Svømme apps – De bedste og eneste du behøver som svømmer og forældre

Svømme-apps. Altså apps til svømmere. Har du hørt om sådan nogle før?

Svømme apps – De bedste og eneste du behøver som svømmer og forældre
Indholdsfortegnelse

For et par dage siden fik jeg en spændende mail fra en af vores kunder. Hun havde en ung datter, der netop var startet på konkurrence svømning, men både pigen og moren var helt nye i svømmeverden. Moren ville selvfølgelig gerne kunne følge med i pigens udvikling og resultater, men manglede en måde at gøre dette på.

Det fik mig til tasterne og i gang med dette indlæg, hvor jeg har fundet de bedste og eneste svømme-apps, som jeg vil anbefale til dig.

Watery korte svømmefødder - Badger Active - Sort

Watery korte svømmefødder - Badger Active - Sort

319 kr.389 kr.
(9)

4.4/5

Det er alle nogle jeg selv som svømmer, men også mine egne forældre, har brugt med stor glæde og nytte mens jeg svømmede på både højt og lavt niveau.

Jeg har inddelt de forskellige apps til henholdsvis konkurrence svømmere (tracking af resultater fra stævner) og til motions-svømmere (udformning af og ideer til din svømmetræning).

Apps til konkurrence-svømmere

Når det kommer til apps til konkurrence svømmere, så er det oftest behovet for at kunne følge med i udviklingen og resultaterne fra stævnerne, der er i højsædet, for her er man allerede en del af et hold og en træner, der udformer træningsprogrammerne for en.

Hertil er de bedste følgende:

Livetiming

Dette er nærmest et must, når man begynder at svømme stævner – og dette både til en selv som svømmer, men bestemt også som forældre.

Livetiming har  efterhånden eksisteret i +15 år og min oplevelse er at stort set alle bruger netop denne app. Dertil er der ikke rigtigt tilsvarende services.

Watery svømmebriller til børn - Mantis 2.0 - Atlantic Blå/klar
-40%
🔥
Testvinder
(14)

139 kr.

229 kr.

Watery anti klor shampoo hårpleje - Reef
-30%
🔥
Testvinder
(16)

60 kr.

85 kr.

Watery badehætte til langt hår - Signature - Orange
🔥
Testvinder
(9)

109 kr.

Hvad giver Livetiming mulighed for?

Helt grundlæggende giver Livetiming mulighed for at man tjekke alt fra startlister, program-lister og resultatlister fra alle danske (og svenske og norske) svømmestævner, der bliver afholdt med tidstagning. Dette kan man gøre før, under og efter ethvert svømmestævne. På den måde vil man som svømmer altid være forberedt på hvilket heat og bane man skal ligge i og på, således man ikke skal fare rundt for at finde de fysiske startlister. Dertil kan man se hvem og fra hvilken svømmeklub, man skal svømme mod i selve heatet.

Dertil er der en live funktion, hvor du som forældre kan sidde derhjemme langt væk fra svømmehallen, hvor din søn/datter svømmer, og følge med live. Dette sker oftest på sådan et scoreboard (se billede herunder), der følger med synkronisk ift. hvad der bliver svømmet i selve bassinet. Ved større danske stævner bliver det også vist med video. Her kan man så løbende følge med på splittider, placering i heatet og den endelig slut tid. Dette er mildt sagt virkelig smart.

livetiming

Hvad koster appen?

Livetiming kan både bruges i sin webbrowser på både computer og mobil, men kan altså så også hentes ned på mobilen som en app.

I webbrowseren er Livetiming gratis, mens appen så koster mellem 18 og 32 kr. i et engagsbeløb. Det vil jeg mene er godt givet ud, for at kunne forberede sig optimalt og man samtidig kan følge med live som både forældre og svømmer.

Du finder livetiming her.

Svømmetider / Svøm Stopur         

Tjenesten svømmetider er Dansk Svømmeunions egen, som er forholdsvis ny,  men som ikke desto mindre er super brugbart for både forældre og svømmer. Specielt efter stævnerne.

Hvad giver svømmetider mulighed for?

For på og i Svømmetider kan du finde alle resultatlister fra svømmestævner i både ind- og udland. Du kan altså søge et specifikt stævne frem og finde tider og placering fra netop dette.

Men den nok mest brugte funktion er ”ranglisten”, som efter hvert stævne bliver opdateret med alle tider og derefter ranglistet efter de bedste tider. På den måde kan man som svømmer eller forældre løbende holde øje med hvilken placering man ligger på i det enkelte løb.

Man kan nemlig sortere på
- Bassinlængde (kort eller langbane)
- Løb
- Køb (dreng/mand eller pige/dame)
- Periode
- Gruppe (Årgang, junior, senior, masters)
- Alder
- Klub specifik (svømmer du i f.eks. Horsens Svømmeklub, kan du vælge kun at se ranglisten for din egen klub)

F.eks. kan man lige nu se at Pernille Blume, er den klart hurtigste dame i år på 50 meter fri på tværs af alle grupper, eller at Schastine Tabor lige nu har den hurtigste tid på samme distance for sin årgang.

Og sådan kan du ellers bare blive ved.

En anden rigtig god funktion er ”Svømmere”, hvor du kan søge dig selv / din datter/søn frem og finde hans/hendes bedste tider frem – og ikke mindst få en graf over udviklingen i et specifikt løb.

Herunder har jeg f.eks. på det første billede fundet mine egne bedste tider på tværs af løb og på billede nummer 2 kan i se mine bedste tider for 200 meter butterfly sorteret efter tidspunkt jeg har svømmet det.

svømmetider

Så er det bare med at finde dig selv eller din søn/datter

Hvad koster appen?

Denne tjeneste kan igen både bruges online i webbrowseren og som app.

At bruge den i webbrowser er gratis, og det er den også når du downloader den som app. Vær dog opmærksom på at appen hedder ”Svøm Stopur”, mens den i webbrowseren hedder ”Svømmetider”.

Du finder Svømmetider her

FÅ EN RABATKODE MED 10% RABAT

Rabatkoden kan bruges af alle nye kunder på alle produkter på hjemmesiden, inklusiv de produkter, som anbefales her i artiklen.

Hvad venter du på? Få mere ud af din tid i og på vandet!

Succes!

Apps til motions-svømmere

Her er fokus ikke på resultater og ens svømmetider til konkurrencer, til gengæld at kunne finde inspiration til den daglige/ugentlige/månedlige svømmetræning, som du formentligt selv står for?

Derfor indeholder denne ene app (den ene jeg vil anbefale og selv har brugt) også forslag til svømmeprogrammer (foretrækker du fysiske svømmeprogrammer, så har jeg dog lavet 300 stk. til tre forskellige niveauer. Tryk her for at komme til dem) og svømme-øvelser, der i sidste ende skal gøre din svømning brugbar og sjov.

Jeg har selv benyttet denne ene med stor tilfredshed de sidste par år, hvor jeg ikke har haft en svømmetræner som jeg ellers har haft. Så jeg regner med den også vil være til stor nytte for dig?

Myswimpro

Dette er en amerikansk tjeneste / app, men som ikke desto mindre er noget nær det enhver dansk motions-svømmer har brug for.

Jeg har haft den fornøjelse at have et par møder med deres founder omkring et samarbejde mellem MyswimPro og Watery, hvilket bare har bekræftet mig i at det både er et fantastisk træningsredskab og har nogle fantastisk (passionerede) svømmere bagved.

Hvad giver Myswimpro mulighed for?

Det unikke med Myswimpro er at appen er som ens personlige svømmetræner – helt uden at der skal stå en på kanten. Det er den ved at lave skræddersyede svømmeprogrammer ud fra dit indtastede svømme-niveau (du indtaster din rekord på 100m, hvor lang tid du ønsker at svømme per svømmetræning, din vægt/alder og om du ønsker at tabe dig, komme i bedre form, forbedre din svømmeteknik eller svømme hurtigere). Ud fra disse informationer laver den så en skræddersyet træningsplan med svømmeprogrammer helt ned til hvor lang pause du skal holde, hvilke svømmeøvelser du skal lave osv. osv.)

Det jeg virkelig så elsker ved appen er at den også i selve appen giver mulighed for at se hvordan de forskellige svømmeøvelser og fokus-punkter rent faktisk skal udføres. Det vil sige at de selv har været nede i vandet og gennem video viser hvordan du skal svømme den specifikke øvelse. På den måde står du slet ikke alene, selvom du egentligt bare er dig selv i vandet.

Appen kan bruges i webbrowseren til at se dine kommende svømmeprogrammer og oprette dig, mens du til selve svømmetræningen bruger selve appen. Som et plus kan den også fås til ”Apple Watch”, således du kan have svømmeprogrammet lige ved hånden når du svømmer. Som en bonus info, som viser hvor lækkert og nemt Myswimpro er at bruge, så blev appen kåret som ”Årets App” i 2016.

Som endnu en bonus kan du tilslutte en pulsmåler og ud fra den vurderer appen om du svømmer i det rigtige tempo. Bruger du tilmed appen på dit ”Apple Watch”, så måler den også dine armtag pr. bane, din effektivt (hvor langt du kommer pr. armtag) og dine splittider over hele svømmetræningen.
Når du så kommer hjem fra svømmetræningen og sætter dig til computeren, så uploades din træningsdata automatisk og du kan så stille og rolig analysere din træningsdata og ud fra det sætte mål i systemet, som du gerne vil opnå ved de kommende svømmetræninger.

