Watery.dk

Daniel Johannesen

Vangevej 16, 8700 Horsens Danmark

Vangevej 16, 8700 Horsens Danmark

$$

Hvad leder du efter?

Luk søgning

Black Friday

Køb mere og få gratis gavekort

Køb for over 800 kr. og få et 100 kr. gavekort

Køb for over 1300 kr. og få et 200 kr. gavekort

Din kurv - produkter

16% rabat på ALT Speedo. Brug koden: speedo16 - Find Speedo her ➜ Bliv inspireret til de bedste svømmegaver til alle aldre ➜

En lidt sjov skrøne som mange undrer sig over, men her er svaret: ja, det gør man. Meget! Jeg kan...

Jeg er 18 år gammel og ejer og grundlægger af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Få svaret her: Sveder man når man svømmer?

Skrevet af Daniel Johannesen d. Læsetid: ca. 2 minutter.

En lidt sjov skrøne som mange undrer sig over, men her er svaret: ja, det gør man. Meget!

Jeg kan lige så godt konkludere det her i starten: Ja, man sveder når man svømmer. Ganske enkelt. Og det er faktisk en hel del.

Ligesom med alle andre træningsformer, så bevæger man sig. Og når man bevæger sig, så bliver kroppen varmet op, og vandet i kroppen fordamper og bliver til sved. Men i stedet for at sveden spreder sig på kroppen og afkøler den, som det sker ved træning på land, så blandes sveden bare i stedet for med det vand vi i forvejen svømmer i. Og da vi jo svømmer i vand, og sved også er vand, kan vi ikke mærke forskellen mellem sveden og det reelle vand. Det er derfor vi bliver lidt i tvivl, for vi kan jo ikke mærke at vi sveder, men det gør man altså. Måske lidt klamt at man svømmer i sit og andres sved, men det er lidt svært at gøre noget ved.

Og når jeg siger, at man i løbet af en svømmesession sveder en hel del, så er det faktisk rigtig meget. Feks. når jeg svømmer et helt almindeligt svømme-træningsprogram på 2 timer, så sveder jeg formentlig (ikke noget jeg har testet, men et umiddelbart gæt) et sted mellem 2 og 3 liter afhængig af intensitet og længde. Så man sveder faktisk lige så meget ved at svømme, som ved så mange andre træningsformer, på trods af at man ikke på samme måde mærker det.

Det er selvfølgelig ikke lige så meget hvis man bare svømmer en halv time i et stille og roligt tempo. Men man sveder stadig.

HUSK drikkedunk - den er din bedste ven i svømmehallen

Nu er du så opmærksom på at, man sveder når man svømmer, og derfor skal man selvfølgelig også indtage den samme mængde væske, så man ikke kommer i væske-underskud. Derfor jeg vil anbefale dig, at din fremtidige bedste ven i svømmehallen, vil være din medbragte drikkedunk fyldt med vand eller saftevand. Så vil du kunne tage lidt at drikke hver eneste gang du har svømmet et par baner. Bare vær opmærksom på at man ikke nødvendigvis føler sig tørstig når man svømmer, men alligevel skal du sørge for at indtage væsken. For du sveder altså.

Relaterede artikler

- Vigtig Information til Blac...

- Er det ok at tisse i svømme...

- [GUIDE] Kost til konkurrenc...

- TAK... Watery vinder "...

1 kommentar

  • Hvordan har man fastslået, at man sveder når man svømmer ?
    Sveder man også når man opholder sig vand ?
    Hvorfor taber jeg ca. 1 kg ved, at opholde mig i 25 gr. I een time?

    Theodor kristensen d.

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.