www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Alle konkurrencesvømmere har prøvet, at have høje forventninger til et løb. Hovedet er fokuseret ...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

5 måder du kan vende et ”lorte” løb til noget positivt

Opdateret sidst d. af Matilde Fuglsang Læsetid: ca. 3 minutter.

Alle konkurrencesvømmere har prøvet, at have høje forventninger til et løb. Hovedet er fokuseret og kroppen er flyvende. Lige inden det første fløjt lyder, gennemgås hele løbet i hovedet, kroppen er klar og hovedet lidt nervøst. Første halvdel af løbet går godt og man synes egentlig også, at sidste halvdel fungerer godt! Efter indslaget, kigges op på tavlen, og tiden er skuffende…

Bare rolig! Nu kigger vi på, hvordan vi kan få vendt løbet til noget positivt.

 

1 Få talt om dit løb

For at få vendt et ”lorte” løb til noget positivt, er det vigtigste at du får talt med din træner. Hvis du undlader at tale med din træner, efter et trælst løb, som gør dig ked af det, kan det gå ud over dit næste løb, fordi du ikke kan fokusere. Værst af alt, kommer det til at gå ud over dit hold, da du vil sprede en negativ energi, som højst sandsynligt vil gøre, at dine holdkammerater også kommer i dårligt humør.

 

2 Forberedelse

En af de første ting, din træner og du skal kigge på, er om du var klar inden løbet. Havde du det rigtige mind-set, var du fokuseret på opgaven og dine processer? Hvis i kan svare ja, har du jo gjort noget rigtigt. Hvis ikke, er det vigtigt, at du bruger evalueringen af dit løb, til at få viden om hvad du kan gøre bedre næste gang. Hvis du var for nervøs, kan din træner og dig tale om, hvad du skal gøre næste gang, du er for nervøs til at kunne fokusere på processen.

 

3 Teknik

Hvis du har nogle tekniske fokuspunkter, er det vigtigt, at i ser på, om du udførte dem korrekt. Fx hvis du skal have høj albue i dit crawl-armtag, så kig efter hvor lang tid du blev ved med at have høj albue, og sammenlign det med sidste gang du svømmede løbet. Holdt du den høje albue i længere tid i dette løb, end du gjorde sidste gang? Hvis du gjorde, er du jo blevet bedre, og du ved, at du stadig kan arbejde videre med det, når I kommer hjem.

 

4 Pace

Et andet væsentligt element i kan kigge på, er dine pace. Er dit løb, en af de længere, er dine pace en stor del af dit løb. Det kan gå galt med tiden, hvis dine pace ikke spiller optimalt. Her kan i kigge på om der var en del af løbet, hvor dine pace fungerede godt. Hvis en del af dit løb, ikke fungerede så godt, skal din træner og dig snakke om, hvordan i vil nå til det punkt, hvor din pace vil ligge stabilt hele løbet. Selvfølgelig er det også vigtigt, at have fokus på sine split i de kortere løb. Hvor det igen gælder om, at holde splittet så tæt på hinanden som muligt.

 

5 Vendinger

En ting der kan være vigtig at huske tilbage på, er dine vendinger. Har du en tendens til at tage en vejrtrækning lige inden vendingen, og har fået af vide, at du skal fokusere på ikke at have et armtag, er det en god ide, at huske om du lavede vendingen uden at tage et armtage inden. I kan også kigge på om timingen på vendingerne var gode. Altså at du startede din vending, på det rigtige tidspunkt, sådan at den blev hurtig.

 

Når alt kommer til alt, er det vigtigt, at det ikke kun er en god tid, der skal afgøre din succes. Det er vigtigt, at du kigger på alle de ting du har gjort rigtigt. Processen burde være vigtiger end tiden, det vigtigste er, at du finder gode og dårlige elementer fra dit løb, som du kan arbejde videre med, når du kommer hjem og lære af løbet til en anden gang.

 

//Matilde

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet