Hvor mange kalorier forbrænder man ved svømning?

Du tænker sikkert det samme som mig. At man da ikke kan forbrænde specielt mange kalorier/energi ved at svømme frem og tilbage i en lille time. Sådan er det også for mange motionsvømmere, da de “bare” svømmer frem og tilbage uden større belastning af kroppen, men hvis man rent faktisk ligger en indsats i svømningen, så skal jeg love for dig, at man kan forbrænde mange kalorier ved svømning! Sådan virkelig mange! Tag en test herunder, for at se hvor mange kalorier du forbrænder ved svømning!

kalorieforbrænding svømning
Indholdsfortegnelse

Tag testen her: Så meget forbrænder man ved svømning

Aktiv Træning har lavet en beregner, hvor du kan finde ud af hvor meget du forbrænder ved din svømmetræning (og andre trænings-former for den sags skyld). De regner den udfra hvor længe du svømmede og din vægt, og den er ganske præcis.

Prøv beregneren her

Vil du få din forbrænding ved svømning til at gå mod vejret og kiloerne mod bunden? Det bedste tip er at anvende svømmeudstyr! Hos os finder du danmarks største udvalg af svømmeudstyr - se vores +200 nedsatte produkter her.

Hvilken svømmestilart forbrænder man så flest kalorier ved?

Jeg går udfra, at du er klar over, at der findes 4 forskellige svømmestilarter (ellers kan du læse mere om dem her): Crawl (den mest kendte), Brystsvømning (den stilart allerflest svømmer), Butterfly (stilarten for de seje) også rygcrawl (for dem som hader at have hovedet under vandet).

Og måske havde du så også fornemmelsen af, at der er forskel på hvor meget de enkelte stilarter belaster kroppen? Men det kan jeg så fortælle dig, at det er der. Faktisk en meget stor forskel. Se bare på billedet herunder, hvor du hurtigt vil opdage, at man forbrænder allermest ved at svømme butterfly, så brystsvømning også til sidst crawl og rygcrawl.

STILART RYGCRAWL BRYSTSVØMNING CRAWL BUTTERFLY
FORBRÆNDING 588 kcal. 840 kcal. 588 kcal. 921 kcal.

 

Bemærk at ovenstående er vejledende, kalorieforbrænding afhænger af tempo, teknik og egen krop.

Tabellen viser hvor mange kalorier du forbrænder ved at svømme de enkelte stilarter i én hel time i træk (du kan selvfølgelig ikke svømme en times butterfly ud i et, hvorfor du ikke kan forvente at forbrænde 921 kalorier over en time).

Svømning er den perfekte træningsform til overvægtige

Som vist ovenover, så forbrænder man altså rigtig mange kalorier ved at svømme. Faktisk langt flere end, hvis man løb eller cyklede sig en tur. Så det er bare med at komme i gang med at svømme. Men udover at svømning er godt for forbrændingen, så belaster svømning stort set heller ikke ens led og muskler - hvilket kan være en stor fordel for mange overvægtige. Man oplever nemlig en stor form for lethed i vandet uanset hvor meget man vejer.

5 tips: Sådan forbrænder du endnu flere kalorier ved svøningen på den samme tid!

Som jeg har forklaret ovenover, så kan svømning altså være rigtigt effektivt, hvis man ønsker at forbrænde mange kalorier. Men det at svømme frem og tilbage kan måske godt blive lidt kedeligt i længden, ligesom man ikke rigtigt bliver udfordret som sådan. Til det har vi fundet 5 konkrete og afprøvede tips, som ikke bare vil gøre din svømmetræning meget sjovere, men også langt mere effektivt i forhold til at forbrænde kalorier:

 1. Træn alle muskelgrupper

Modsat mange andre idrætsgrene, så har du faktisk mulighed for at træne alle muskelgruppe, både på en gang men også hver for sig. Og det bør du udnytte i din svømmetræning. Derfor er tippet, at du bør sikre dig at hver eneste svømmetræning indeholder både sammensat svømning, ben med plade og arm-træning

 1. Prøv dig ad med alle stilarter

Måske er du endnu ikke verdensmester til rygcrawl eller butterfly, men det behøver du heller ikke være for at svømme det i svømmehallen - overhovedet ikke. For det vil faktisk være med til at forøge din forbrænding og generelle styrke i kroppen, hvis du mixer din træning op med de andre stilarter end crawl/brystsvømning.

Ikke nok med at det vil øge din forbrænding og kondition, så er det også virkelig skægt at prøve “nye” stilarter af.

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

 1. Svøm hurtigere i dag end i går

Dette er en fejl, som mange motionsvømmere falder i. De svømmer i den samme hastighed hver eneste gang, og det er nok det værste du kan gøre. For gør du først det, så ender du en dårlig spiral, hvilket du skal undgå.

Derfor: Find en svømmer omkring dig, som svømmer lidt hurtigere end dig, og “hægt dig så på ham/hende”. På den måde øger du automatisk din hastighed, og dermed din forbrænding. Også bliver du altså også langt hurtigere i vandet, hvilket altid er dejligt.

 1. Svøm interval træning

I relation til punkt 3, så tilføj noget lidt mere sjovt og spændende i din svømmetræning end bare at svømme frem og tilbage. Fx. vil du få langt mere ud af at svømme 10*100 m istedet for 1000 meter ud i ét, fordi du så kan presse farten yderligere op og holde intensiteten høj. Og det vil få din forbrænding til at springe i luften.

 1. Brug svømmeudstyr

Hvis du virkelig ønsker at forøge din forbrænding af kalorier, så skal du have fat i noget svømmeudstyr. Ikke nok med at det giver variation i din svømmetræning, så vil det også forbedre din svømmeteknik samt forøge din hastighed i vandet.

Derfor: Anskaf dig et par finner, finger paddles og snorkel (disse er tre mest anvendte svømmeudstyr, og du kan bruge dem sammen og hver for sig), så skal du se løjer i din svømmetræning og forbrænding!

Watery korte svømmefødder - Badger Active - Sort
Vælg størrelse
-18%
🔥
Testvinder
Se størrelser
(13)

319 kr.

389 kr.

Watery hånd paddles - Orwin - Mørkeblå
-18%
🔥
Testvinder
(26)

195 kr.

235 kr.

Watery centersnorkel - Hydrolite - Blå
-30%
🔥
Testvinder
(7)

209 kr.

295 kr.

 

Vores anbefalinger til svømmeudstyr:

Som Danmarks største udbyder af svømmeudstyr har vi på egen krop prøvet og testet produkter, dertil får vi løbende feedback fra kunder omkring specifikke produkter. Baseret på dette har vi kompileret en lille liste der samler vores absolut bedste anbefalinger i forhold til svømmefødder, finger paddles og snorkler herunder:

Svømmefødder:

Ved svømmefødder er der primært to mærker som er foretrukket af de danske svømmere, dette er Arena og DMC. Begge er fremstillet specifikt med henblik på at optimere din træning, øge din ydeevne og dermed forbrænde flere kalorier.

 • Arena Powerfin Pro, et par korte svømmefødder med rem der findes i mange farvevarianter og anbefales til personer med smalle fødder, du kan se udvalget her

 • DMC, fremstilles både med og uden rem, men er ligeledes perfekt til at optimere træningen, disse anbefales til personer med brede fødder. Du kan se udvalget her.

Finger Paddles:

Brugen af finger paddles har længe været foretrukket af de fleste svømmere, det er forståeligt da de specifikt styrker og forbedrer ens armtag - dette øger ligeledes kalorieforbrændingen.

 • Speedo Finger Paddles, anbefaler vi stort set altid efter at have testet adskillige finger paddles. De er formet således at de følger håndens form og giver en naturlig følelse i vandet. 

[section=featured_product1]

Snorkel:

At benytte en snorkel har adskillige fordele, som alle på sin vis forbedrer dine svømmeevner og dermed også kalorieforbrændingen. Blandt andet optimeres din vejtræknings-kontrol, tilmed kan du fokusere specifikt på din teknik. 

 • Arena Swim Snorkel, er en klassiker inden for svømmeverdenen. Det er en basal snorkel med justerbar rem der øger komfort samt en mindre dry-top der minimerer vandindfald.

 • MP Focus snorkel er en smule anderledes, specifikt i forhold til sin form. Den er triangulær formet hvilket gør at stabilitet øges og du kan skære gennem vandet. 

  Du kan se snorklen her. 

Arena centersnorkel - Swim III - Sort
🔥 Under 15 tilbage
🔥
Testvinder
(3)

319 kr.

 

Vil du få din forbrænding ved svømning til at gå mod vejret og kiloerne mod bunden? Det bedste tip er at anvende svømmeudstyr! Hos os finder du danmarks største udvalg af svømmeudstyr - se vores +200 nedsatte produkter her.

[section=featured_product1]

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk kvikshop
Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne