www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Ligesom der indenfor svømmebriller til børn og konkurrence svømmebriller findes et væld af forske...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

TEST : Vælg de rigtige open water / tri svømmebriller - Her er de fem bedste open water briller

Opdateret sidst d. af Daniel Johannesen Læsetid: ca. 14 minutter.

Ligesom der indenfor svømmebriller til børn og konkurrence svømmebriller findes et væld af forskellige svømmemærker og svømmebriller, så er det samme tilfælde når det kommer til open water svømmebriller. Og det kan ærligt være svært at navigere blandt de mange tilbud og varianter, men herunder har jeg fundet min top fem over de bedste svømmebriller til open water og trithalon efter en længere test i rigtig havvand.

Det unikke ved en open water / tri svømmebrille

Triathlon svømmebriller skal jo kunne noget lidt specielt i forhold til svømmebriller i bassin.

Havvandet kan være grumset, og derfor umuligt at orientere sig i vandet.

Derfor skal en triatlon svømmebrille have en forholdsvis stor og klar linse, så det bliver lidt lettere i havvandet. Man skal jo både holde styr på bøjer, andre triatleter og brandmænd, og det kan være svært uden den rigtige svømmebrille.

Desuden skal farven på linsen også være den helt rigtige farve, for at udsynet forbedres. Fx. hvis det er sommer og høj sol, er det en stor fordel at have et par svømmebriller med farvede glas, ofte mørke eller polarized, da det holder solen væk fra øjnene.

Til gengæld, hvis det er overskyet og efterår/forår, og solen ikke reflektere og lyser vandet op, kan en klar svømmebrille være en fordel, fx. helt klar glas eller lyseblå.

Desuden, måske det vigtigste af det hele, skal svømmebrillen sidde behageligt og bekvemt omkring øjnene, samt holde vandet ude. Ofte ligger der mange træningstimer i både bassin og havvand, inden det endelige mål kommer. Derfor skal svømmebrillen være en meget dejlig brille at have på og svømme med. Det er underordnet for de fleste hvordan svømmebrillen ser ud, bare den er bekvem og kan holde vandet ude. For hvem gider midt ude på havet, at stoppe op for at tømme vandet ud af brillen, når man samtidig ikke kan bunde og bølgerne omringer en? Det er ikke sjovt kan jeg fortælle.

Til slut er der også kigget på pris som en markant faktor. Dog er kvalitet vægtet højere end prisen, da det vil være drøn ærgerlig, at ens svømmebrille bliver slået af ved starten til årets mål, ik? Desuden vil det være en billig investering, at give 100 kroner mere, for en kvalitets svømmebrille perfekt til triatlon.

Min baggrund - kort

Jeg har selv gennemført en kvart ironman ved Silkeborg Triatlon i 2013, ved siden af mit virke som konkurrencesvømmer. Dengang var jeg også ude at investere i et par nye svømmebriller til open water, og dengang faldt valget også på denne her test nummer 1 - helt tilfældigt. Det er en fantastisk triathlon svømmebrille, det er de alle sammen faktisk.

Overordnet set har jeg kun haft gode erfaringer med nedenstående svømmebriller til triatlon. De kan alle fem med fordel bruges til både træning i bassin og havvand samt triatlon konkurrencer.

God fornøjelse

TEST: Bedste open water svømmebriller

1. Zoggs Predator Flex Polarized

Den ultimative triatlon svømmebrille. Ganske enkelt. Zoggs Predator Flex Polarized har alt hvad en triatlon svømmebrille skal kunne. Med denne open water svømmebrille får du for altid et klart syn, som sidder dejligt behageligt omkring øjnene og dertil har den bare et stilet udseende, så man også kan se godt ud når man kommer op fra svømmedelen.

Zoogs som mærke, er formodentlig det mest benyttede triatlon svømmebrille mærke overhovedet, og det mærkes også i denne her. Med Zoogs har man en garanti for en kvalitets svømmebrille, som vil holde mange år frem.
Zoogs har specialiseret sig indenfor triatlon udstyr, men er mest kendt for deres meget populære triatlon svømmebriller. Og det er der gode grunde til.

zoogs predator flex open water svømmebrille

Det som virkelig gør Zoogs Predator Flex Polarized til en fantastisk svømmebrille, er dens pasform, som virkelig er i top. Med en super blød silikone, både det omkring øjnene, men også de stropper omkring hovedet, føles den bare super behagelig at have på uden den begynder at skrabe eller irritere. Måske det allervigtigste for en triatlon svømmebrille.

Desuden har den en stor ramme/linse, som også er kendetegnende for triatlon svømmebriller. Dette giver det større udsyn, som kan være utroligt dejligt i pressede situationer i vandet. Dette giver en øget rolighed og komfort, når man først ligger i vandet. Dog er den ikke så stor, at den vil fylde hele ansigtet, som andre nogen gange kan gøre. Den er faktisk lige tilpas.

Også skal man ikke komme udenom det fede design som Zoogs Predator også besidder. I en lækker grå farve med en snert af rød, gør at man vil skille sig ud når man først står på startstregen. Man vil blive taget seriøst (blev jeg i hvert fald, på trods af min størrelse).

Zoogs Prediator bliver lige fuldendt af den orange polarized linse, som i høj sol vil afskærme solen fra øjnene, som en solbrille vil gøre. Denne model af Zoogs Prediator er ideel til, at blive brugt om sommeren, hvor der er høj sol og lyst omkring sig. Til dette formål virker den til UG. Spejllinse forhindrer, at du bliver blændet mens du svømmer, hvilket er en stor fordel.

Zoogs Prediator kan med fordel bruges af hele familien, både mor og far og børnene. Stroppen på svømmebrillen kan nemt og hurtigt justeres, så den passer til den enkelte.

Eneste ulempe ved svømmebrillen er, at den anti dug som inden er blevet sprøjtet på glasset, forsvinder efter et par ture i havet. Lidt ærgerlig på en ellers perfekt triatlon svømmebrille. Dog kan det tilkøbes ved siden af, hvis det er her.

Overordnet set, vil jeg mene at Zoogs Prediator Flex Polarized alt i alt er den bedste triatlon svømmebrille som pt. findes på markedet. Den sidder perfekt, har et stilet look, er kvalitet ud over det sædvanlige (har haft mit par i godt og vel 2 år) også er prisen heller ikke noget at klage over. Til 370 kroner får man altså en triatlon svømmebrille, som bare holder. Og holder. Og holder.

Find og køb din Zoogs Predator Flex Polarized her 

2. Aqua Sphere Vista

Nummer to i testen blev denne Aqua Sphere Vista (til børn her, til mænd her og til kvinder her). En særdeles god og populær triatlon svømmebrille, som også med fordel kan bruges til Open Water, samt i svømmehallen (den bruges faktisk i alt slags vand).

Lidt specielt i forhold til andre triatlon svømmebriller, fås denne model i både røget og klart glas. Dvs. at man reelt bare kan bestille to Aqua Sphere Vista, en med røget og en med klart. Så er man både klar til sommerens høje sol, samt de koldere efterår/forårs måneder, hvor det er mere skyet. 

aqua sphere vista svømmebrille

I havvandet føles Aqua Sphere Vista virkelig dejlig. Den holder tæt omkring øjnene, så der ikke ryger noget vand ind overhovedet. Også er det også sådan en man vil kunne holde ud til at svømme med i flere timer i træk. Ved mange andre Open water/triatlon svømmebriller klæber brillerne så hårdt på huden, at man efterfølgende får mærker. Det gør man ikke med den her Vista.
Brillen har silikone stropper, som også kan indstilles hurtigt og nemt ved hjælp af et specielt system, som selv små børn kan finde ud af.

Hvis man første gang ser på Aqua Sphere Vista, vil man hurtigt opdage alt det udenom brillen. Det holder svømmebrillen godt og grundigt fast på hovedet, og sikrer at den aldrig vil falde af eller indtage vand. Dog kan det godt virke lidt “for meget”, men det er en mindre detalje. Dog har den det obligatoriske 180 graders udsyn, hvilket altid vil være en fordel ude i vandet, hvor alting kan ske. I forhold til Zoogs Prediator holder anti-duggen til gengæld betydeligt bedre, så man også til sidst i konkurrencen kan se noget ud af brillen.

Hvis man så sig lidt omkring andre, som også dyrker triatlon eller Open water, vil man hurtigt opdage, at rigtig mange svømmer med den her Aqua Sphere Vista. Og det er ganske enkelt, fordi man her får kvalitet for pengene. Det er kvalitets materialer, som kan tåle lidt slid, men stadig holde i flere år (har andre fortalt mig). Her er der gået lidt på kompromis med designet og udseendet, men til gengæld får man en triathlon/Open water svømmebrille, som man kan bruge i flere år efterfølgende.

Det er også derfor Aqua Sphere er havnet helt oppe på en andenplads. 

➥ Find og køb dine nye Aqua Sphere Vista briller her

3. Zoggs Aqua Flex

Som den 3.bedste triathlon/Open water svømmebrille lander valget på Zoogs Aqua Flex med smoke linse. Endnu en Zoogs svømmebrille, men hvilken en. Helt specielt, faktisk som den første og eneste i hele verden, der automatisk justeres til forskellige lysniveauer. Og det virker rent faktisk, kan jeg med glæde bekræfte!

Som der er skrevet længere oppe, er Zoogs virkelig et kvalitetsmærke, og det beviser de med denne helt specielle Open water/triatlon svømmebrille, i høj grad. Her har de nytænkt triatlon svømmebrillen, og fjernet et stort  problem hos mange Open water svømmere: At vejret indimellem skifter ret så hurtigt mens man er ude at svømme, og man derfor pludselig kan blive helt blændet af den tilkomne sol. Dette er altså løst af Zoogs Aqua Flex, som er den første og eneste svømmebrille, som har formået at løse dette problem til fulde. Og det kan jeg selv skrive under på. Det virker til perfektion. På den måde behøver man altså ikke to forskellige svømmebrille, når man skal svømme udendørs, men får reelt set en to-i-en svømmebrille.

zoogs aqua flex

Udover denne fede feature, kan den altså også en masse andre fede ting. Den har en stor fleksibilitet i selve rammen, et 180 graders udsyn, antidug samt silikone stropper og omkring øjnene. Desuden har den lette og hurtige justerbare stropper, som øger komforten.

Reelt set er Zoogs Aqua Flex,designet efter den ovenstående Zoogs model. Hvis man ser på udseendet ligner de hinanden til mindste detalje, udover det ændrede glas. Det samme gælder selve komforten. Ligesom Zoggs Predator Flex Polarized er komforten helt i top. Intet andet. Den er virkelig dejlig at have på. Præcis ligesom den anden Zoogs.

Zoogs Predator Reactor fås desværre kun i en lækker sort farve. Gid der havde været flere forskellige farver at vælge mellem, men man ser altså stadig godt ud med den på. Glasset er smoke, men skifter efterhånden som vejret skifter.

Slutteligt er der bare at fortælle, at jeg virkelig syntes man gør en god investering ved at købe denne open water svømmebrille. Man får noget får pengene, på trods af den høje pris. Dog skal man tænke det, som om at man så ikke skal købe to briller, men kan nøjes med en enkelt. Derudover har den bare en fantastisk komfort, som også er et stort plus. 

➥ Find og køb din Zoogs Aqua Flex her

Arena X-sight 2 Goggles Black Smoke Lime

En lidt stor triathlon svømmebrille, som fylder en stor del af hovedet. Til gengæld en svømmebrille, som opfylder sin pligt til fulde: at holde vandet ude.

Arena er ikke det mest kendte mærke indenfor Open water, selvom de efterfølgende har fået lavet nogle rigtig gode våddragter. Men nu har de altså også givet triatlon svømmebriller et forsøg, og det er faktisk rigtig vellykket. Generelt set er Arena et kvalitetsmærke, som specielt indenfor bassin svømning er blandt de førende, når det gælder konkurrence badedragter og badebukser. Og det er nu også blevet indenfor triatlon og Open water.Arena svømmebrillen med det lange, mundrette navn er en ganske udmærket svømmebrille. Den er yderst funktionel, og løser sine opgaver rigtig godt. Den giver et stort udsyn, som altid er et vigtigt parameter for en triatlon svømmebrille. Desuden er der benyttet antidug, så den ikke dugger midt ude på vandet. Elastik remmen er hurtig og nem, at justere.

Også suger den store “maske”/svømmebrille godt til hovedet, så der aldrig vil slippe vand ind i brillen. Dette er og fungere virkelig godt.

Arena X-sight fås kun i en sort/grøn kombination med røget glas. Dermed er den beregnet til høj sol og sommer, hvor den skærmer godt for øjnene. “Desværre”, hvis man kan sige det, så ødelægger den store maske, desginet på svømmebrillen. Den føles ikke tilpas at bære, og man føler sig lidt klodset.

Til sidst er der jo også en bonus, at Arena’s forsøg på en triatlon svømmebrille, er blandt de hurtigste, også hurtigere end de ovenstående, open water svømmebriller som overhovedet findes. Og det kan jo hurtigt blive til minutter over 3,6 kilometer svømning til en Ironman. Nu ved i det bare. Så det kan måske godt spare sig at bruge de ekstra 100 kroner, på en svømmebrille som er mere dynamisk og giver mindre modstand, og dermed bedre og hurtigere fremdrift. Jeg føler mig i hvert fald flyvende, og vildt hurtig med den på.

5. Aqua Sphere Kayenne

Aqua Sphere Kayenne (som fås her til mænd og her til kvinder) , er formentlig det man kalder for en traditionel triatlon svømmebrille. Enkel, effektiv og kvalitet. Det er vist de ord, som beskriver Kayenne bedst.  

Aqua Sphere har efterhånden opbygget rygtet, som kvalitetsmærket over alle mærker indenfor open water svømmebriller. Og denne svømmebrille er endnu et bevis på det.

Denne svømmebrille, har ét formål, og det er at holde vandet ude. Intet andet. Der er ikke så meget udenom. Der er ikke så meget lir og gear. Med Aqua Sphere Kayenne får man en triatlon/open water svømmebrille, som bare kan og altid vil kunne, holde vandet ude. Den er standard, ser måske ikke så fancy ud og har ikke de vildeste specs, men udfylder til gengæld dens vigtigste opgave til perfektion.

kayenne mirror aqua sphere

Dog, syntes jeg, at den er lidt FOR standard og kedelig. Der mangler et eller andet. Den kan i længden godt blive lidt irriterende rundt om næsen og øjnene, ligesom jeg havde lidt problemer med remmene midt ude på vandet. Den føles ikke som den mest dejlige svømmebrille på trods af silikone omkring øjnene og i remmene.  Derudover er det jo heller ikke det fedeste og mest fancy design.

Man vil ikke ligefrem skille sig ud, men det er jo egentligt heller ikke meningen for de fleste. Som skrevet tidligere, er det ikke det man køber med her.

Det skal dog ikke forstås som en dårlig triathlon svømmebrille, for det er det overhovedet ikke. Jeg syntes bare der mangler lidt lir og personlighed i brillen, på trods af dens primære funktion, som virker til perfektion.  

Aqua Sphere Kayenne fås med både Polarized, mirror og klart glas (til henholdsvis overskyet og solskin). 

➥ Find og køb din Aqua Sphere Kayenne brille her

Så er det bare at vælge open water brille

Ja, vi kom hele vejen til ende nu. Jeg håber du er blevet meget klogere på open water svømmebriller, men skulle det ske at du har spørgsmål stadig, så skriv dem endelig her i kommentarfeltet - så svarer jeg så hurtigt som muligt. Ellers er det bare at vælge et par open water svømmebriller, så du kan komme godt i gang med træningen!

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet