Badesko guide: Vælg de rigtige

Indholdsfortegnelse

Selvom man som udgangspunkt kunne tænke, at badesko er vel bare badesko, så vil man langt hen ad vejen blive overrasket over de store forskelle, der er mellem dem. Funktionen af dem er selvfølgelig stort set den samme, da de skal beskytte fødderne og gerne være skridsikre. Derfra begynder modellerne at adskille sig væsentligt fra hinanden, da deres forskellige designs giver dem visse fordele i forhold til andre, og dermed egner de sig også bedre til bestemte omgivelser.

Badesko er ofte et meget undervurderet stykke badeudstyr, da de fleste er barfodet omkring pool og strand. Det kan dog hurtigt ændre sig, hvis man først har trådt på noget skarpt i vandet, faldet på glatte overflader eller trådt på varmt kul begravet i sandet. Særligt det sidste er hvert år et tema for børnefamilier henover sommeren, da det i visse tilfælde giver nogle svære brandskader.

I de danske farvande kommer man heller ikke uden om truslen om at træde på fjæsinger, hvilket kan ødelægge hele strandturen. Derfor vil mange naturhjemmesider også anbefale brugen af badesko ved stranden. Du kan læse mere om fjæsingen og hvordan du bedst undgår at blive stukket her.

Der findes dog også andre aspekter i brugen af badesko - særligt for dem der vandrer langs vandet. Badesko er ikke de bedste vandresko i den egentlig forstand, men for dem der elsker at gå lange ture langs strandkanten eller andre vandløb, er de guld værd. Modsat normale sko så fungerer badesko lige så godt i vand som på land, hvilket betyder, at man ikke behøver at skifte mellem fodtøj og bare fødder, hvis man går i bølgerne eller hopper i vandet.

For at gøre det hele lidt mere overskueligt, kan man opdele de forskellige badesko i kategorier, som henviser til hvilke omgivelser, de passer bedst og til hvilke aktiviteter. Dem vil vi gennemgå, så du kan blive meget klogere på, hvilke badesko, som passer bedst til dig.

Strand

På stranden - både herhjemme og i udlandet - vil badesko primært beskytte mod skarpe genstande, pigge fra dyr, glatte sten og varmt sand. Derfor er det vigtigt, at have et par badesko med en solid og gerne vulkaniseret sål med skridsikkert mønster. Den ekstra holdbare sål vil ikke bare give et fast fodfæste, men også forhindre skarpe genstande eller pigge i at gå gennem den og op i foden.

Børn

Dette er særligt vigtigt, når man skal finde et par gode badesko til børn, der egner så godt til leg på stranden og i vandet. Derudover er det vigtigt, at de har et godt neoprenovertræk, som både giver UPF+50-beskyttelse, har en god elasticitet og er hurtigtørrende. Det vil gøre det mere behageligt at have badeskoene på i længere tid ad gangen, uden at skulle have dem af for at lade dem tørre.

Sidst - men ikke mindst - vil man have rigtig god gavn af et godt dræningssystem, da det yderligere vil tørre dem hurtigere, og sørger for at de ikke er tunge af vand, når børnene kommer op på land. Det lyder jo altsammen meget fint og ligetil, men findes der så et par gode eksempler på badesko til stranden for børn? Og det gør der da selvfølgelig:

Aquasphere Beachwalker - Børn: Er nogle af de mest velkendte og pålidelige badesko, som findes på markedet. De har hvad de skal have uden for mange dikkedarer, hvilket også er derfor de anses som selve definitionen af badesko til børn velegnet til stranden.

Watery High Catfish - Børn: Hvis der lige skal være lidt ekstra funktioner for bedre komfort, så er denne model et rigtig godt bud. De giver en bedre ventilation omkring fødderne, hvilket gør dem hurtigtørrende og mere kølende i varme temperaturer.

Watery Dawn - Børn: Er du mere på udkig efter noget, der minder om sandaler, så er disse klart det bedste bud. De er meget mere designet til leg på stranden, da sålen dækker både over hæl og tæer. Derudover har de også en meget mere stødabsorberende sål og er letvægtige, så de beskytter fødderne ekstra godt.

Det gode ved disse modeller af desuden, at de også egner sig godt til vandaktiviteter omkring stranden og på havet, hvilket specielt skyldes, at de er bløde sko, som derfor har en høj fleksibilitet.

Voksen

For voksne er der lidt de samme krav til badesko til stranden som med børn. Et par gode badesko skal stadig helst have en god og skridsikker sål, men her kunne man måske godt ønske sig en badesko, der er nemmere at svømme i end andre. Det sætter krav til, at de ikke skal være for tunge, når man har dem på i vandet, og at de har et godt og tæt fit til foden. Det kunne f.eks. være:

Watery - Perk: Har en god og tætsiddende pasform omkring anklerne, så der ikke ryger sand eller sten ind i skoen. Derudover er de lavet i blødt multi-spandex neopren, som gør dem utrolig nemme at få af og på og som bl.a. - sammen med den særlige sål - gør, at de næsten ingenting vejer.

Arena - Bow: Ønsker man lidt mere beskyttelse mod skarpe genstande og sten, så er det denne badesko, man skal gå med. De har desuden et yderst effektivt dræningssystem, så vandet hurtigere forsvinder, når de kommer op på land igen.

Watery - High Catfish: Ligesom med High Catfish til børn, så har denne badesko et effektivt ventilationssystem og særlige mesh-paneler, der giver en yderst god luftcirkulation omkring fødderne. Dermed tørrer de både hurtigere og virker kølende. 

Langt hen ad vejen er det ofte en smagssag, hvad man selv tænker, der lige passer bedst til ens egne behov. Dog vil vi mene, at man vil få mest glæde af sine badesko på stranden, hvis man finder nogle, som minder om dem, der her er oplistet. Mangler du stadig inspiration, kan du finde et stort udvalg af strandsko lige her eller læse lidt mere om andre typer badesko til stranden her.

Pool

Badesko til poolen eller svømmebassinet stiller nogle helt andre krav end badesko til stranden. Ikke mindst fordi man her - som oftest i hvert fald - ikke skal frygte at træde på skarpe genstande eller pigge. Derfor har man heller ikke på samme måde brug for en tyk og særlig beskyttende sål. Her handler det mere om et godt fodfæste mod glatte overflader.

Derfor kan man meget bedre have fokus på effektive dræningsegenskaber og lettere vægt. Af de grunde vælger mange forældre også at bruge badesokker til børn frem for decideret badesko, da de vejer mindre, giver et godt fodfæste og at børn meget nemmere selv kan tage dem af og på.

Hvis du trods det føler dig mere sikker med noget, som sidder lidt bedre fast på foden, så vil disse badesandaler fra Beco være et rigtig godt valg. De sidder godt på foden og har en god og fast pasform, så de ikke begrænser bevægelsesfriheden. Man skal dog være opmærksom på, at de blotlægger meget af foden til solens UV-stråler, hvilket betyder, at de ikke giver den samme UPF-beskyttelse.

Er man alligevel på udkig efter en badesko - da de nemmere kan bruges ved både pool og strand - så vil en Gravity badesko være det sikre valg. De har særlige skridsikre såler med water-grip funktion, der giver det absolut bedste fodfæste på alle glatte overflader. Dertil kommer, at de er meget letvægts og har et yderst fleksibelt mesh-net overtræk, som ikke hindrer bevægelser ved f.eks. svømning eller leg omkring pool og svømmebassin.

Som voksen kan man selvfølgelig også vælge at bruge et par badesokker af de samme grunde som dem til børn. Men hvis du også her føler dig mere sikker med en badesko - der også kan bruges til stranden og vandsport - så er det Poseidon fra Watery, du skal have fat i. De er den bedste mellemting mellem en badesko og en badesokker, hvilket betyder at de har en blød og tyndere sål, og et blødt stretch stof som overtræk. Det gør dem til nogle af de letteste badesko på markedet. Derudover har de et helt specielt dræningssystem i sålen, der er helt unik på sin egen måde.

Vandretur omkring vand

Der findes næsten ikke noget bedre end en god lang vandretur langs vandet, med godt og varmt vejr, smuk natur og en masse indtryk. Det skulle da lige være, at du på turen slipper for at tænke på, om dit fodtøj holder tørt. For med de rette badesko, får du både en god komfort på selve vandreturen og mulighed for at skifte mellem at gå i vand og på land, uden at skulle skifte fodtøj eller tage det af og på. Her er vores 3 bedste bud på en god badesko til vandring:

Watery - Kawaii: Med denne badesko kommer du tættest på en sportssko, der er særlig egnet til vandring i og omkring vand. Den har water-grip funktion, et særligt dræningssystem i sålen, specielt slidstærkt neoprenovertræk og en stødabsorberende indersål og hæl. For at oversætte det, så er det en badesko, der er ekstrem hurtigtørrende, yderst holdbar, letvægts, skridsikker og som der kan vandres i, i længere tid ad gangen.

Aquasphere - Beachwalker: Hvor modellen til børn er bedst til stranden, så er modellen til voksne faktisk designet til vandring. De har en skridsikker og vulkaniseret sål, som giver en høj holdbarhed, men som samtidig er enormt fleksibel. Derfor er det et par klassiske badesko, der er yderst bekvemmelige at have på i længere tid ad gangen, og som er utrolig holdbare.

- Aquasphere - Seaboard: Er til dem der ønsker de samme funktioner, som man finder hos Aquasphere Beachwalker, bare i et meget mere strømlinet design. Dermed har de en lidt bedre ventilation og fylder mindre af foden, så man får lidt mere bevægelsesfrihed.

Igen kommer meget af det an på personlige præferencer, men lige her er det vigtigt at vælge et par badesko, der faktisk er beregnet til vandring. Ellers vil det hurtigt føre til skader, vabler og i de værste tilfælde sår på foden. Nogle badesko er derfor udelukkende til at bade og svømme i, men er ikke velegnet til lange vandreture.

De sidste små indspark til inspiration

Mange af de oplistet badesko i denne blog passer også til mange andre omgivelser og vandsports, men de er trods alt stadig mere velegnet til visse elementer. Hvis du er på udkig efter en god allround badesko/sandal til børn, der kan tåle det meste og passer perfekt til badeferien, så er det bestemt Nixie, du skal gå efter. De kombinerer alle de bedste egenskaber fra de forskellige modeller, du kan læse om i denne blog, og derfor den mest alsidig badesko til børn.

Den eneste ulempe er dog, at de mere er en sandal og man skal derfor være opmærksom på de hudområder, den ikke dækker i forhold til solens skadelige stråler. Vil man som voksen helst have et par badesko, der passer til godt til vandsport, så vil Poseidon være et godt valg - særligt til SUP. Er man derudover mere på kig efter en badesko, som kan det meste, så er Kawaii og Beachwalker de sikre valg.

Har du stadig svært ved at vælge de næste par badesko, så er der mere inspiration at hente lige her, hvor du også kan læse om, hvordan du bedst passer på badesko.

Anbefalet til dit køb

32% køber disse produkter sammen med din kurv

Luk kvikshop
Luk
 • Søgeresultater
 • Produkter

Søgeresultater

  Ingen resultater for ""

  Spørg vores kundeservice

  Ring til os

  71 74 71 94

  Skriv til os

  support@watery.dk

  Åbningstider

  Ma-Fr: 08-22 / Lø-Sø: 10-22

  Chat med os

  I højre hjørne