Så alt i alt, så er det her bare appen for enhver svømmer, som ikke har en svømmetræner på kanten.

Hvad koster appen

Selve appen er gratis at downloade, men koster så et månedligt/årligt gebyr alt efter hvad man ønsker. Dog har man altid 7 dages gratis prøvetid.

Derefter kan man vælge at købe Premium på månedsbasis til 20 dollars eller et helt år for 120 dollars, også får man mulighed for at bruge alle ovenstående funktioner.

Appen kan bruges sammen med alle Iphones og android-telefoner, Apple Watch, Garmin ure, Fitbit og Strava.

Du finder MyswimPro her

Watery The Swim-Care Set - Anti klor

Watery The Swim-Care Set - Anti klor

199 kr.299 kr.
(5)

4.8/5

Andre tjenester, der ville være oplagt til dig som svømmer

Nu har vi været igennem de bedste apps til svømmere, men der er faktisk endnu flere seje ”tools” til svømmere. Herunder er mine yndligs:

Danske svømmenyheder - Swimnews.dk og svoem.dk

Kunne du godt tænke dig at følge mere fast med i dansk svømning, herunder nyheder, interwiews og resultater med danske svømmere, så bør du udover Watery.dk, også holde øje med:

1. Swimnews

Har siden 2008 forholdsvis jævnligt leveret danske svømme-nyheder hurtigst og delt dem på Swimews.dk – dette gælder både træner-flytninger, resultater fra internationale mesterskaber, klubskifter osv.

2. Svoem.dk

Dette er Dansk Svømmeunions egen nyheds-platform, hvor der ofte er interwiews med danske svømmere op til de store svømmestævner, pressemeddelelser omkring forventninger og mere generelle nyheder. Dertil bliver der lagt rigtig meget op om åbent vand svømning.

Find Svoem.dk her.

Facebook gruppe – Salg af brugt svømmeudstyr og badetøj

Hos Watery sælger vi udelukkende nye produkter, men vi støtter også stærkt omkring at svømmeudstyr og badetøj sagtens kan bruges af andre, når man selv stopper til svømning eller er vokset ud af noget af det.

Du finder vores egen facebook gruppe med rent salg og køb af brugt svømmeudstyr og badetøj her – du joiner sammen med 600 andre og der er stor aktivitet.

Så tror jeg vi kom i mål med alle de nødvendige redskaber og apps til dig som svømmer uanset niveau og forældre.

Kender du flere fede svømme-apps/tjenester, så skriv dem endelig nede i kommentarfeltet herunder, så vil jeg med glæde tilføje dem, så endnu flere kan få glæde af den.

Watery badesko til voksne - Kawaii - Sort
Vælg størrelse
-34%
🔥
Testvinder
(57)

195 kr.

295 kr.

Watery Elite svømmebriller - Poseidon Ultra Mirror - Sort/guld
-25%
🔥
Testvinder
(17)

265 kr.

349 kr.

Watery UV våddragt til børn - Calypso Shorty - Mørkeblå
Vælg størrelse
-21%
(22)

245 kr.

309 kr.

Watery badehætte - Signature - Sort
🔥
Testvinder
(85)

50 kr.Billigst eller prismatch

Vores pris-robotter opdaterer dagligt alle vores priser ift. konkurrenterne. Misser de, så udnyt vores prismatch med svar indenfor 24 timer.

+310.000 glade kunder

Med +6 år i markedet, så har vi hjulpet flere end nogen andre med udstyr til vandsport. Heldigvis kan vi prale af 5.200 5-stjernede anmeldelser (4,7 ud af 5.0).

08-16 og 18-22 support

Vi er sat i verden for at hjælpe. Derfor er vores kundeservice åben mandag til fredag fra 08 til 16 og fra 18 til 22. Lørdag mellem 10 og 16 og søndag mellem 16 og 22. Kontakt os på chat, telefon og mail.

1 dags levering

Det kan du opnå ved bestilling før kl. 22:00 alle ugens dage - også i weekenden. Vi sender med DAO, Bring og GLS. Gratis fragt over 599 kr.

365 dages returret

Vi hader stress. Så du har altid 365 dage til at ombytte dine varer. Returnering tager 1-4 dage og behandles indenfor 24 timer.

Psst.. tilmeld dig Watery´s nyhedsbrev og få rabatkode til en gratis gave (værdi: 50 kr.)

Afmelding kan altid ske. Forvent ca. 1 ugentlig mail. Ved tilmelding accepteres vores persondatapolitik.