www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Der er findes et hav af muligheder, når det kommer til mulige måltider inden træning og kombinati...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Hjælp! Hvad bør jeg spise inden træning?

Opdateret sidst d. af Ida Kristensen Læsetid: ca. 4 minutter.

Der er findes et hav af muligheder, når det kommer til mulige måltider inden træning og kombinationer heraf. Men hvordan skal sammensætningen af dit sidste måltid inden du rammer vandet egentlig være? Skal det være højt på kulhydrat, fedt, protein eller måske alle tre? Hos Watery ved vi, at det kan være svært og til tider helt uoverskueligt at vurdere, hvilken sammensætning der er bedst for dig. Hvad du spiser inden træning har effekt på, om du opbygger muskler og hvordan du kan præstere til træning. Vi har derfor samlet 3 opskrifter som både smager herligt og kan indgå som den gode forberedelse på en hård træning. Alle opskrifterne kan laves på mindre end 15 minutter.

Er du allerede fuldt bevist om din kost, og har en madplan, der fungerer for dig, skal du selvfølgelig fortsætte med denne. Følgende opskrifter vil da kunne integreres som en inspiration, når det kommer til de mange muligheder inden for måltider, der kan sammensættes i et køkken.

Følgende måltider bør indtages 1-2 timer før træningsstart for at undgå maveproblemer. Venter der et roligt og blødt pas med lav intensitet, kan måltidet dog godt skubbes en anelse tættere på træningsstart.

OBS: drik gerne vand til måltiderne, da dette kun fremmer fordøjelsen.

Helt generelt om svømmetræning er, at træningspassene ofte er lange og kræver stor udholdenhed. Der er derfor vigtigt, at du indtager rigeligt med kulhydrater inden påbegyndelse af træning. Kulhydrater bør være den primære energikilde i sammensætning af måltidet inden træning, da kulhydrat omsættes hurtigere til tilgængelig energi i kroppen end fedt og protein.

Mere specifikt

Men der er også forskel på kulhydrater. Inden et langt træningspas kan det være en god idé at holde dig til de langsomt-optagelige kulhydrater som havregryn, pasta, kartofler og rugbrød. Langsomt-optagelige kulhydrater sikrer et mere stabilt blodsukker, og sikrer dermed også, at du kan svømme i længere tid uden at gå sukkerkold. Derudover bidrager det store indtag af kulhydrater også til, at du får fyldt kroppen glycogendepoter op. Falder blodsukkeret, og den lagrede glycogen er ved at være brugt op, begynder kroppen at forbrænde lagret fedt og protein, der omsættes en del langsommere til tilgængelig energi end kulhydrat gør. Dette kan under en hård fysisk træning gøre kroppen stresset og få kroppen til at udskille stresshormoner. Disse stresshormoner vil mindske genopbygningen af muskelceller og andre celler, og altså ødelægge din restitution på længere sigt.

Følgende opskrifter er rige på kulhydrat, og er ikke bare gode for din præstation i vandet men smager også lækkert! Bemærk at vi kommentere på hvor meget du præcist bør indtage af de forskellige nærringskilder, da der er en verden til forskel på behov alt efter kropsbygning, køn og træningssammensætningen.

Bananpandekager

Ingredienser (1 pers.):
 • 1 banan
 • 1-2 æg
 • 35g havregryn
 • 35g mel
 • ½ tsk. Vaniljesukker
 • ½ tsk. Kanel
 • Knivspids salt
Sådan gør du:

Mos først bananen i en skål (jeg bruger bare en gaffel). Tilsæt herefter æg og rør rundt. Tilsæt de sidste ingredienser og rør rundt.

Steg herefter pandekagerne på panden, så de bliver fint gyldne.

Server pandekagerne med valgfri topping. Jeg foretrækker at toppe med sirup, akaciehonning eller blåbær. (de smager også glimrende med Nutella).

 

Spiser du med en ven, eller er du ekstra sulten fordobler du bare mængden af ingredienserne.

 

Bærsmoothie

Ingredienser (1. pers.):
 • ½ banan
 • 100g valgfrie bær (gerne frosne)
 • 100g skyr
 • 2dL mælk
Sådan gør du:

Skær bananen i mindre stykker og kom den i en blender. Tilsæt de andre ingredienser. Blend smoothien ind til blandingen er ensartet.

 

Min favoritsammensætning af denne smoothie er med blåbær, jordbær og vaniljeskyr. Du kan eventuelt også tilsætter smoothien en tsk. Honning eller kakaopulver inden du blender massen.

 

Havregrød

Ingredienser (1. pers.):
 • 1 ½dL havregryn
 • 1 ½dL mælk
 • 1dL vand
Sådan gør du:

Hæld alle 3 ingredienser op i en dyb tallerken, der tåler at komme i mikrobølgeovn. Varm herefter massen i en mikrobølgeovn i ca. 3 minutter. (åben eventuelt mikrobølgeovnen et par gange undervejs for at sikre, at havregrøden ikke koger over.

Top havregrøden med valgfri topping. Jeg foretrækker min havregrød med akaciehonning og rosiner (der begge er hurtige kulhydratrige energikilder).

 

Har du andre gode forslag til lækre og gode måltider inden træning? Så del dem med fællesskabet ved at kommentere dette post.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet