www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

3 for 2´s pris Lageroprydningen er i fuld gang - Vælg 3 produkter fra denne kategori og få 1 gratis - Klik her

813 druknede i Danmark fra 2001-2013 - én femtedel af dem var børn. Det er vist nok grund til at ...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

5 grunde: Derfor er det vigtigt at dit barn kan svømme!

Opdateret sidst d. af Daniel Johannesen Læsetid: ca. 6 minutter.

813 druknede i Danmark fra 2001-2013 - én femtedel af dem var børn. Det er vist nok grund til at dit barn skal kunne svømme.

Fra helt lille har jeg fået at vide af mine forældre, “Du skal bare lære at svømme. Så snart du kan det, må du stoppe igen. Men ikke før”. Og det samme fik mine to yngre brødre at vide.

Og det er faktisk en rigtig god ide at sige til sine børn. Det virkede ihvertfald for os. Os alle tre fik lært det, og også mere til. Og det er jeg virkelig glad for i dag. Nu kan vi tage til stranden, i svømmehallen eller i poolen helt uden de store bekymringer. Mine forældre behøver ikke hele tiden at være obs på os, selvom det stadig er en god ide. Det er samtidig dejligt for os, da vi ikke hele tiden behøver at passe på overalt vi bevæger os. Der er mere ro på. Og det er jeg sikker på at dit barn også vil blive. Man kan jo ikke vide om dit barn pludselig bliver så vild og god til at svømme, at han fortsætter i mange år fremover.

Børn kan ikke selv lære at svømme - de behøver træning.

Det er utroligt farligt at bevæge sig ud på åbent vand ved kysterne. Specielt for små børn. Store bølger, stærk strøm og koldt vand, er ikke gode kombinationer for et mindre barn. Barnet kan nemt blive skyllet med ud hvor den ikke kan bunde mere. Selv hvis den bare sidder i vandkanten, da barnet sandsynligvis finder noget mere spændende lidt længere ude i vandet og bevæger sig derfor ud på dybere vand. Også bliver det rigtigt farligt. For hvis barnet ikke har lært at svømme på forhånd, er chancerne for at drukne særdeles store. Hurtigt vil barnet komme under vand og have problemer med at komme til overfladen. Og hvis du som voksen ikke er meget opmærksom, er barnet pludselig væk. Det vil ingen opleve. Forfædeligt kunne jeg forestille mig.

Så hvis dette ikke skal ske for en selv og ens barn, vil jeg personligt anbefale at dit barn så hurtigt som muligt starter til svømning.

Det beroliger også dig som voksen hvis dit barn kan svømme.

Hvis barnet har lært at svømme og begærde sig ved vandet, er det ikke bare dejligt for barnet, men også for dig som voksen. Det beroliger dig som voksen, at du ikke hele tiden behøver at være i højeste beredskab når dit barn sidder i vandkanten.Så kan du lave alt muligt andet, som at sole sig, læse en bog eller høre lidt musik. Helt uden de store bekymringer. Dit barn kan jo svømme uden problemer. Og det er dejligt. Så kan man lade barnet rende rundt som man vil, uden man altid behøver at være med for at holde øje. Dette gælder jo ikke bare ved stranden, men overalt hvor man er i berøring med vand. Det er et fakta at vand er farligt på mange måder, men chancen for at der sker noget er bare så meget mindre hvis bare dit barn kan svømme.Så kan barnet jo også lære dig at svømme, hvis det er ;-)

En anden stor fordel ved at barnet kan svømme er også, når (det kommer til at ske) dit barn skal med vennerne i svømmehallen, og du derfor formentligt ikke kan komme med. For kan dit barn ikke svømme som den eneste, og derfor er nødt til at bære armvinger og bælte, er det ikke skide fedt for dig som voksen. Husker han/hun nu at tage udstyret på? Sker der nu noget? Disse bekymringer undgår du hvis dit barn bare har lært at svømme. Skide smart for begge parter.

Der er ikke noget federe end at kunne svømme som barn

Som barn er det bare fedt at kunne svømme. Man behøver ikke at være særligt god, men bare det at man kan holde sig ovenvande i længere tid, er en helt befrielse. Jeg kan selv huske da jeg første gang oplevede at kunne svømme alene. Hold op en fed følelse. At kunne springe fra vipperne i det fire meter dybe bassin helt uden at have forældre i vandet. At kunne tage til stranden med vennerne uden bekymringer hjemme fra. Det at kunne svømme uden bælte og badevinger, er måske det bedste af det hele. Så befriende. Det er sådan en stor sejr at kunne svømme. Det booster bare ens selvtillid til titusinde. “Se mor, se mor, jeg kan svømme helt derhen!”. “Far, skal du se mig springe fra 3-meter vippen”

Svømning kan også blive dit barns livsstil de næste mange år

Selvom udgangspunktet for at dit barn skal gå til svømning er at lære at svømme, er der altså stadig en forholdsvis stor mulighed for at det bliver mere end det. Det var det der skete for mig og min lillebror. I dag svømmer vi mange gange om ugen, og det er ikke bare for at lære at svømme. Det er for at konkurrere. Og det er skide fedt. Intet mindre. Og det kan også ske for dit barn.

Det tager måske et år eller to at lære at svømme, men på det stykke tid kan man hurtigt nærme sig konkurrenceholdene ligesom det ofte også bliver rigtig sjovt. Man finder nogle gode svømmekammerater, man får smagt på konkurrencen og man kan mærke at man udvikler sig rent svømmemæssigt. Også er der ikke langt til et langt liv som konkurrencesvømmer. Hvis barnet altså har lyst, vel at mærke. Og der er mange fordele ved at være konkurrencesvømmer ligesom der selvfølgelig også er nogle mindre ulemper (Ifølge min mor). Man får venner for livet fordi man er så meget sammen, man lærer helt vildt meget om sig selv, man får motioneret i stedet for at sidde foran computeren derhjemme  også er det bare skide fedt at svømme om kap. Til gengæld er det noget som koster en hel del penge ligesom der skal bruges en hel del tid på det, ikke bare fra svømmeren men hele familien. Og det er en ofring man bliver nødt til at tage.

Så grunde er der mange af hvorfor dit barn skal kunne svømme. Det er bare med at tage action lige nu og tilmelde sig i den nærmeste klub. Det er både godt for dig som forælder, men så sandelig også for dit barn.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle sete
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet