www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

En svømmetaske er ikke ligesom alle andre tasker - det har du nok også fundet ud af. Den skal båd...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Guide: Svømmetaske - Sådan vælger du den helt rigtige taske til svømning

Opdateret sidst d. af Daniel Johannesen Læsetid: ca. 12 minutter.

En svømmetaske er ikke ligesom alle andre tasker - det har du nok også fundet ud af. Den skal både være stor og rummelig, vandtæt, have mange rum i både store og små størrelser, kunne bæres på ryggen, være polstret osv. Derfor kan du heller ikke bare have en hvilken som helst taske med til svømmetræning eller svømmestævner (i hvert fald ikke hvis du er en seriøs svømmer).

På baggrund af dette har vi herunder lavet en stor guide til, hvordan du vælger din nye yndlings svømmetaske, som du fremover vil have med overalt(!), og som passer til lige præcis dine behov. Tilmed har vi fundet de 3 mest populære og bedste svømmetasker overhovedet, så du også har noget at vælge mellem.

Er du klar? Så går vi igang!


Her fortæller jeg hvad en svømmetaske er, samt viser en af de klart mest populære svømmetasker frem. Disse bliver uddybbet længere nede i guiden. 

Disse 7 krav bør du have til din nye svømmetaske

 • Vandtæt

Det vigtigste overhovedet for en taske til svømning, det er at den er vandtæt (hvilket nok er rimeligt indlysende). Tasken skal ofte stå i en (våd) svømmehal, hvor vandet flyder rundt til siderne. Her kan det næsten ikke undgås, at din taske bliver sprøjtet til med vand, eller at du eller andre ved et uheld "kommer til" at stille den i vandkanten.

I sådanne situationer er det altafgørende, at svømmetasken er vandtæt, så alle dine ting ikke bliver helt våde. F.eks. kan du ikke bruge et gennemblødt håndklæde til så meget, ligesom du heller ikke kan med våde t-shirts og shorts. Så sørg for at din svømmetaske er vandtæt.

Med vandtæt menes der selvfølgelig ikke, at den stadig kan holde vandet ude hvis du ligefrem smider tasken i vandet. Det kan og skal du ikke forvente, selvom der står at den er vandtæt.

 • Holdbar

En svømmetaske skal kunne holde til lidt af hvert. Ganske enkelt. Vi svømmere er ikke ligefrem de bedste til at passe på vores ting, og specielt ikke vores taske. Den bliver smidt og kastet rundt (for det meste), og derfor bør skal svømmetasken være utrolig holdbar, så den kan holde til en masse slag og spark.

 • Gode og holdbare lynlåse

Når en svømmetaske skal bruges til svømmestævner, så bliver den godt fyldt op (og gerne over hvad der normalt anbefales). Dette betyder, at lynlåsene på tasken bliver udfordret en del gange. I sådanne tilfælde går det ikke, at lynlåsene bare springer eller går i stykker med det samme.

På alle fem svømmetasker herunder, er lynlåsen på alle meget stærke og holdbare, så du ikke pludselig står med en ødelagt taske, som du reelt set ikke kan bruge til noget som helst.

 • Polstret ryg

Når svømmetasken er fyldt op til randen med diverse svømmeudstyr, så er den også tung - som i virkelig tung.

Derfor er det vigtigt, at svømmetasken på ryggen er polstret med forskellige puder, som støtter ryggen. Ellers risikere man altså rygproblemer, eller i væreste fald rygskader senere i sin svømmekarriere eller liv.

Denne polstrede ryg er også med til at gøre tasken noget mere behagelig at bære, så man sagtens kan have den på i flere timer (hvis dette er nødvendigt).

Et ekstra plus er hvis stropperne på tasken også har polstrede puder (specielt omkring skuldrene). På den måde bliver tasken endnu mere behagelig.

 • Kunne bæres på ryggen

En svømmetaske skal ganske enkelt kunne bæres på ryggen. Når der er så meget i, og den vejer så meget, så ødelægger det ens skuldre og kropsposition, hvis man skal bære den i hånden.

Derfor bør alle svømmetasker kunne bæres på ryggen. Dette er også det langt de fleste foretrækker, da det gør det muligt at have andre ting, som f.eks. madkassen eller svømmenettet med i hænderne i stedet.

 • Være stor og rummelig

 I en svømmetaske skal der være plads til ekstremt meget. Både tre håndklæder, to par badebukser/badedragter, shorts og t-shirts, indendørssko, drikkedunke, svømmebriller, bukser og trøjer, energitilskud mm. - alt sammen på én gang.

Derfor skal en svømmetaske være (ekstremt) stor og rummelig, så der rent faktisk er plads til alle ovenstående ting.

En god størrelse, som tasken mindst bør have, er 35 liter. Svømmetasker som er mindre end dette, kan formentligt ikke have alle ovenstående ting på en gang.

 • Jo flere rum, jo bedre

De fleste svømmere elsker orden på sine ting. Og det gælder både til svømmetræning og stævner. For at kunne holde styr på det meget udstyr, så har man brug for mange rum, hvor man kan lægge det hele i.

Oftest er taskerne inddelt, så der er ét hovedrum til håndklæder, badebukser, shorts og t-shirts, to mindre rum til svømmebriller (og badehætter) og drikkedunke, et rum til indendørssko også et mindre rum til penge, mobil og andre værdifulde ting.

Dette er meget fordelagtigt i både det daglige, men også til stævner. Så er man altid sikker på, at man har alle sine ting.

De 3 mest populære (og derfor bedste) svømmetasker

Nedenfor har vi samlet de mest populære svømmetasker overhovedet set ud fra tendensen i danske svømme - i prioteret rækkefølge.

Umiddelbart findes der heller ikke flere rigtige tasker, hvorfor du bør vælge en af dem her, som din næste svømmetaske.

1. TYR alliance Team 45L

 

Denne svømmetaske fra TYR er den mest populære (og nok også bedste og fedeste) svømmetaske herhjemme i Danmark. Og nok den, som allerflest svømmere betegner som den virkelige svømmetaske. Man ser den overalt i alle svømmehaller, hvilket også er rimeligt forståeligt.

Ikke nok med at TYR Alliance backpack 2 nemlig har et fedt (og simpelt) design, så er dens holdbarhed utrolig. Det er ikke umuligt, at den kan holde i 2 og 3 år før den er nødt til at blive udskiftet. Det er der ikke mange af de andre svømmetasker, som der kan (hvis overhovedet nogen).

Desuden har denne TYR også mange andre gode ting: 7 velovervejede og store rum (kan indeholder 40 liter), polstrede puder til ryggen, 2 karabinhager til vådt badetøj, utroligt holdbare lynlåse mm.

Alt i alt en komplet taske, som alle svømmere ville have glæde af.

Se danmarks største (+14 forskellige farver) og billigste udvalg af disse TYR svømmetasker her.

2. Arena Fastpack 2.1 

Denne svømmetaske fra Arena er deres topmodel - og samtidig den 2. mest populære taske herhjemme i Danmark blandt svømmere.

fastpack arena svømmetaske

Dette er den ikke mindst på grund af den høje kvalitet, som Arena Fastpack 2.0 er lavet i. Den kan holde til rigtig meget, og i flere år (hvis man passer godt på den). Derudover har den et fedt gennemgående design, og fås i fire lækre farver: Grøn, orange, blå og lyserød.

Det der bla. gør Arena Fastpack 2.1 specielt god, er dens store plads. Med en volumen på i alt 45 liter, er det den største svømmetaske overhovedet sammen med tyr tasken.

Desuden er bunden af tasken forstærket (hvilket ellers plejer at gå i stykker), har to indbyggede karabinehager, en masse velplacerede og store rum til inddeling af alle dine ting, et  nemt redigerbart stropsystem, polstrede puder til ryggen samt holdbare lynlåse.

Se de fire forskellige farver her: Lyserød, Mørkeblå, Gul og Grøn. 

3. Speedo Teamster Backpack 35L

Nummer tre på listen er denne Speedo svømmetaske, som også er deres topmodel.

Til forskel for de andre, så er denne kun på 35 liter mod 45L i de andre. Dette betyder dog ikke nødvendigvis at den kan indeholde mindre, for rummene er umiddelbart bedre strategisk udnyttet. 

Holdbarheden er der desuden ikke noget at sige om den. Speedo Teamster Backpack holder ganske enkelt bare. 

Nok en bedre til de daglige svømmetræninger, men kan godt komme til kort til svømmestævner i forhold til størrelsen. 

Se de fire Speedo Teamster backpack 35L farver her: Sort, Rød, Grå camo og lyserød camo. 

Svømmetaske til træning og stævner - bør man have to så?

Et spørgsmål som vi får tit, handler om at nogle føler at svømmetasker godt kan blive for store til den daglige svømmetræning. At man måske ikke har brug for 35 liter plads til træning. Men at den megen plads er rigtig godt til svømmestævner. I sådanne tilfælde, bør man så have to tasker - en til træning og en stævner?

Umiddelbart bør løsningen på denne problemstilling være to tasker, hvis det er et stort problem for en. For heldigvis findes mange af de bedste svømmetasker i to forskellige størrelser - en normal (ca. 45 liter) og en mindre en (ca. 30 liter). Derfor kunne man sagtens (og med stor fordel) købe både den normale og den mindre version, så man ikke behøver at rende rundt med en alt for stor taske til dagligt.

Den mindre svømmetaske er også bare rigtig god til mindre svømmere, hvor det godt kan blive lidt for overvældende med den normale svømmetasker.

 5 gode råd: Sådan passer du bedst på din svømmetaske

Passer du godt på din taske, så er det ikke unormalt at den holder i 2-3 år.

Til gengæld kan den også godt gå i stykker allerede efter et halvt år, hvis du bare er ligeglad med den (og det er rigtig ærgerlig).

Derfor får du her 5 nemme tips "fra svømmehallen", som helt sikkert vil øge levetiden på din nye svømmetaske med op til flere år. Lyder det ikke fristende?

 • Lad være med at proppe alt, alt, alt for meget

Man må gerne proppe svømmetasken, og den kan ofte holde til rigtig meget, men lad være med at overdrive. For så bliver selv de mest holdbare tasker også ødelagt. En god fingerregel er, at lade indholdet komme op til kanten, også ikke mere. Så skal den nok holde

 • Behandl den som du gør med alle andre ting

Ligesom alle andre ting, så går tasker i stykker, hvis man ikke behandler dem med respekt. Dette bør du altid have i baghovedet, når du har tasken med dig. Så lad være med at smide med den, rykke i den osv.

 • Undgå overdrevet vandkontakt

Selvom en svømmetaske ofte er vandtæt, så betyder det ikke at den kan holde til at blive puttet direkte ned i vandet. Nej, i stedet for vil gentagende gange i vandet betyde, at tasken stille og roligt bliver ødelagt

 • Vask den engang i mellem

En svømmetaske kan sagtens holde til, og har godt af, at blive vasket en gang imellem. Ikke nødvendigvis i tørretumbleren eller i vaskemaskinen, men bare en normal omgang rengøring med udluftning bagefter.

 • Tag alt det våde ud af tasken umiddelbart efter brug

Når du kommer hjem fra træning, så lav det til en vane, at du tager det våde badetøj/håndklæder mm. ud med det samme. Dette vil betyde, at tasken ikke vil komme til at lugte lige så meget.

Gør din svømmetaske personlig med tryk af navn og svømmeklub

tryk på svømmetaske

Måske vidste du allerede det her, måske ikke, men ikke desto mindre er det muligt, at gøre din svømmetaske personlig.

Du kan nemlig tilføje både navn og svømmeklub på "forsiden" af de fleste tasker. Det er ikke bare fedt, det er også pænt praktisk eftersom stort set alle svømmere har de samme fem tasker - også kan du med et tryk af dit navn på tasken, finde lige præcis din taske super hurtigt uden at du behøver kigge i selve tasken.

Du kan se vores tryk på svømmetaske her. 

Svømme rygsæk - hvad er nu det?

En svømme rygsæk er egentligt det samme som en svømmetaske - bare sagt med et andet ord. For ligesom med en svømmetaske, så bærer du en svømme rygsæk på ryggen (deraf navnet).

Svømmetaske til børn - Hvad bør man vælge her

Er det en svømmetaske til dit barn du leder efter, så bør du kigge efter lidt andet. Sandsynligvis svømmer dit barn endnu ikke på konkurrenceholdene, hvorfor behovet og kravene til tasken er nogle lidt andre. I stedet er det nok bare en simpel og sød lille taske, som du leder efter.

svømmetaske til børn

I sådanne tilfælde vil TYR's Alliance Team 30L nok være det bedste bud (som fås i flere flotte farver). Denne har alt hvad dit barn har brug for, også er den ikke ret stor - 15 liter mindre end de store. Helt ned til 3 års alderen vil denne svømmetaske passe perfekt til dit barn. Ikke nok med at den sidder utroligt behageligt over skuldrene, og rent faktisk ret behagelig for ryggen, så er den også super cool. Med denne på vil dit barn helt sikkert komme til at føle sig som en rigtig svømmer. Det er nemlig også denne langt de fleste konkurrence svømmere bruger - bare i en større version.

I TYR Alliance Team 30L er der plads til 30 liter, har de mest nødvendige rum (så der kan holdes styr på tingene) også er den super god at have med til svømmetræning.

Se vores mindre svømmetasker til børn her - heriblandt TYR Alliance Team 30L

 

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet