www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Du kender det sikkert ligeså godt som mig. At man aldrig rigtigt får taget sig sammen til at lave...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Den ultimative ønskeseddel for svømmeren 2019

Opdateret sidst d. af Daniel Johannesen Læsetid: ca. 40 minutter.

Du kender det sikkert ligeså godt som mig. At man aldrig rigtigt får taget sig sammen til at lave den forbandede ønskeseddel til jul, som mor/far/bedsteforældre kræver hvert år. Desværre resulterer dette manglende engagement ofte i, at man så "bare" får penge i gave istedet for fede julegaver. Ikke specielt fedt, hvis man spørger mig. 

Derfor har jeg i år taget action flere måneder i forvejen. Gjort det, som du heller ikke orkede/havde tid til tidligere. 

Jeg har nemlig strikket den ultimative ønskeseddel for elitesvømmeren, motionsvømmeren og den nye yngre svømmer sammen. Lavet til dig og mig, som bare ønsker at få klaret ønskesedlen på et minut eller to.

Og hvad betyder det så for dig? Jo, det betyder at jeg har brugt time efter time på at finde de bedste og mest populære svømmeprodukter indenfor svømmebriller, svømmeudstyr, svømmetaske, konkurrence badebukser/badedragter, badehætter, svømmeure, håndklæder, træningstøj og energi. Og kun det bedste af det bedste er kommet med. 

Tilmed er det hele (næsten) samlet et sted, nemlig her på watery.dk, så dine forældre/bedsteforældre behøver kun købe alt dit svømmeudstyr ét sted - selvfølgelig med fri fragt, gratis returret i hele Januar og gratis gaveindpakning. 

Nemmere bliver det altså bare ikke!

Jeg håber i/du bliver glade for guiden, og at det vil gøre juletiden lidt mindre stressende. 

Har i andre forslag til produkter, som i er specielt glade for, som kunne tilføjes til guiden, så er i mere end velkommen til at ligge en kommentar nede i bunden.

God fornøjelse! Og lad os så komme i gang.

//Daniel Johannesen, Ejer af watery.dk

Bedste svømmebriller - ønskeseddel

Svømmebriller til konkurrencesvømmeren - Arena Cobra Ultra Mirror

Som det nyeste medlem af Arena familien, er svømmebrillen Arena Cobra en sikker vinder når det gælder valg af svømmebriller. Med et vildt fedt design, faktisk det fedeste jeg nogensinde har set i min lange svømmekarriere, er det et must at afprøve Arena Cobra Ultra Mirror.

Denne svømmebrille fra Arena er af virkelig høj kvalitet, ligesom alle Arenas tidligere produkter. Du kan være helt sikker på at de holder mere end 1 og 2 sæsoner - medmindre du altså smider dem væk. Arena har nemlig de seneste år udviklet sig til den førende producent af svømmebriller efter Aqua Sphere. Svømmestjerner, især Chad Le Clos, 200 meter fly verdens- og Olympisk mester, har allerede taget Arena Cobra svømmebrillen til sig, og svømmer med den hele tiden. Så hvorfor skulle den ikke også være god nok til dig?

Arena Cobra er knap så stor som mange andre svømmebriller, da den med sit slanke design er udviklet til at give mindst muligt vandmodstand - og dermed kan du komme hurtigere gennem vandet, hvilket altid er en fordel uanset om det er til træning eller konkurrence. Den er hovedsageligt udviklet til elitesvømmeren, som både bruger den til svømmetræning og svømmekonkurrencer, men kan også sagtens bruges af motionsvømmere mm.

Med det stilfulde og lækre design som Arena Cobra Ultra Mirror lægger for døren, vil det være en fuldendelse, hvis man også erhvervede sig Arena’s top badebukser, Arena Carbon. De to produkter i ét, vil gøre dig til stjernen til ethvert stævne og vil få konkurrenterne til at tabe kæben, hvis de skulle svømme mod dig. Så har man jo nærmest vundet på forhånd.
Arena Cobra har spejlglas, samt et større udsyn. Den er lavet med anti-dug behandling, så den ikke dugger, mens du svømmer. Medfølgende til Arena Cobra er der en dobbelt silikone rem, samt 5 næse-broer i forskellige størrelser.

Arena Cobra er ikke bare én svømmebrille, men en hel serie af svømmebriller, alle i forskellige designs og udsmykninger. Den mest kendte er måske den grønne/hvide svømmebrille som Chad Le Clos svømmer med. De kan både fås i en hvid/sort/rød (som jeg personligt syntes, er de fedeste svømmebriller, specielt pga. spejlet/brillen), grøn/sort/grå samt en gul/sort version.

Overordnet set er Arena Cobra, altså en rigtig god svømmebrille, som prismæssigt er helt okay set i forhold til kvalitet og udseende, som man bare skal anskaffe sig. Så kan man både slå rekorder - og samtidig se godt ud med Arena Cobra.

Arena Cobra koster 379 kroner, og er altså den perfekte gaveide.  Lige i den rette prisklasse - Find svømmebrillerne her

Svømmebriller til træning - Speedo Speedosocket 2 mirror/smoke

Måske den svømmebrille som allerflest konkurrencesvømmere benytter til træning og konkurrence (faktisk også den jeg bruger til konkurrencer, så jeg taler af gode erfaringer). En rigtig klassiker fra det etablerede svømmemærke Speedo. Og det er der en helt masse forskellige grunde til:

Først og fremmest sidder Speedo Speedsocket 2 bare rigtig godt over næsen. Ved mange andre svømmebriller, skarver og irritere det ved siden af næsen, hvis svømmebrillen ikke er tilpasset ordentligt. Det gør Speedo Speedsocket overhovedet ikke. Desuden har den også en silikonekant, der hvor brillen sidder på ansigtet - det er godt, da det ellers kan lave mærker. Speedo Speedsocket er en svømmebrille, som man rent faktisk kan holde ud til at have på i flere timer i træk (jeg har haft flere 3-timers pas med den).

Speedo Speedsocket 2 fås både med mirror og smoke. Forskellen mellem de to, er at Mirror har et spejl (sjovt nok :-) ), som er rigtig godt hvis man f.eks. svømmer Open water udenfor hvor solstrålerne, så ikke ryger lige igennem brillerne og i øjnene, som ellers irritere helt vildt meget - man kan stort set ikke svømme, hvis solen ryger lige ned i øjnene. Til gengæld er smoke lidt mørkere i glasset - lidt på samme måde som en bil med tonede ruder. Udefra kan man altså ikke se ind gennem brillen. Ellers er der ikke nogen forskel på de to fantastiske briller.

Hvis vi taler om de bedste og “hurtigste” svømmebriller ligger Speedo Speedsocket blandt de øverste. De er blevet produceret og lavet specielt til verdens bedste og seriøse konkurrencesvømmere. F.eks. svømmede den legendariske svømmer Michael Phelps med disse Speedo briller under OL i 2008, hvor han vandt de rekordmange 8 OL medaljer. Man kan både bruge svømmebrillen til træning, men kan med fordel også bruges til konkurrencer.

Speedo Speedsocket er en svømmebrille, som passer til alle aldre og størrelser. Der følger nemlig tre forskellige størrelse næsebøjler med i pakken (det lille stykke som holder de to “brillestykker" sammen), så man selv kan indstille den ligesom man også nemt kan indstille remmen rundt om hovedet.

Og måske det vigtigste af det man hele: Man ser fantastisk godt og professionelt ud med dem på. De er ikke for store, ikke for små, faktisk lige tilpas. I en lækker sort farve, er de virkelig dejlige at træne med.

Så alt i alt, er Speedo Speedsocket blandt verdens bedste svømmebriller, når det gælder konkurrencesvømning, men kan med fordel også bruges til træning. Den er rigtig dejligt at have på, også ser man jo skide godt ud samtidig.

Speedo Speedsocket 2 Smoke koster 299 kroner - Find svømmebrillerne her.
 Speedo Speedsocket 2 Mirror koster 339 kroner - Find svømmebrillerne her.

Svømmebriller til den 10-årige svømmer - Speedo Junior Futura Biofuse

Min aller, allerførste svømmebrille overhovedet. Og jeg er ikke den eneste som har prøvet denne “legendariske” svømmebrille. Hvis jeg kiggede rundt på mine svømmekammerater dengang for snart 8 år siden, havde halvdelen af alle måske denne Speedo Junior Futura Biofuse svømmebrille. Der findes simpelthen ikke en mere behagelig svømmebrille. Det er sådan en, som man faktisk nyder at svømme med. Og derfor er det en helt perfekt svømmebrille for 6-12 årige, som bare svømmer for at lære.

Måske ser man ikke skide godt ud med Speedo Junior Futura, og hvad så? Det er ikke derfor man køber denne svømmebrille. Desuden er dit barn alligevel sikkert ligeglad med hvordan han/hun ser ud, bare svømmebrillen ikke irritere og gør ondt. Og det er præcis det denne Speedo brille ikke gør. Med dybe og bløde gummi-kanter er det en svømmebrille, som sidder bedre og mere behageligt omkring øjnene, end mange andre svømmebriller. Ethvert barn vil elske Speedo Junior Futura Biofuse brillen.

Udover den gode pasform, så har Speedo Junior også en ekstra stor brille, så udsynet forstørres. Dette giver en øget komfort og sikkerhed for barnet Nakke-remmen er også tilpasset mindre børn, da den med speedfit-justering af nakke-remmen, gør det nemt og hurtigt, selv for et barn, at tilpasse nakke-remmen i den rette størrelse. Dette gøres ved et let klik system i siden af brillen.

Med Speedo Junior Futura Biofuse, er det pasformen der er i fokus, og dette kan mærkes tydeligt. Når man sætter alle ovenstående parametre sammen, får man altså en rigtig god svømmebrille til børn. Samtidig med dette fås denne brille i specielle junior størrelser til 6-12 årige.

Så alt i alt en fantastisk god svømmebrille til de mindre børn, som samtidig ikke koster en formue (læs: 200 kroner).

Speedo Junior Futura Biofuse koster 209 kroner - Find svømmebrillerne her

Svømmebriller til motionssvømmeren/triatleten - Aqua Sphere VISTA

En rigtig komfort svømmebrille - ganske enkelt. Jeg har selv prøvet den over en længere periode, og det er som om, at man ikke tænker over, at man faktisk har Aqua Sphere VISTA på. Så dejligt er den. Man kan have den på i flere timer, uden den begynder at irritere bare lidt.

Aqua Sphere VISTA har et 180 graders udsyn, hvilket vil sige, at man har et meget stort “udkigs vindue” - det er nemt at orientere sig i vandet. Derfor er Aqua Sphere Vista også den mest populære og bedste svømmebrille som overhovedet findes til triatleter (jeg brugte den f.eks. selv til en ¼ ironman i Silkeborg, jeg kunne se alt på trods af det grumsede vand) og motionister.

