www.watery.dk

Daniel Johannesen

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Ove Jensens Alle 31 D, 8700 Horsens Danmark

Din kurv - Din kurv -

Sommerudsalget er startet | Spar op til 60% | Find sommerens hotteste tilbud her! ☀️

Jeg har fået fingrene i TYR's ULTRA lette snorkel, så derfor skal i selvfølgelig have en anmeldel...

Jeg er 20 år gammel og indehaver og ide-mand af Watery.dk. Jeg har efterhånden svømmet over 13 år som både baby, barn og nu elitesvømmer med over 7 træninger om ugen i Horsens. Elsker alt der har med vand at gøre, hvilket mine indlæg her også afspejler.

Anmeldelse: TYR Ultralight snorkel 2.0

Opdateret sidst d. af Ida Kristensen Læsetid: ca. 3 minutter.

Jeg har fået fingrene i TYR's ULTRA lette snorkel, så derfor skal i selvfølgelig have en anmeldelse!

Snorklen vejer KUN 180g og kommer i et net, der passer til snorklens størrelse, så du nemt kan have den med dig på farten. Jeg har selv nydt godt af det tilhørende lille snorkelnet, når jeg skulle have min snorkel med ud af svømmehallen, hvor jeg kunne hænge snorklen uden på svømmetasken i snorkelnettet, så snorklen kunne tørre uden at blive beskidt. 

Udover et net, medfølger der også to "luftvejsblokkere" af gummi. Disse kan sættes på snorklens ende, så man mindsker passagen for luft og dermed ilt til lungerne, hvis man ønsker hypoxi-træning. - Hypoxi-træning vil sige, at du træner kroppen til at arbejde mere anaerobt under en mindre iltoptagelse, hvor du altså tvinger kroppen til at producere mælkesyre for at danne ny energi i form af ATP, som er kroppens benzin. 

Snorklen har et aftageligt mundstykke, hvilket jeg nyder rigtig godt af, da jeg synes, at mine snorkler har en tendens til at "rådne" lidt i mundstykket (der kommer lidt grønt stads - du kender det sikkert - men forhåbentligt ikke ;)). Jeg tager derfor ofte mundstykket med hjem, og skolder det i kogende vand, så det "grønne stads" inklusiv diverse bakterier og snavs bliver skoldet væk. Derudover kan du også adskille selve snorkelrøret og stropperne fra hinanden, hvis du skal have snorklen med farten eller have den med ud og rejse, så snorklen fylder mindre.

Snorklen er en opgradering af TYR's ældre model Ultralight (som vi har i lyserød på hjemmesiden: https://www.watery.dk/products/tyr-ultralight-snorkel-pink). Der er ikke megen forskel, men den nye model vejer lige 5g mindre!

Jeg selv, elsker at svømme med snorkel, og tager min egen på i alle de situationer, hvor jeg kan få lov til det! -Hvad end det er teknik, ben, skodøvelser eller pace-serier! Jeg er hurtigt blevet meget glad for min nye TYR snorkel, da den er lavet så minimalisktisk, som den nu er. TYR snorklen har meget tynde stropper (sammenlignet med hvad jeg tidligere har prøvet), og jeg føler også, at selve røret, som udgør passegen for ilt, er en del smallere end andre snorkler. Da snorklen var "så anderledes", havde jeg også svært ved, hvordan jeg skulle "sætte den på hovedet" i starten, da jeg følte, at snorklen rutsjede rundt på mit ansigt. Jeg erfarede dog, at jeg personligt skulle sætte selve pandestroppen en del længere oppe på panden end tidligere afprøvede snorkler -og halleluja for det! Nøj hvor er det behageligt, når snorklen sidder længere oppe på hovedet i stedet for midt på panden! Jeg synes tidligere godt, at jeg kunne få en lettere hovedpine af at svømme med snorkel, men der klarer denne TYR snorkel altså jobbet til UG! Jeg har tidligere brugt Speedo's center snorkel, som har en anelse mere "klumpe-dumpe" design, med de tykkere stropper og hårdere pandestykke, som fik snorklen til at sidde på sin plads under hele træningen (Når det er sagt, var jeg dog stadig glad for min gamle Speedo snorkel, før jeg fingrene i min nye snorkel fra TYR).

Bemærk, at du på trods af de meget tynde stropper på TYR snorklen IKKE behøver at stramme snorklen helt til!!

Snorklen koster 249,95kr på hjemmesiden: https://www.watery.dk/products/tyr-ultralight-snorkel-2-0-sort#beskrivelse

Har du yderligere spørgsmål til snorklen? Så smid en kommentar!

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk at din kommentar først vises, efter den er blevet godkendt af en administrator.

Tidligere sete Vis alle
Luk menu

Historik

Luk menu

Anbefalet til dig

Luk menu

Favoritter

Ingen favoritter fundet