Tilbage til oversigten

Watery.dk 2.0 er online! Læs om tankerne bag det nye design

Det er en stor glæde for mig endelig at kunne løfte sløret for det nye Watery.dk 2.0 - noget min programmør og jeg har brygget på de sidste to måneder. Bagved det nye design ligger der flere brugertest og en helt masse data fra det gamle watery.dk, således at vi kunne skabe den ultimative brugeroplevelse for dig og alle de andre tusinder der hver måned besøger os. Hvorvidt det er lykkedes er helt op til dig, og derfor er jeg ellevild for at høre hvad du syntes om det nye, hvad der evt. kan forbedres og om du oplever nogle bugs? Skriv gerne i kommentarfeltet nederst isåfald!

Det nye design til Watery.dk 2.0 var egentligt planlagt til præsentation på 1´års dagen for Watery.dk, men det viste sig ret hurtigt i forløbet at vi i stedet for at haste noget igennem for at kunne nå det til den 1. Oktober, ønskede at skabe et komplet redesign af Watery, hvor der var tænkt på de helt små detaljer. Og det er altså endelig blevet klar til præsentation og udrulning i dag.

Baggrunden for det omfattende redesign var egentligt grundlæggende at forbedre brugeroplevelsen på siden. Selvom jeg siden dag et har fået ufattelig god feedback på vores hjemmeside, som ifølge mange af jer både var super nem at bruge, moderne og ikke mindst personlig og troværdig, så var der alligevel steder der kunne optimeres - og det gjaldt specielt på mobilen. 

For i dag besøger 56% af jer Watery.dk fra mobilen, og spiller Watery.dk ikke helt optimalt hertil, så er det bare ikke godt nok for mig - og det var min faste programmør også enig i. Så fokus har siden de første mock-ups af den nye side blev lavet tilbage i slutningen af August været at lave den ultimative oplevelse på mobilen og dernæst på desktop (computer). 

Men hvad er der så helt præcist sket, tænker du sikkert? Der er ikke sket det store her på bloggen, som i faktisk ingenting, men så syntes jeg du enten skal gå til forsiden af Watery, eller læse med herunder hvor jeg gennemgår de største ændringer fra det gamle Watery.dk til det nye Watery.dk 2.0. 

De største forbedringer

  • Mulighed for filtrering

Vi har efterhånden fået over 600 forskellige produkter på Watery.dk indenfor svømmeudstyr og badetøj, og det har betydet at der har været kategorier med 60-70 næsten ens produkter i. Det er både irriterende og svært at overskue så mange produkter der ligner hinanden, så derfor var det ret indlysende at det var på tide med en filtreringsfunktion. Og selvom det krævede en hel del af min udvikler at få denne programmeret, så den både er automatisk og forskellig fra kategori til kategori, så syntes vi den er blevet super brugbar. 

  • Opstramning og modernisering af design

Det tidligere design af Watery.dk havde kørt siden vores lancering sidste år i Oktober 2016, selvfølgelig med en hel del ændringer siden da, men det skulle da lige opdateres til 2017. Af ting der her kan nævnes er at den tidligere side var meget firkantet og hård i dens udtryk, nu har vi i stedet forsøgt at "bløde siden op" ved at undgå det firkantede med runde kanter, dele elementerne op med enten hvid eller grå baggrund, fjerne unødvendig tekst i toppen af kategorierne samt gøre produktsiderne mere overskuelige ved at vise de vigtige ting som produkttekst, billede og købs-knap centralt. Alt sammen for at forbedre din oplevelse på siden.

  • Fokus på søgefunktionen

Vi kunne hurtigt se i vores data at i decideret ELSKER at bruge søgefunktionen til at finde jeres produkter. Faktisk anvendte 38% af jer søgefunktionen i toppen som det første til at finde frem til produkter i stedet for at gå via top-menuen. Derfor ønskede vi selvfølgelig at gøre det endnu mere tydeligere hvor søgefunktionen var, og derfor fjernede vi vores seks-kategori bannere på forsiden og erstattede med en central søgefunktion. Så skulle i alle gerne kunne finde den som det første:

  • Købsflow fra forside til tak-side

Heldigvis er mange af vores bestillinger i dag fra tidligere kunder der bestiller for 2, 3, 4, 5, 6 eller 7 gang. Faktisk er 28% af alle bestillinger i September fra tidligere kunder. Med dette i tankerne ønskede vi også at gøre købsprocessen for dem der kender os og handler her tit endnu hurtigere og lettere. Dette medførte at vi blandt meget andet ændrede flere knappers farver, således at alle grønne knapper på siden fører dig som kunde videre henimod at gennemføre købet. 

  • Personaliserede købs-anbefalinger på forside, kategori, produkt og kurv. 

Du har sikkert allerede set dem på mange andre sider. De der irriterende slidere, som kommer op over alt, og viser en masse irrelevante produkter til dig som du aldrig har/får brug for. Jeps, jeg kender dem også godt selv, og hader dem ligeså meget (hvis ikke mere). Derfor har vi valgt at investere stort i et stykke (halvdyrt) software, som gør de her produktanbefalinger personlige til lige netop dig og din færden rundt omkring på vores side. Det betyder at hvis du f.eks. har kigget på badedragter til damer som det første, så fortæller det systemet at du nok er en dame, og derfor viser vi dig i de her slidere f.eks. ikke badebukser, da det nok ikke er interessant for dig så. 

  • Hurtigere, hurtigere, hurtigere

Nu bliver det måske lidt teknisk, men det er en af de vigtigste ændringer for din oplevelse på Watery.dk. For vi kunne se at mange af jer ser 10,15, 20 og helt op til 50 forskellige sider når i surfer rundt på Watery.dk. Og efterhånden som vi over det sidste år havde tredoblet antallet af produkter og fået langt flere daglige besøgende, så var sidens hastighed også gået stille og roligt i vejret. Faktisk ramte den hele 3,5 sekunder loadtid (hvilket bestemt stadig ikke er dårligt sammenlignet med flere af vores konkollegaer, hvis sider rammer +6 sekunder), da vi startede på redesignet. Og ser du så f.eks. 50 sider på Watery.dk over 20 minutter, så betyder det at du bruger ca. 3 af minutterne, eller 15% af din tid, på at vente på at siderne loader. Det syntes vi var totalt spild af din tid, så efter en masse teknisk arbejde, så loader Watery.dk nu på omkring 1,5 sekund. Det er hurtigere end 93% af alle danmarks sider. 

Men hvad syntes du så? Lad mig høre i kommentarfeltet!

Som du nok kan fornemme når du læser ovenstående, så ligger der rigtig mange tanker og ikke mindst data bagved det nye design, og min programmør og jeg har også brugt flere søvnløse nætter på at lave det færdigt, så derfor vil jeg også rigtig gerne høre din feedback på det nye design. Er der steder du er helt vild med, eller er der steder du syntes der kan forbedres, optimeres eller andet? Eller oplever du måske en bug (uhensigtsmæssige ting) på siden, så vil jeg også rigtig gerne høre det, så vi kan udbedre alle fejl. 

Jeg håber rigtig meget at høre fra dig! Og ellers må du have en god efterårsferie :-) Jeg og resten af #teamWatery arbejder videre i kulissen!

Med venlige svømmehilsner
Daniel

}
Billigst eller prismatch

Vores pris-robotter opdaterer dagligt alle vores priser ift. konkurrenterne. Misser de, så udnyt vores prismatch med svar indenfor 24 timer.

+310.000 glade kunder

Med +6 år i markedet, så har vi hjulpet flere end nogen andre med udstyr til vandsport. Heldigvis kan vi prale af 5.200 5-stjernede anmeldelser (4,7 ud af 5.0).

08-16 support

Vi er sat i verden for at hjælpe. Derfor er vores kundeservice åben mandag til fredag fra 08 til 16 samt lørdag og søndag mellem 09 og 15. Kontakt os på chat, telefon og mail.

1 dags levering

Det kan du opnå ved bestilling før kl. 22:00 alle ugens dage - også i weekenden. Vi sender med DAO, Bring og GLS. Gratis fragt over 599 kr.

365 dages returret

Vi hader stress. Så du har altid 365 dage til at ombytte dine varer. Returnering tager 1-4 dage og behandles indenfor 24 timer.

Psst.. tilmeld dig Watery´s nyhedsbrev og få rabatkode til en gratis gave (værdi: 50 kr.)

Afmelding kan altid ske. Forvent ca. 1 ugentlig mail. Ved tilmelding accepteres vores persondatapolitik.