Aqua Sphere Vista er ikke specielt aerodynamisk og flot at se på, men den er til gengæld blandt de bedste svømmebriller, hvis bare man ønsker en svømmebrille som sidder godt, og ikke gør ondt eller irriterer. Og det kan altså være dejligt, hvis man svømmer i flere timer, også er det jo fuldkommen ligegyldigt hvordan man ser ud - hovedet og svømmebrillen er jo alligevel under vandet.

Nakke-remmen, den som skal sidde bag om hovedet for at holde svømmebriller på plads, kan nemt justeres til den ønskede længde. Selv de fleste 5-årige børn kan justere den, hvilket kan være en stor fordel. Aqua Sphere VISTA passer til alle aldre fra babyen til den ældre motionsvømmer - den sidder godt på alle.

Som en ekstra bonus til den ellers gode svømmebrille fra Aqua Sphere, er, at den er anti-dug behandlet, så brillen ikke bliver dugget mens man svømmer. Virkelig dejligt, for der findes ikke noget værre end at svømme uden at kunne se noget på grund af dug. Aqua sphere Vista er desuden 100 % UVA og UVB beskyttet.

Vista fås i flere forskellige farver, alt fra rød, gul og grøn til lyserød, hvid og sort. Det er altså en svømmebrille for enhver smag.

Alt i alt er svømmebrillen fra Aqua Sphere svømmebrillen over alle svømmebriller, når det handler om komfort. På det punkt er der ingen som kan måle sig med Vista.

Aqua Sphere Vista koster 349,95 kroner - Find svømmebrillerne her

Bedste svømmeudstyr (både konkurrence og motion) - Ønskeseddel

Snorkel - Arena Swim Snorkel Sort

Hvis du mangler en snorkel til træning, kan du ligeså godt få den bedste fra start. Og det er 100 % Arenas Swim Snorkel.

Jeg har efterhånden svømmet med den i godt og vel 2 år, og den fungerer stadig ligeså godt som fra start.  Det er imponerende god kvalitet! Og noget som jeg ved, at ingen andre snorkler kan pryde sig af på samme måde. Derfor har denne Arena Swim Snorkel min store anbefaling, som en rigtig god julegave til svømmeren.

En snorkel er efterhånden blevet et "must" til svømmetræning både for elitesvømmeren, motionsvømmeren og triatleten, da den kan gøre det lettere at fokusere på teknikken, da man så ikke skal trække vejret til siden. Og dette arbejde udfører Arena Swim Snorkel til perfektion.

Den er rigtig dejlig at have på hovedet - gør ikke ondt eller skarver nogle steder. Den er også rigtig nem at justere, også han den en rigtig god funktion, hvor den kan drejes til siden når man holder pause, så man ikke behøver at tage den helt af. Det er virkelig dejligt.  

Arena Swim Snorkel koster 259 kroner - Find snorklen her.

Fingerpaddles - Speedo Biofuse fingerpaddles

Laver man et estimat over, hvor mange af de danske konkurrencesvømmere, motionister og triatleter, som svømmer med ligepræcis denne her fingerpaddle, så vil det formentlig ligge langt over de 70 %. Størstedelen af alle svømmer altså med Speedos fingerpaddles (inkl. mig), og det er der en helt masse gode grunde til.
Først og fremmest er den bare rigtig behagelig at svømme med. Noget mange andre fingerpaddles ikke ligefrem er. Der er ikke noget som klemmer, og de ryger aldrig af midt under en serie.

Desuden ser de også rigtig "seje" ud med et stilrent design i røde og sorte farver.

En finger paddle kan hjælpe en med at opnå et højere tryk på vandet, når man svømmer hovedsageligt crawl.

Så jeg vil klart anbefale denne her "lille" fingerpaddles, som en perfekt julegave til elitesvømmeren, motionister eller triatleten. Den koster ikke for meget, og heller ikke for lidt. Under 200 kroner skal du af med.

Speedo Biofuse fingerpaddles koster 135 kroner - Find dem her

Svømmefødder - Arena Powerfin Pro

Arena Powerfin Pro fin er bare de bedste svømmefødder, som overhovedet findes på markedet. Hvis ikke alle svømmer med dem, er det en stor fejltagelse. For det er vist i flere store test, at det er ligepræcis de her svømmefødder, som giver den bedste støtte og mulighed for forbedring af hurtighed vandet. Ganske enkelt.

Hvis du ikke ved det endnu, så bruges svømmefødder til at opnå en højere hastighed og dermed stabilitet i vandet, så man kan afprøve de tekniske ting i konkurrencehastighed. Svømmefødder er efterhånden blevet et must for konkurrencesvømmere i den daglige træning, så bare derfor skal en svømmer have en. Også kan man ligeså godt vælge den bedste først som sidst.

Arena's svømmefødder er støbt i blød silokone med åben hæl, hvilket betyder at man undgår nogen former for vabler.  Man kan desuden få dem i lyserød og grøn, så de er både til piger og drenge.

I forhold til mange andre svømmefødder, så giver Arena Powerfin nogle hurtige og små bevægelser i vandet, hvilket er en fordel, da man så kan øve de helt små fordele.

Jeg har efterhånden selv svømmet med disse svømmefødder fra Arena i et par år, og jeg har endnu ikke fået en vabel, fordi de sidder så komfortabelt på foden. De er bare SÅ lækre.

Derfor har disse svømmefødder min største anbefaling, og hvorfor ikke give sådan et par lækre sager i julegave? Jeg ville blive så glad, hvis det var mig, som fik dem!

Arena powerfin Pro i grøn kan købes for 379 kroner - Find dem her
Arena Powerfin Pro i lyserød kan købes for 379 kroner - Find dem her.

Arena powerfin Pro i sort kan købes for 379 kroner - Find dem her

Svømmeplade - Arena Kickboard Pro

En plade er vel bare en plade? Der kan ikke være den store forskel. Sådan troede jeg også for et par år tilbage, men den holdning er ændret. Efter at jeg skiftede til Arena kickboard pro, så har min træning i ben ændret sig radikalt. Jeg kan ligefrem se og mærke, at jeg svømmer hurtigere. Denne radikale ændring skyldes, at Arena Kickboard Pro er designet mod at give mindst muligt modstand, ligesom man kan lave streamline med den. Virkelig smart!

Så vil du, eller dit barn, svømme hurtigere ben, så vil jeg anbefale denne her svømmeplade. Også er den også rigtig dejlig at svømme med, da den har en speciel facon på overfladen, hvor armene helt naturligt kan ligge.

PS. Til info så bruges en svømmeplade, til at svømme koncentreret ben med, hvor man ligger med armene oppe på pladen, mens benene svømmer.  Alle svømmeklubber bruger ben-træning, så du kan ligeså godt anskaffe dig en først som sidst.

Denne her svømmeplade fås i farverne grøn og grøn, så kan sagtens bruges af både piger og drenge.

Arena Kickboard Pro i grå koster 199,00 kroner - Find den her
Arena Kickboard Pro i pink koster 199,00 kroner - Find den her

Pullboy - Speedo Elite Pullboy

Her er den perfekte gaveide til moster, faster, niece, bror/søster eller ven til en svømmer. For med en pris på kun 150 kr. er det en perfekt lille gave, som en svømmer dog stadig vil blive uløseligt glad for.

Det vi snakker om er en pullboy fra Speedo. Og det er den bedste og mest anvendte i hele verden (det tør jeg godt sige, for jeg ved det).

En pullbpoy puttes mellem benene, også kan man koncentrere sig om at svømme med armene. Det er virkelig dejligt, hvis man har et eller andet teknik, som man skal være ekstra opmærksom. Desuden er det også rigtig god træning for armene, at bruge pullboy, da armene så belastes betydeligt mere. Denne form for træning bruges rigtig meget ude i klubberne (ved jeg fra min egen klub, hvor vi næsten bruger det dagligt). Så skynd dig at anskaffe dig en!

Ligepræcis denne her Speedo Elite Pullboy er rigtig god, fordi den har en speciel facon, så den ikke smutter ud mellem benene, mens man svømmer. Det gør størstedelen af alle andre pullboys, men efter at have svømmet med denne i årevis, har jeg endnu ikke oplevet det. Og det er virkelig dejligt!

Speedo Elite pullboy koster 139 kroner - Find den her

Svømmenet - Speedo svømmenet

Med alt det svømmeudstyr ovenover, kan du ikke undvære et svømmenet til at have det hele i og holde styr på det! Og derfor har du brug for Speedos svømmenet, som holder, og holder, og holder...

Jeg har efterhånden haft mit siden jeg startede for 6 år siden, og det er stadig ligeså godt uden huller eller lignende.  Så sindssyg god kvalitet.

Ellers er der ikke så meget at sige om et svømmenet. Det er hvad det er.

Alt ovenstående kan være deri, og det er nemt at holde styr på.

Også koster et net heller ingenting.

Speedo svømmenet koster 121 kroner - Find det her.

Konkurrence badebukser og badedragter - Ønskeseddel

Arena Carbon Power Flex Jammer

Hvad mere vil en elitesvømmmer ønske sig end et par helt nye konkurrence badebukser/badedragt? Også Arena Carbon? Hvis du giver sådan et par i julegave, kan du ikke undgå at få verdens heldigste og gladeste pige- eller dreng.

For Arena Carbon er det ypperste indenfor konkurrenceudstyr, også med den helt nye version Power Flex Jammer, kan det bare ikke blive bedre. Det er en drøm for en konkurrencesvømmer, at få sådan et par i julegave (jeg prøvede det selv sidste år, hold k**ft jeg blev glad). Og med det samme skulle alle mine svømmekammerater vide det. Jeg er sikker på, at det samme vil ske for din søn/datter, barnebarn eller oldebarn.

Arena Carbon er efterhånden blevet et “must have” indenfor svømmeverdenen. Har man ikke et par, er man ikke en rigtig elitesvømmer. Og sådan er det bare. Har man ikke et par, vil man fra start føle sig lidt bagud i forhold til sine konkurrenter ved siden, fordi det er bevist, at Arena Carbon er de hurtigste badebukser/badedragter i verden netop nu. Og det er der ingen tvivl om.

Arena Carbon Power Flex er lavet af kulfibertråde, som sikrer en hidtil uset pasform. De er rent faktisk behagelige af en konkurrence buks/dragt at være. 

I forhold til farver og designet, findes der igen ikke noget bedre end den her (ihvertfald ifølge mig).  Både badebukserne og badedragten fås i en fed blanding mellem blå og sort, og en helt rød farve. Virkelig fedt.

Størrelserne er ligesom alle andre konkurrencebadebukser, så det burde ikke være noget problem. De kan fås fra størrelse 24 til 32, både i dragt og buks.

Så skynd dig nu at slå til, mens de stadig er på lager (der ryger mange op til jul).

Til drenge - konkurrence badebukser - Find dem her

Til piger - konkurrence badedragter - Find dem her

Bedste svømmetaske - Ønskeseddel

En svømmers svømmetaske er formentlig det mest brugte udstyr, og en af de ting, man som svømmer, bare skal have. Man kan ikke bare komme til svømning med en pose eller en fodboldtaske. Det duer simpelthen ikke. Så er man ikke en rigtig svømmer.

Derfor skal man anskaffe sig en "rigtig" svømmetaske.

Det er en taske, som er lidt stor, men hvor der er plads til alt det en svømmer skal bruge: håndlæder, svømmebriller, drikkedunk, t-shrt og shorts, indendørssko, mad, badehætte osv. Der skal altså være godt med plads.

TYR Alliance Team svømmetaske

Jeg fik min første Tyr svømmetaske for 6 år siden (faktisk også juleaften - en af de enkelte gange, jeg rent faktisk fik skrevet julegaveønsker). Den svømmetaske holdte i godt og vel i 4 år, indtil den var så brugt, at den næsten kunne gå i to stykker hvert eneste øjeblik. Derfor skulle jeg have mig en ny en, og igen faldt valget med det samme på den samme svømmetaske fra Tyr - nu bare i en ny, hvid farve. Og den har jeg stadig den dag i dag. Og hvis jeg ikke tager fejl, vil jeg også have den næste jul og måske også næste jul igen. Hvem ved? Én ting er ihvertfald sikker: Tyr's svømmetaske er den mest holdbare svømmetaske, som overhovedet findes på markedet. Og denne sindssygt gode holdbarhed er skyld i, at jeg ikke rigtig har haft andre slags svømmetasker. Men sådan er det vel...

Og det er nok også derfor, at der er SÅ mange svømmere, som har denne svømmetaske fra TYR. Ser man sig omkring i klubberne og til stævner, vil man hurtigt opdage, at over halvdelen af alle har denne lækre svømmetaske fra Tyr.  De fås nemlig i alverdens forskellige farver, så der er en til enhver smag. Alt fra hvid og sort og over til lyserød og grøn.

Tyr's svømmetaske er i hvert fald en sikker gaveide til svømmeren.  Den er lækker og praktisk, at have med til træning og stævner. Og der er plads til ALT. Det er imponerende hvad der kan være i sådan en taske. ..

Også koster TYR Teamback ikke en bondegård, faktisk kun 399 kroner (og kun 299 kroner, hvis man ønsker den mindre størrelse, som er rigtig god til mindre børn eller til træning). 

TYR Team Alliance Backpack 45L - Pink/sort
TYR Team Alliance Backpack 45L - Rød/sort
TYR Team Alliance Backpack 45L - Blå/hvid
TYR Alliance Team svømmetaske 45L - Mørkeblå/hvid
TYR Alliance Team svømmetaske 45L - Sort/hvid  

Bedste badehætter - ønskeseddel

Det går ikke at piger, eller for den sags skyld drenge, svømmer uden badehætter. For det første er det ikke specielt godt for håret, også laver håret også rigtig meget modstand. Så svøm nu med badehætte, uanset om du er dreng/mand eller pige/kvinde! Bare et godt råd.

Konkurrence badehætte : Arena Silicone Smart Cap

Denne badehætte har jeg endnu ikke selv prøvet, men det forlyder, at den er mere end god. Specielt rigtig mange piger/kvinder er rigtig glade for den, da den er specialdesignet til langt hår, men kan også sagtens bruges af drenge/mænd.

Desuden er den lavet i 100 % silicone, hvilket sikrer at den er rigtig holdbar, og kan derfor være brugbar i flere år, medmindre man altså ikke smider den væk.

Arena Silicone Smart Cap kan både bruges til motionssvømning, træning og konkurrencesvømning, og fås i to fede farver: Sort og rød.

Arena Smart Cap koster 179 kroner

Svømmetræning : Arena Classic badehætte
Ønsker man bare sig en helt standard, neutral og billig badehætte er min anbefaling i stedet for denne klassiske badehætte fra Arena også.
Arena's badehætte har for vane, at være rigitg holdbar, så den vil helt sikkert kunne holde i mange år frem.
Disse badehætter fås i farverne gul, lilla, grøn og hvid, og koster under 60 kroner. Billigere kan det næsten ikke blive, før det er ren tyveri.

Badehætte i Gul koster 59 kroner
Badehætte i lilla koster 59 kroner
Badehætte i grøn koster 59 kroner
Badehætte i hvid koster 59 kroner.

Bedste svømmeur - Ønskeseddel

Hvor fedt ville det ikke være, at man ikke behøvede at tælle baner eller tage tider, fordi man har et ur, som gør det for en? Sådan tænker jeg, og sådan tænker alle andre svømmere helt sikkert også.  Så kan man pludselig ikke huske, hvor langt man har svømmet, eller hvad ens tid var på den foregående 100 meter. Det er altså bare noget bøvl, for man får bare ikke det samme ud af ens træning. Og præcis derfor har du, din mand, din far/mor brug for et svømmeur, så man netop undgår disse ting. Det er i dag en ubeskrivelig del af min svømmetræning.

Garmin Swim 2

Et bedre svømmeur får du simpelthen ikke. Med funktioner som automatiseret banetæller, genkendelse af stilart, antal svømmetag man har, hvor langt man har svømmet og ens hastighed. Alt sammen samlet i et lille ur.

Dette Garmin Swim ur bygger på succesen med triathlon-uret Forerunner 910Xt, hvor den har taget svømmefunktionerne, og gjort dem endnu bedre i dette ur. Det er altså et komplet svømmeur man får med Garmin Swim, som gør livet som svømmer meget nemmere og dejligere.

Garmin Swim er både beregnet til konkurrencesvømmere, motionister og triathleter, da det gør det nemt at registrere ens træning.

Hvis man nu skulle tro, at uret kaster en masse besvær med sig kan man godt tro om igen. Inden en træning, er det bare at indtaste bassinets længde, også starte uret. Så kører det helt af sig selv indtil, du stopper den igen. Også kan man gå hjem på computeren, og uploade ens træningsdata for svømmetræningen, og derigennem se en mase spændende ting om svømmetræningen.

Dens facon og design er lavet, så den skærer igennem vandet, hvilket betyder at den stort set ikke laver modstand. Og det kan jeg selv skrive under på, for jeg har efterhånden brugt dette Garmin Swim ur aktivt i min svømmetræning i et år. Og jeg er SÅ glad og tilfreds med det, fordi det gør livet i vandet meget nemmere. Desuden er det rigtig behageligt at svømme med. Så meget, at man faktisk ikke bemærker, at det sidder på armen.

Som sagt ovenfor kan man bruge Garmin Swim til at registrere antal baner, hvilken type svømmetag man svømmer, afstand og hastighed. Desuden er der to VIRKELIG fede features, som er rigtig brugbare. Den ene er, at man kan sætte det til at ”ringe” hvert minut, så man kan starte efter den tid i stedet for at skulle kigge op på uret i svømmehallen. Den anden er, at uret kan måle ens svømmeeffektivitet, altså hvor mange armtag man bruger for at komme en bestemt længde.

Så hvis du syntes at der bliver længere og længere mellem din, din fars, din mands eller din vens svømmeture, så er dette en perfekt gadget, som kan højne motivationen og sjovheden omkring svømning. Så bliver det lidt mere nørdet og sejt, og det kan mænd (og kvinder for den sags skyld) jo godt lide.

Garmin Swim koster kun 2.099 kroner - find det her

Håndklæder - Ønskeseddel

Et håndklæde skal bare kunne tørre en uden så meget andet gir og lir. Så er vi svømmere tilfredse.

Arena Holly Black Silver

Dette håndklæde fra Arena er faktisk mit yndlingshåndklæde (hvis man kan have sådan et). Jeg har efterhånden 3 af dem, og de er bare SÅ gode og dejlige.  De er lækre at røre ved, og at tørre sig med.

Også er Arena Holly også ”kæmpe stort”, hvilket altid er godt.

Med 100 % bomuld ligger det sig godt på kroppen, og tørrer samtidig rigtig godt.
Jeg har efterhånden haft mine af disse håndklæder i 3-4 år, og de tørrer stadig ligeså godt, som fra starten. Man kan næsten ikke se, at de er blevet brugt så meget.

Arena Holly håndklæde fås i en sort farve, mens den er udsmykket med Arena-mærke og et diskret mønster i grå.

Arena Holly håndklæde koster 299 kroner

Arena microfiber håndklæde

Vil du give dig selv, dine forældre, din søn/datter eller ven noget lidt specielt eller unikt, så giv det her unikke mikrofiber håndklæde fra Arena! For det er virkelig specielt i forhold til almindelig håndklæder.

Med et mikrofiber håndklæde kan man nemlig tørre sig om og om igen, uden man behøver at hænge det til tørre. Nej, man vrider det bare, så vandet drypper fra, også kan man tørre sig igen. Skide smart. Og på trods af dette, tørrer det altså stadig rigtig godt. Man bliver faktisk ligeså tør, som ved almindelige håndklæder.

Arenas Midrofiber håndklæde er et letvægts et, som man kan have i en lille ”tube”, som også følger med. Dog er det stadig lige så stort, som et almindeligt håndklæde
Jeg plejer selv at bruge det, til at tørre mig i hurtigt til træning, da det jo ikke gør noget at bliver lidt vådt, eller falder på jorden. Mange af mine svømmekammerater bruger det tit og ofte.

Dette mikrofiber håndklæde fås i to farver: Blå og lyserød.

Arena microfiber håndklæde i blå koster kun 219 kroner - Find det her
Arena microfiber håndklæde i lyserød koster 219 kroner - Find det her

Bedste træningsudstyr - ønskeseddel

Jeg er sikker på, at du også laver noget træning på land, og hvis du ikke gør, så kom da i gang. Træning på land er nemlig god supplering til vandtræningen, og er med til at danne den core, som du skal bruge i vandet.

Derfor bruger jeg også en del tid på land, i form af styrketræning og landtræning. Dette er med til at sikre min stærke core, og at jeg undgår skader. Og det er næsten ligeså vigtigt, som det i vandet. 

Til træningen på land bruger jeg en række forskellige udstyr, som er rigtig gode til ovenstående ting. Derfor er det min klare anbefaling, at du får skaffet disse ting, da det virkelig hjælper. Også er de jo også perfekte små julegaver til dig, din far/mor, din søn/datter, barnebarn eller oldebarn.

Sportspharma træningsbånd/elastik

Vil man undgå skader, og i stedet forebygge dem, så skal man bruge de her træningsbånd aktivt i sin træning. 

For de her træningsbånd bruges til at lave forskellige skulderøvelser, som styrker ens muskler i skulderen. Dette er specielt en stor fordel for svømmere, da det altid er skuldrene som er mest udsatte for skader. Derfor har vi i min klub også to ugentligt dage, hvor vi laver forskellige øvelser (følg med her på siden, så laver jeg en video med de forskellige øvelser, men det er 5 forskellige, som alle forebygger skader i skulderen).

Disse Sportspharma træningsbånd er 1 meter lange, lavet i latex og fås i fire farver: gul (let ), pink (middel), violet (svær) og grøn (ekstra svær).

I forhold til hvilken du skal vælge, kan jeg tilføje at jeg normalt laver mine øvelser med den pinke. Så selvom jeg har lavet de øvelse i efterhånden et år, så er jeg stadig ikke stærk nok til at bruge de næste to.

Så jeg vil klart anbefale, at man starter med enten den gule eller pinke, resten er simpelthen for svære og hårde.

Sportspharma træninsgsbånd koster 49 kroner

Trigger Point foam roller

En foam roller er det perfekte redskab, hvis du virkelig ønsker, at være restitueret og klar til næste træning. Sådan en Foam roller er for den lidt mere seriøse motionssvømmer, triathlet og konkurrencesvømmer.

Det betyder dog ikke, at alle og enhver ikke kan bruge den. Det er faktisk rigtig let, når man lige har prøvet det en enkelt gang.

Det det handler om, er egentligt at man med foam rolleren, ”ruller” over sine ømme muskler frem og tilbage med sin kropsvægt. På den måde trykker man ned på de ømme steder med kropsvægten, og det ømme sted ”rulles” ud, så det ikke er der mere.

Dette er altså en anden form for udstrækning, men er meget mere effektivt.

Hvis man ”ruller” bare 10 minutter efter hver træning, behøver ikke være lige efter, men bare når man kommer hjem, vil ens restitution blive betydeligt bedre.

Også er den her Foam rolle fra Trigger Point bare den bedste. Den er let at tage med sig rundt omkring, ligesom den har en hul midte, som gør den mere robust. Trigger Points foam rollers kan klare op til 235 kg.

Trigger point Foam roller fås i fire farver: Pink, orange, sort, lime grøn og camouflage. Alle vildt fede!

Pink foam roller koster 349 kroner
Lime grøn foam roller koster 349 kroner
Orange foam roller koster 349 kroner
Sort foam roller koster 349 kroner
Camouflage foam roller koster 349 kroner

Find dem alle her

Energi til konkurrencesvømmeren/motionisten - ønskeseddel

Jeg hader personligt selv at se på min konto, at der "ligepludselig" er trukket 1000 kroner, fordi man lige skulle have "lidt" energi til træningen. Det er så sure penge, som man hellere ville bruge på alt muligt andet. Derfor har jeg i år valgt, at sætte energi på min ønskeseddel her til jul, så jeg ikke skal ud at bruge en masse penge i løbet af sæsonen. Det føles meget bedre.

Jeg har brug for noget proteinpulver, energibarer, kreatin pulver og nogle elektrolytter. Så det kan hurtigt rende op i en del penge, også er det altså meget dejligere bare at få det til jul...

Proteinpulver - Bodylab Whey 100

Dette proteinpulver fra Bodylab, er ganske enkelt en sikker vinder, når det gælder proteinpulver. Det er formentlig det proteinpulver, som størstedelen af alle svømmere og andre idrætsudøvere bruger med stor tilfredshed og virkning. Og det er helt sikkert ikke tilfældigt.

Bodylab Whey 100 er proteinpulver, som fås i alverdens forskellige slags smage. Alt fra chokolade og jordbær og over til crispy cookie eller blåbær. Jeg har efterhånden prøvet en del forskellige smage, men den bedste er altså stadig crispy chokolade. Det er med små chokolade stykker. Fantastisk.

Koncentrationen af protein er i denne her Bodylab Whey 100 på 79%, hvilket er forholdsvis højt. Desuden er der 6,5 g. kulhydrater pr. 100 gram, ligesom der er både natrium og fedt i, hvilket altid er godt efter en god og hård træning.

Bodylab Whey 100 tager jeg altid umiddelbart (5-30 minutter) efter alle svømmetræninger. Så tit som jeg kan komme til det. Det hjælper rigtig meget på min restitution efterfølgende, da det både er nemt, hurtigt og smager godt. Så der er ingen undskyldninger for ikke at tage dette proteinpulver fra Bodylab! Det er nemlig lige efter en træning på 1-2 timer, hvor musklerne er blevet brugt, at proteinpulveret fra Bodylab, kan være en stor fordel. Her er musklernes genopbygningsevne allerstørst, og kræver hurtig tilførsel af både proteiner og energi.

Når jeg kan komme til det blander jeg proteinpulveret med mælk, og hvis ikke kan det også sagtens indtages med både vand og juice. Nogen gange i blander jeg også lidt kulhydrater fra Bodylab, for også at få kulhydrater umiddelbart efter træning. På den måde får jeg alt i en drik, som er super nemt og dejligt.

Bodylab Whey 100 kan med fordel bruges af alle som dyrker sport, men den er altså bare bedst til svømmere. Både konkurrencesvømmere, motionssvømmere og triatleter. Og husk at indtage den lige efter endt svømmetræning.

Man kan få Bodylab Whey 100 i flere forskellige portioner af 1 kg. Jeg ville starte med 2*1 kg, så man kan prøve to forskellige smage på en gang. En 1*2 kg pakke koster 299 kroner.

Whey 100 2*1 kg koster 299 kroner

Energibarer - Beet it Sport elite probar 15 stk.

Denne energi bar fra Beet sport er bare fantastisk god. Intet mindre. Jeg tager den engang i mellem, når jeg før en svømmetræning har brug for lidt ekstra energi, eller føler mig lidt sulten. Måske har jeg ikke fået nok mad med, og så er sådan en energibar helt perfekt som supplement. Den giver mig bare lidt ekstra energi, så jeg kan præstere bedre til træningen efterfølgende. Jeg tager den for det meste ca. 1 time før svømmetræningen starter. Og HUSK: En energibar er bedre end en proteinbar før træning, da en energibar er lettere at optage, og ligger sig bedre i maven.

Og grunden til at det ligepræcis blev denne her energibar fra Beet it sport, er ingen tilfældighed. Sådan en bar øger ens ilt-optagelse og udholdenhed med helt op til 20 %. Og det er rent faktisk noget jeg selv kan mærke når jeg træner. Den giver lige det ekstra. Udover det sænker den ens blodtryk, hvilket altid er en fordel. Beet sport elite pro bar er helt perfekt til før en lang svømmetræning, både for konkurrencesvømmere, motionister og triatleter samt til andet aktivt sport.

Denne energibar fra Beet it, er faktisk rimelig revolutionerende indenfor energibarer. Ved at bruge helt naturlige. ikke-økologiske og koncentrerede rødbeder, er nitratindholdet forøget, uden at gå på kompromis med de naturlige egenskaber.

Også smager den altså også ganske udmærket. Ikke lige så godt som pandekager, men noget man sagtens kan spise i en længere periode. Smagen af rødbede, er ikke specielt fremtrædende.

PS: Du skal ikke begynde at undre dig, hvis dit urin pludselig bliver lidt rødt. Det skyldes rødbeden og er helt naturligt og ufarligt.

Stk. prisen for denne energibar er 20 kroner, men ved at købe en pakke med 15 stk. i fås de til 18,3 kroner stk. Forholdsvis billigt i forhold til andre energibarer.

15 Beet it sport energibar koster 275 kroner

Elektrolytter - High5 Zero Berry

High 5  Zero Berry elektrolytter. Hvad er nu det for noget? Disse elektrolytter fra High5 er nogle små tabletter, som man putter i vandet i drikkedunken før en træning (ca. 500-750 ml. vand pr. tablet). Tabletten opløses så forholdsvis hurtigt i vandet. Dette væske med tabletten drikkes så under træningen. Og hvad skal det nu gøre godt for? En sådan drik med elektrolytter, skal være med til at holde ens væske og salte og mineral depoter stabile under en træning. Og det virker fantastisk godt! Stor anbefaling, hvis du vil rykke dit niveau en ekstra tand. Specielt til disse High5 Zero Berry.

Skal man nemlig holde sig i gang i flere timer i træk med hård og udholdensrig svømmetræning, som vi svømmere og triatleter gør rigtig tit, så er det meget vigtigt at holde depoterne fyldte under hele træningen. Ellers går man decideret “kold” til sidst i træningen. Det er hovedsageligt mineraler og salte, som magnesium, natrium og vitamin c og sukker, man forbrænder i løbet af en træning. Og de skal gerne fyldes på mens træningen er i gang. Til dette er en elektrolyt helt perfekt, da den indeholder alle disse ting og mer til. Og det er derfor jeg tager dem.

High5 Zero Berry er et af danmarks mest populære elektrolytter. Dette skyldes, at tabletterne giver en særdeles velsmagende sportsdrik (smagen af bær er mega god!), samtidig med at man får opfyldt alle de nødvendige ting i sådan en tablet.
I en pakke High5 Zero Berry elektrolytter er der 20 tabletter, som altså holder til ca. 20 træninger. Sådan en pak koster kun 79 kroner, hvilket er en rigtig god pris.

20 elektrolytter koster 79 kroner.

Muskelopbygning - Bodylab Kreatin pulver

Så skal der opbygges muskler! Rigtig mange… Bodylab Kreatin pulver er perfekt og helt eminent til det formål.

Ved at indtage Bodylab Kreatin forøges muskelmassen, man får en større muskelmasse, en bedre og hurtigere restitution samt mindre muskelømhed. Og det kan jeg rent faktisk mærke på kroppen. Efter at jeg startede med at tage Kreatin for godt og vel 6 måneder siden, kan jeg tydeligt mærke forskel. Jeg kan tage en del flere kilo’s i styketræningslokalet, men også ømheden er blevet meget mindre. Bodylab Kreatin Pulver har altså hjulpet mig rigtig meget.

Doseringen er ikke speciel stor. Kun 3 gram pr. dag må indtages (der medfølger ske til de 3 gram). Dvs. at en bøtte med Kreatin pulver, holder i rigtig lang tid.

Da svømning er en længere udholdenhedssport, hvor man træner op mod 2,5 time pr. træning, nedbrydes ens muskler rigtig meget i løbet af en svømmetræning. Disse skal hurtigst muligt genopbygges igen. Det gør man ved at indtage nogle kulhydrater og proteiner samt Bodylab Kreatin pulver, men man kan også kombinere de tre i en. Dette gør jeg feks. rimelig tit, så jeg bare behøver at drikke en dunk istedet for tre. Og det smager faktisk bedre, end når de tre er skilt fra hinanden. Ved også at mange andre gør det. På den måde får jeg alt det jeg har brug for efter en træning, ved at drikke bare en dunk. Skide smart!

Kreatin pulveret kan både opblandes med vand, mælk og juice.

Bodylab Kreatin pulver koster 119 kroner

SLUT! Endelig færdig med ønskesedlen....

Så blev vi færdige... Jeg håber stadig du er i live. Ihvertfald har du her ovenover fået en masse forslag til din ønskeseddel, så du kan få de fedeste og bedste gaver/svømmeprodukter til jul. 

Det håber jeg ihvertfald at jeg får :-)

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet