www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

PADDLEBOARDS PÅ LAGER - OMGÅENDE LEVERING - SPAR OP TIL 55% SOMMERUDSALGET ER SKUDT IGANG - SPAR OP TIL 75% - Først til mølle

Du træner sikkert uendeligt meget (sådan føles det ihvertfald). Alt fra 4 og helt op til 12 træni...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Kosttilskud til svømmere - Så du kommer til at svømme endnu hurtigere!

Opdateret sidst d. af Daniel Johannesen Læsetid: ca. 6 minutter.

Du træner sikkert uendeligt meget (sådan føles det ihvertfald). Alt fra 4 og helt op til 12 træninger om ugen året rundt. Det er hårdt, og rimeligt trættende i længden. Og det bliver specielt hårdt, hvis man ikke får tanket ordentligt op mellem de mange træninger. For uden en stor nok mængde indtag af mad, så går du simpelthen kold til træningen - også begynder du at tabe muskler i stedet for at opbygge musklerne (hvilket virkelig ikke er godt, da du så rent faktisk bare bliver langsommere af træningen). Derfor er det alfa omega, at man som svømmer har styr på sin kost i alle afskygninger. Og det betyder ikke, at slik og chokolade er forbudt - for det har kroppen også brug for. Man skal bare huske også, at spise alt andet også: kulhydrater (pasta, ris, kartofler), proteiner (kød, fisk, æg, mælkeprodukter) og fedt (nødder, avocado, olier mfl). 

Får man så stadig ikke (hvilket er helt fair) opfyldt alle sine næringsbehov (og det ved du at du ikke gør, hvis du konstant føler dig træt og udmattet), så er det at man skal begynde at kigge lidt over mod kosttilskud. Så kan kosttilskud i forskellige varianter faktisk gå ind og gøre en rigtig stor forskel - både i forhold til, at du udvikler dig som et menneske rent fysisk, men også så du svømmer hurtigere nede i vandet. 

Men det er ikke alt slags kosttilskud du har brug for, for at svømme hurtigere nede i vandet. For det er ikke meningen, at kosttilskud på nogen måde skal erstatte den almindelige mad. Den almindelige mad skal være det grundlæggende, også skal kosttilskud være det supplerende, som udgør de sidste 10% af kosten. På den måde opnår du også den største effekt med kosttilskud!

Alle de store bruger kosttilskud - burde jeg eller min datter/søn så også?

Det er et meget individuelt spørgsmål, og kommer an på mange forskellige ting og faktorer: alder (det anbefales ikke, hvis man er under 14 år), træningsmængde pr. uge (hvis man træner under 4 gange om ugen, vil kosttilskud ikke have den store effekt) og anden mængde mad (føler man sig generelt mæt og tilpas uden mangler af mineraler og vitaminer, så behøver man ikke tage kosttilskud også). Så man behøver som sådan ikke at tage kosttilskud - man kan sagtens træne 7-8-9-10 gange om ugen, og stadig få opfyldt alle sine depoter tilstrækkeligt. 

Dog er der nok en grund til, at alle de store i din svømmeklub bruger kosttilskud. Og det er fordi, at de med en så stor træningsmængde, som vi svømmere har, forbruger uendeligt meget energi hele tiden. Og så kan det være svært, at få indtaget tilstrækkeligt med almindelig mad ind igen, også kan kosttilskud være en fantastisk let og god måde, at få fyldt depoterne op på anden vis. 

Hvilke forskellige slags kosttilskud findes der overhovedet?

Ja, der kan vi ligeså godt tilstå med det samme: Der findes uendeligt mange forskellige slags kosttilskud, og det føles næsten som en jungle, hvis man ikke har noget specifikt at gå efter. Men med nedenstående beskrivelse af de grundlæggende og mest brugte kosttilskud af svømmere, burde du være godt på vej:

Proteinpulver - Whey100: Som navnet antyder, så giver proteinpulver et meget vigtigt tilskud, så man opnår nok proteiner. Dette er det mest brugte kosttilskud blandt svømmere den dag i dag, og skal hovedsageligt indtages EFTER endt træning, da den så hjælper med at genopbygge musklerne og få restitutionen af kroppen til at gå hurtigt. Den mest populære (og vistnok også billigste slags) er den meget kendte Whey100 proteinpulver, som fås i uendeligt mange gode smage. Virkeligt godt kosttilskud til en svømmer

Muskelopbygning - kreatin: Kreatin som kosttilskud mod muskelopbygning, er rigtig anvendt blandt svømmere. Og Kreatin er tilmed et af de mest veldokumenterede sports-tilskud, som overhovedet findes: Man opnår en betydelig øget mængde muskelmasse, ligesom det øger styrken i musklerne - hvilket er rimeligt essentielt for svømmere. Ofte blandes/bruges kreatin sammen med proteinpulveret i en omgang, da de to kosttilskud supplerere hiannden rigtig godt. 

Energi tabs - Electro tabs: Disse små tabs bruges hovedsageligt under træningen, da man putter en enkel (eller to afhængig af ens behov for energi) i ens drikkedunk sammen med vand, også drikker man det mens træningen står på i bassinet. Dette giver en ekstra tilførsel af energi under træningen, som specielt kommer til gode til sidst i svømmetræningen, da ens andre depoter ofte er ved at være brugt op. Desuden så er det også med til, at sænke kroppens muskeltræthed - både under og efter træningen. Sådan en energitabs er spækket med en masse vitaminer og mineraler (elektrolytter), som sikrer kroppens tilførsel af disse meget vigtige vitaminer og mineraler.

Recovery bars: En recovery bar er virkelig god til restitution af kroppen i de hårde perioder af svømmetræningen eller til stævner, hvor man ikke altid har let adgang til kulhydrater og proteiner (det er specielt til stævner, at man bruger recovery bars, og det er også her at disse anbefales)
En recovery bar består af en meget god fordeling af både proteiner og kulhydrater, hvorfor man med en recovery bar får opfyldt de mest essentielle depoter. Også findes disse recovery bars i alle mulige smage, så der er noget til enhver. Personligt foretrækker vi chokoladesmag. 

Vi har det hele her hos Watery.dk

Uanset hvad du har udset dig, eller bare ønsker en ny slags proteinpulver, så kan du finde det her på Watery.dk - vi har nemlig samlet det bedste af det bedste til svømmere. Så du kan ikke finde noget kosttilskud, som er godt til sejlere eller brydere - nej, alle produkter er henvendt mod svømmere, hvorfor du med ro i sindet sagtens kan købe alle produkter på shoppen. God fornøjelse - både med kosttilskuddet, men specielt med svømmetræningen!

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet