. Kontakt os på chat, telefon og mail.

1 dags levering

Det kan du opnå ved bestilling før kl. 22:00 alle ugens dage - også i weekenden. Vi sender med DAO, Bring og GLS. Gratis fragt over 599 kr.

Julegave?

Vi hader stress. Derfor har du god tid til at bytte julegaven. Vi bytter indtil 12.01.23. Returnering tager 1-4 dage og behandles indenfor 24 timer.

Psst.. tilmeld dig Watery´s nyhedsbrev og få en gratis gave med i din bestilling (værdi: 89 kr.)

Afmelding kan altid ske. Forvent ca. 1 ugentlig mail. Ved tilmelding accepteres vores persondatapolitik.